Draga Dane,
Am citit medalionul tau (http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/wolf-von-aichelburg-15-ani-de-la-moarte-40336.html) consacrat personalitatii lui Wolf von Aichelburg.
Iti inteleg perfect nemultumirea.
Te felicit pentru stradaniile tale de a traduce o poezie nu tocmai usoara, clasicizanta as spune, pentru eforturile tale in a intregi portretul poetului si al compozitorului sibian.
Nu toti prietenii mai tineri sunt nepasatori!
Datorez mult influentei lui Wolf von Aichelburg in pregatirea mea poetica.
In urma cu cateva luni am incercat sa te contactez via email, insa adresa ta electronica stiuta nu mai parea actuala. Daca rasfoiesti paginile din www.Acumtv.com vei intalni randuri omagiale dedicate lui Wolf von Aichelburg. Spre deosebire de tine si de ceilalti prieteni mai tineri, eu traiesc in SUA, unde posibilitatile mele sunt limitate in ceea ce priveste o campanie, sa zic asa, mai eficienta.
Scriu un roman memorialistic in care sunt inserate nenumarate episoade din viata prietenului nostru comun.
Nu vreau sa epatez ca il stiu pe Wolf destul de bine, nu am nici un merit din aceasta fericita intamplare. Ca si tine detin scrisori, manuscrise, fotografii si chiar imagini imortalizate pe videocasete.
Se pare ca tu esti membru al Uniunii Scriitorilor, te afli mai des la Sibiu, traiesti in Germania. As propune sa incerci cateva demersuri concrete: recuperarea manuscriselor sale, contactarea prietenilor sai in viata, si mai ales un proiect prezentat autoritatilor locale din Sibiu si Forumului German. Daca e nevoie poti conta pe sprijinul meu.
Am discutat deja cu Domnul Klaus Johannis in aceasta directie aratandu-se deschis anumitor evenimente culturale ce vizeaza Sibiul.
Din nefericire nu am functii, nu reprezint un factor decisiv in Romania, prezenta mea in mass-media de acolo e limitata.
Revista noastra on line gazduieste cu pretuire numele lui Wolf von Aichelburg.
Un francez, mult mai tanar, conte de Saint-Agathe, medic ilustru, iubitor al cartii i-a ramas fidel lui Wolf von Aichelburg. Intr-un dialog despre un posibil mic muzeu literar la Sibiu amicul meu francez s-a aratat mai mult decat binevoitor ca parte implicata in aceasta initiativa, zic eu, utopica pentru moment in Romania.
Criza economica, nesiguranta zilei de maine, interesul scazut pentru carte si pentru poezie contribuie indeajuns la tacerea muzelor.
Iti reproduc un gand enuntat intr-un articol omagial in 2009 cu ocazia zilei de nastere a lui Wolf von Aichelburg:
“Sa speram ca la Sibiu, candva se va gasi un moment de comerorare si de cinstire a personalitatii lui Wolf von Aichelburg si poate marmora infima, incrustata cu numele lui, macar la intrarea in casa parinteasca.”
Cu multa pretuire
Florin PREDESCU
Washington DC