caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

Parchetul se joacă de-a v-ați ascunselea cu negaționistul Ion Coja

de (1-9-2009)
3 ecouri

Am primit din partea senatorului PNL Raymond Luca răspunsul pe care ministerul justiției l-a dat interpelării sale cu privire la autosesizarea parchetului în legătură cu afirmațiile negaționiste ale lui Ion Coja.

Este de fapt al doilea răspuns, la o interpelare din 11 iunie 2009, senatorul Luca revenind după o interpelare inițială din 9 aprilie 2009 la care primise un răspuns neclar din partea ministerului justiției (http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=9563, http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=9647).

Într-un limbaj de lemn tipic, secretarul de stat Rodica Constantinovici ajunge într-un final să spună că Ion Coja a fost scos de sub urmărire penală pe data de 16/02/2009 pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de Ordonanța de Urgență 31/2002 la art.3, 4, 5 și Cod Penal art. 324 (1).

Dar, surpriză, în ultimul paragraf al scrisorii se menționează că la 12/05/2009 prim procurorul a infirmat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale și “continuarea cercetărilor în vederea adoptării unei soluții temeinice și legale”.

Interesant este faptul că, deși a negat în repetate rânduri în public faptul că în România ar fi avut loc un Holocaust, Ion Coja nu este încadrat la art.6 care incriminează acest lucru, ci la:

Art. 3. – (1) Constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se pedepseşte cu închisoare de 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 4. – (1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea,
precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri
fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 5. – Promovarea cultului persoanelor vinovate de
săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau
promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin
propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se
pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Iată și o cronologie a cazului:

• 16/02 – scoaterea de sub urmărire penală a lui Ion Coja
• 9/04 – Raymond Luca face prima interpelare
• 23/04 – răspunsul ministerului justiției la prima interpelare
• 12/05 – infirmarea ordonanței de scoatere de sub urmărire a lui Ion Coja
• 11/06 – Raymond Luca face a doua interpelare
• 29/07 – răspunsul ministerului justiției la a doua interpelare

Cei ce doresc pot consulta în integralitate răspunsul ministerului justiției în fișierul pdf atașat.

Ecouri

  • gioia: (1-9-2009 la 00:00)

    parchetul se joaca de v-ati ascunselea cu aplicarea legii…

  • Petru Clej: (1-9-2009 la 00:00)

    Mă întreb, dată fiind cronologia evenimentelor, cât a cântărit interpelarea lui Raymond Luca în virajul cu 180 de grade al Parchetului…

  • Stefan Maier: (1-9-2009 la 00:00)

    Ceea ce nu se vede, dar este o realitate, este ca senatorul Raymond Luca este sprijinit de foarte multi romani din diaspora in demersul sau pentru clarificarea pozitiei institutiilor din Romania fata de negationism si alte forme de manifestari xenofobe, inclusiv fasciste. Probabil, daca am deschide o lista de semnaturi in sprijinul demersului sau, am aduna de ordinul zecilor de mii.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Putin condamnă pactul Ribbentrop – Molotov

Stalin jubilează la semnarea pactului pe 23 august 1939Russian Prime Minister Vladimir Putin has condemned the Nazi-Soviet pact signed a...

Închide
3.141.30.162