caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Editorial



 

Chinta spartă a lui Crin Antonescu

de (5-6-2011)
12 ecouri

Am avut recent o discuție interesantă cu cineva care cunoaște foarte bine din interior situația politică din România, să-i zicem „Q”. Îmi spunea că strategia liderului PNL, Crin Antonescu, de a deveni președinte al României în 2014 seamănă cu optiunea disperată a unui jucător de poker.

Q este de părere că în dorința sa nebună de a deveni președinte, Crin Antonescu este gata să riște soarta partidului pe care-l conduce din 2009.

Continuând cu analogia pokeristică, Q compară actuala situație politică din România cu un joc de poker: Partidul Social Democrat (PSD), aliatul PNL împreună cu Partidul Conservator (PC) în Uniunea Social Liberală (USL), filează și vede în cărți trei ași: posturi de prim-ministru (pentru liderul său Victor Ponta), de miniștri principali și cel de președinte al Camerei Deputaților după alegerile parlamentare din 2012. Pentru cei care nu cunosc, USL dată câștigătoare detașată de sondaje pentru alegerile parlamentare al căror termen este noiembrie 2012, a început să vândă pielea ursului din pădure, adică a semnat un protocol prin care se împart posturile de conducere din guvern și parlament.

PC filează și vede în cărți trei popi: postul de președinte al Senatului, grupuri parlamentare pentru partidul condus de Dan Voiculescu, care singur n-ar intra niciodată în parlament, și în general o influență disproporționată pe scena politică românească.

Chiar și Partidul Democrat-Liberal (PDL) filează și vede în cărți perechi de dame (Elena Udrea și Roberta Anastase) cu valeți (Vasile Blaga și Adriean Videanu).

Iar PNL ce vede? O chintă spartă, în opinia lui Q. Crin Antonescu mizează totul pe această chintă spartă în vederea atingerea țelului său de a fi ales Președintele României.

Cine îi garantează această alegere? Cine-i garantează că PSD va ceda poziția de forță pe care, teoretic, o va deține după alegerile parlamentare din 2012?

Faci astfel de bluff-uri („pe de trei”) atunci când ori ești atât de bogat că nu-ți pasă de eventuala pierdere a unui pot gras sau ești așa de disperat că ești în stare să riști totul pentru o șansă infimă. Pentru Q, Crin Antonescu este în cea de-a doua situație.

Și așa se face că liderul PNL, care mizează totul pe o singură carte, a devenit un fel de jucător de poker disperat, fiind capabil să amaneteze singurul partidul cu „pedigri” din România – vorba lui Conu’ Alecu Paleologu – pentru o ambiție personală care a ajuns să-i deformeze judecata politică.

Ecouri

  • gross tomas: (6-6-2011 la 05:15)

    Articolul este adevărat, nu este o speculaţie. Ceea ce se fac că nu văd actualii şefi din cele două partide prinse în USL este că acest Antonescu, pentru populaţia ţării nu reprezintă nimic. N-a făcut nimic, doar …poveşti. În ultimul timp nici mandatul din parlament nu şi-l onorează. Toate aceste alianţe clocăie. Sunt destuli membrii ale acelor partide care ori când pot să-şi însuşească „partidul” Ce este întradevăr rău că această persoană va duce la distrugerea tuturor partidelor cuplate în USL şi asta nu numai concluziei că cine nu ştie face bine, poate face rău, dar eu nu văd, vicepreşedinţii partidelor, oameni cunoscuţi şi care au făcut ceva în partidele respective să se subordoneze lui Antonescu, care se zice că a primit denumirea de „fantoma politică”. Un eventual succes al USD-ului ar desface şi reface „alianţele” partidelor .

  • carastau nicolae: (6-6-2011 la 08:26)

    Sper sa nu ajunga, tocmai fiindca isi doreste asa de mult. Nu-i a bine dorinta asta asa apriga. Si, apoi si celalalt Antonescu a sfarsit prost, asa ca…

  • Dan Petrescu: (6-6-2011 la 09:50)

    Este trista situatia mai ales din cauza viziunii atat de miope. Politica din Romania se distinge prin incapacitatea de a functiona eficient in coalitii. Chiar daca aceasta cacialma politica ar reusii cum ar putea sa-si realizeze planurile politice Antonescu ?? Daca nu-l intereseaza ce se intimpla dincolo de obtinerea functiei, ar fi insa mult, mult mai trist.

  • ludovica: (6-6-2011 la 10:10)

    Imi plce ca exista persoane ca acest Q foarte avizate in poker… De fapt intr-o tara pe marginea prapastiei este normal ca jocurile de noroc (sali la orase si sate!) si loteria sa fie singurele „afaceri rentabile”. Analistul al carui punct de vedere a meritat sa apara in ACUM nu face altceva decat sa creada ca cel mai bun si desavarsit regim este cel ce isi desfasoara activitatea pe plan economic, educational, sanitar etc., cu competenta deosebita.
    Deci opozitia este constituita dintr-un mogul oribil, (chiar daca partidul este condus de un presedinte ales si nu neaparat dintr-un manechin!) si un „Disperat” pentru putere, care distruge singurul partid istoric, si un „prostanac” inlocuit cu un infantil care se crede Titulescu. Tot logic, alianta acestor “neputinciosi” nu are alt scop decat impartirea puterii pe care, evident, si-o aroga in detrimentul atat de legitimului regim B U B. Sa traiasca si sa se bucure cat se poate de tare de beneficiile acestuia… Dar daca s-ar putea sa o faca in cerc restrans, sa ne lase pe noi care nu putem trai cu ochii in batista (adica orbi) sa ne facem datoria de a face cu o alianta (IMPOTRIVA naturii) un viitor pentru copii si nepotii nostri in tara pe care o vrem pentru noi si nu pentru cei care sunt mai mult decat ne-alesii nostri. Rog pe domnul Q si pe toti cei un milion de votanti ai “partidului anticomunist!” sa se transfere acolo unde si-au transferat conturile bancare si interesele.

  • Seneca: (6-6-2011 la 10:45)

    Prima certitudine pe care mi-o provoaca lecturarea acestui articol e ca domnul Q este un basist,adica un pedelist hardcore.
    A doua certitudine este faptul ca lui Basescu ii este frica de Crin Antonescu si Uniunea Social Liberala. Tocmai de aceea PD-L nu-si propune castigarea alegerilor (pe care in mod evident nu le poate castiga nici chiar prin frauda) ci aducerea USL sub 50%…ceea ce numai planuri democratice nu par.
    A treia certitudine este ca unii inteleg politica de acum ca pe o partida de poker…cam asa a fost pe vremea lui Basescu.De aceea acest pokerist trisor si betiv trebuie sa plece cat mai urgent.

  • tv: (6-6-2011 la 16:51)

    probabil d-l Q reprezinta grupul de batrani comunisti din PNL care se simt frustrati ca nu le-a venit randul la presedentie dim cauza unuia care n-are realizari inca din epoca ceausista, deci C.A. este un nimeni; culmea totusi are sustinere in partid mai buna decit oricare din ei, liberali cu merite dar se pare neapreciate !
    pe de alta parte analiza e prematura, suntem in 2011 nu in 2012 ! Atunci in 2012 (daca d-l Q si noi vom mai trai ) vom vedea uluiti asii lipsa, asii de la Cotroceni care vor fascina masele de alegatori ! S-ar putea ca doar 2 perechi sa bata chinta sparta a PNL completata cu septarii de la PSD si PC !

  • C. Ion: (7-6-2011 la 04:17)

    Sper ca viitorul apropiat sa-i determine pe unii dintre noi sa vada ca au gresit si sa regrete miopia lor politica .Salvarea se chiama azi USL!

  • Petru Clej: (7-6-2011 la 14:00)

    Salvarea se „chiamă” azi USL, așa cum se chema ieri Mircea „Gioană”. De ce se simt atâția nevoiți să vorbească despre „salvare”, de parcă ar aștepta un Mesia pe cal alb?

  • Vasile Roaita: (17-6-2011 la 07:20)

    In anii ’70, multi erau incantati de Ceausescu; a trebuit sa dea faliment Romania pentru ca opiniile sa se schimbe, oarecum…Daca in 2000, Ceausescu ar fi putut candida, ar fi castigat…

    „Sentimentalii” proBasescu ar face orice, ar spune orice de dragul marinarului betiv, corupt, violent si mitocan…

    In ciuda sondajelor, sunt sceptic ca in Romania se va putea face o schimbare de regim…Sunt prea multi cei care trag la vaslele corabiei fara panze a ochiosului securist…

    Fractura logica este grozava; pentru ca nu-i sta freza lui Ponta, mai stam o tura cu Boc si, pentru ca Antonescu are defecte, evidente, mai bem un uischi cu Basescu…

    Cozile de topor au umplut istoria eternei si fascinantei noastre tari…

  • Petru Clej: (17-6-2011 la 10:02)

    -ndividul care se ascunde cu lasitate sub aliasul „Vasile Roaita” este suporter declarat al PSD, partid care, nu-i asa, n-are absolut niciun fel de legaturi cu fostul regim comunist, ca si aliatul sau peren, Partidul Conservator.

  • Stefan Caliga: (28-6-2011 la 08:21)

    Dl. Crin Antonescu se dovedeste a fi un om politic ambitios aflat in fruntea unui partid care da semne vizibile de oboseala de mai multi ani incoace. Rezultatele modeste obtinute in alegeri confirma acest lucru fara putinta de tagada. Liberalii nu mai au acel sprijin relativ important venit din partea electoratului iar partenerii politici par a fi rezervati sau chiar ranchiunosi. Probabil ca si lipsa unor sponsori generosi si-a avut si isi are un rol deloc de neglijat. Din cate se pare (sau se vede la jurnalele de stiri!) nici Presedintele nu-l prea are „la suflet”. In consecinta si dl. Crin Antonescu si P.N.L. au mari probleme. Din cate se pare experienta defunctului PNTCD nu a servit cu nimic liberalilor.

  • Petru Clej: (22-8-2014 la 10:52)

    Acum pot dezvălui că domnul Q din 2012 este fostul senator PNL, Raymond Luca.

    Aș vreau să știu ce mai zic acum susținătorii de atunci ai lui Crin Antonescu?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Hedda Sterne (Hedwig Lindenberg)

Hedwig Lindenberg, cunoscută ca Heda Sterne (după numele primului soț, Frederik Sterne), provine dintr-o familie de evrei intelectuali care încurajează...

Închide
3.15.151.109