• ACUM.TV
  • Februarie 2016
  • Fetiţa gravidă de Editori ACUM
    Fetiţa gravidă…continuare (29-2-2016 – TV.ACUM)
  • Povestea fascinantă a legendarului Sergiu Malagamba de Răzvan Moceanu
    În DEX, termenul de malagambist semnifică un tânăr al anilor 1940 – 1960, îmbrăcat ultramodern şi cu un comportament nonconformist, „liberal”, „şmecher”, spre frivol. Termenul este asociat cu numele lui Sergiu Malagamba, „Serghei” cum îi spuneau apropiaţii, un rebel total, un virtuoz percuţionist – fiind considerat cel mai bun baterist român din istorie -, compozitor, dirijor, aranjor, un veritabil showman şi mentor… (27-2-2016 – Medalion)
  • Steagul roşu de Editori ACUM
    Steagul roşu (25-2-2016 – TV.ACUM)
  • Tânăr, În Utopia Magna (21) – Examene „grele” şi domnişoare frumoase de Nicolae Gogoneaţă
    Munca mea este destul de încordată: am de înfruntat chinurile studiului într-o limbă străină, când eşti silit să deschizi dicţionarul de zeci de ori, într-o singură dimineaţă, şi să-ţi întrerupi lectura aproape la fiecare pagină, pentru a-ţi nota cuvintele noi; am început însă să cunosc şi satisfacţiile examenelor trecute într-o limbă pe care cu o jumătate de an în urmă abia o înţelegeam… (25-2-2016 – Marturii)
  • Cu bâta în baltă (ziceri) de Dorel Schor
    Dumnealui vorbeşte de Bach, dar cu siguranţă nu a văzut nici un tablou pictat de el… // Am două veşti: una proastă şi cealaltă mult mai proastă. // Înaintea oilor trebuie să meargă un cioban, nu tot o oaie. // Abia când îşi retractează cuvintele, politicienii spun adevărul… (24-2-2016 – Umor)
  • Oameni şi animale de Dorel Schor
    Cearta dintre Boris Glazpapier şi dentistul Kleinergrois a început într-o seară, la un pahar de bere, de la un fleac atât de puţin important încât a doua zi aproape nimeni nu-şi mai amintea exact amănuntul… (24-2-2016 – Umor)
  • O fetiţă de 8 ani din China de Editori ACUM
    O fetiţă de 8 ani din China (19-2-2016 – TV.ACUM)
  • Scrisori europene de Dorel Schor
    Dragă şi liebe Suzana,Observi probabil că ţi-am scris „liebe”, ca semn că m-am şi acomodat cu locul şi simt că parcă m-am născut aici, departe de gălăgia şi căldura şi agitaţia permanentă de la noi. Aici e linişte, munţii sunt formidabili, iarba e verde şi deasă… (18-2-2016 – Umor)
  • Toma George Maiorescu: “Sinucigaş plonjez într-un real imposibil” de Editori ACUM
    Cu prilejul prezenţei la Los Angeles a Poetului Toma George Maiorescu şi a apariţiei la Editura Palimpsest (Bucureşti, 2015) a volumului “Sinucigaş Plonjez într-un real imposibil”,Academia Peripatetică (Grupul Beletristică) are onoarea să va invite la o întâlnire/lectură cu autorul şi opera sa. Moderator – regizorul de film şi scenaristul Alex Rotaru… (17-2-2016 – Libris)
  • Mari probleme cu scările! de Editori ACUM
    Mari probleme cu scările! (13-2-2016 – TV.ACUM)
  • Tânăr, În Utopia Magna (20) – Acomodare cu surprize (şi mari şi mici) de Nicolae Gogoneaţă
    Curând, am făcut cunoştinţă mai de aproape şi cu cei de la Universitate. Foarte amabili, membrii Catedrei de Istorie a Filosofiei m-au primit prieteneşte, arătând multă disponibilitate în a-mi fi de folos. Când am spus cum mă cheamă, au vrut să afle şi numele tatălui, spre a mi se adresa după obiceiul de aici (întrebuinţând o formulă de politeţe tradiţională – numele şi patronimicul). Am devenit astfel, pentru noii colegi, Nikolai Konstantinovici (10-2-2016 – Marturii)
  • Pendula de Dorel Schor
    Anul trecut, când a fost în Africa neagră, la întoarcere ne-a făcut un cadou special: o lingură din lemn sculptat, lucrătură de mână, originală, specifică triburilor din Bango Bango. Chestia asta m-a încurcat grozav. Coada lingurii are vreo doi metri lungime şi căuşul vreo patruzeci de centimetri. O lingură de alungat duhurile rele… (2-2-2016 – Umor)
  • Boeing MH17: cu nume şi prenume de Lina Grâu
    Activiştii grupului internaţional Bellingcat, care se ocupă de investigaţii din surse deschise, au publicat informaţii cu privire la militarii ruşi care ar putea avea legătură cu catastrofa Boeingului malaiezian deasupra Doneţkului în iulie 2014. Aceste date pot fi folosite de Grupului internaţional de investigaţii care instrumentează cercetarea penală a tragediei… (26-2-2016 – Ucraina)
  • Drepturile omului de Ayn Rand
    Principiul drepturilor individuale ale omului a reprezentat extinderea moralei asupra sistemului social, şi anume ca o îngrădire a puterilor statului, ca o apărare a individului împotriva forţei brutale a colectivului, ca o subordonare a puterii dreptului (24-2-2016 – Repere carteziene)
  • Apple promite să se opună FBI-ului în problema accesului la datele din iPhone-ul teroriştilor din San Bernardino de Wanda Lucaciu
    Dezbaterea asupra criptării a atins noi culmi într-o bătălie juridică dintre Apple şi FBI. Ca răspuns la cererea unui magistrat federal, conform căreia firma Apple trebuie sa asiste agenţia FBI să acceseze datele de pe un telefon aparţinând unuia dintre criminalii terorişti din San Bernardino, Apple va contesta cererea în numele protecţiei sferei private a clienţilor săi… (18-2-2016 – Polemica)
  • Fortăreaţa asediată: Naţionalizarea Internetului de către Rusia de Victor Eskenasy
    Guvernul rus priveşte reţeaua globală drept o simplă continuare a cîmpului de bătălie geopolitic, scrie un analist britanic. unul din motivele cele mai repetitive al retoricii oficiale din Rusia este că ţara s-ar afla înconjurată de forţe ostile”. O idee inclusă şi în documentele orientative emise de Kremlin în 2015… (11-2-2016 – Extern)
  • Viitorul fără nume de Traian Ungureanu
    Pînă la alegerea noului Preşedinte al Statelor Unite mai sînt zece luni, cîteva mii de mitinguri, zeci de confruntări electorale de parcurs, cine ştie cîte campanii de presă, şi dreptul la surprize de care restul lumii nu va ezita să se folosească. Cu toate astea, cîteva lucruri sînt deja aşezate şi, din această poziţie, vorbesc despre lucruri noi… (9-2-2016 – Extern)
  • Patriotism sau trădare : opoziţia internă la Unirea Moldovei cu Ţara Românească de Florian Dumitru Soporan
    Apariţia statelor naţionale moderne odată cu politizarea principiului de naţionalitate şi a schimbării paradigmelor sistemului relaţiilor internaţionale furnizează teme frecventate în egală măsură, dar în manieră antitetică de scrisul istoric şi de discursul politic. Cunoaşterea succesiunii de fapte care dau substanţă genezei statelor… (5-2-2016 – Istorie si actualitate)
  •  
    52.14.110.171