Exemplul batranilor iesiti in strada pentru a protesta ne situeaza din nou in fresca unui basorelief tragic, al drumului grabit catre moarte.
Spaima si grija zilei de maine ca efect al reducerii pensiilor cresc odata cu tulburarea apelor sociale din Romania alimentand antipatia, neincrederea vis-à-vis de guvern.
Nu s-ar fi ajuns la imbranceli cu jandarmii, la lanturile umane scandand : Jos Guvernul ! daca intr-un dialog deschis, inca din 2008, s-ar fi proiectat alternativele nefaste ale crizei economice internationale ce batea si la portile Europei.
Stratagemele electorale urmate pana la inceput de decembrie 2009 s-au conturat in a lasa pensiile netaiate.
Nu numai reversul reducerii unei pensii la suma derizorie de 350 de lei impinge lumea pensionarilor, ci mai mult faptul ca au fost manipulati, mintiti in schimbul voturilor.
A scrie despre cel lipsit de aparare constituie o erezie, un populism ieftin, in opinia guvernantilor aflati la carma prezentului guvern.
Nu sunt adeptul idilismului, al demagogiei deghizate in sloganurile comuniste, dar fiintele cele mai vulnerabile au nevoie de sprijin.
Seful guvernului se furiseaza pe usa de serviciu, presedintele nu mai are curajul simularii aerului de voda iesit in balconul prezidential asemenea altui conducator de sinistra amintire.
Cei mai iubiti fii ai poporului roman raman cei mai urati. Condamnarea la o alimentatie primara se legalizeaza prin indemnul sarcastic al congelarii unei paini si a portionarii acesteia in frimituri egale cu zilele lunii de la o pensie la alta.
Babu’ Toader imi repeta cu resemnarea celui ce nu se mai asteapta la nimic bun in Romania:
“Vecine, io l-am injurat pe Dej cu colectivizarea, pe Ceausescu cu cartelele de pita, pe Iliescu cu minerii lui si pe asta cu taiatul pensiei. Niciunul n-o fost ficior fain. Poate ne-o cumpara cineva s-om duce-o mai bine ca pe vremea lui Carol. ”
Un adevar:
ADEVARUL MEU :
Niciun presedinte al tarii provenind din oricare partid politic existent azi la noi, nu poate fi, presedintele tuturor romanilor orice ar declara sau chiar si-ar dori.
Nu forma de guvernamant (monarhie sau republica) o consider importanta, ci calitatea oamenilor care conduc tara.
Romania a cunoscut dictatura si in monarhie (Carol al-II-lea) si in Republica (Ceausescu)
Credeti ca se poate pune semnul egal astfel: Carol I = Basescu, sau Bratianu = Boc, sau Gen.Oprea = gen Averescu sau gen. Dragalina?
“Aceasta inapoiere a economice nu poate fi inlaturata decat prin introducerea institutiilor ‘’burghezo-liberare’’, singurele care pot deschide calea progresului social” Si asta a spus-o Dobrogeanu Gherea in cuvantarea la infiintarea Partidului Socialist Democrat in 1893.
Daca suntem realisti si cinstiti, trebuie sa recunoastem ca toate marile impliniri in modernizarea si intregirea Romaniei s-au infaptuit de guvernele liberale in perioada cand tara era condusa de regi!
“Cand in 1947, regele era gonit, odata cu el nu a plecat doar monarhia. A plecat competenta, au plecat la Canal specialistii din toate domeniile publice, au fost demolate complet institutiile statului.”…“Ele nu au revenit, odata cu democratia, din 1989”
Radu de Romania (Interviu din 05.03.2010)
“…nevoie avem de un om, care sa cunoasca adanc ranile noastre si sa nu se gandeasca decat la vindecarea lor. Omul acesta nu trebuie sa aiba nici partid de intarit, nici clienti de imbogatit, nici rude de procopsit,- nimic din stiutele pacate ale politicianului sa nu-l stanjeneasca in actiunea lui mantuitoare. Sa fie puternic nu prin multimea ciracilor interesati, ci prin spiritul lui de dreptate, prin marea lui dragoste de popor si mai ales prin acea sfanta lepadare de sine si contopire in fiinta neamului, care a fost in toate vremile taina si forta cea adevarata a eroului. Din viata lui curata, lipsita de orice desertaciune, si din larga intelegere a vremii lui sa-si traga prestigiul si autoritatea de care un conducator are nevoie. Il vom cunoaste cand va veni. In jurul lui se vor strange dela sine, fara chemari de trambiti, toti oamenii cu adevarat cinstiti ai tarii, si fara tocmeli negustoresti, toata marea lor putere tacuta se va pune in slujba puterii lui.”
( Al. Vlahuta, la 28 decembrie 1918, ”Strigatul Vremii”)
Eu cred ca acest OM a aparut!
Are educatie regala.
Sa ne unim in jurul viitorului Presedinte al tuturor romanilor, care nu se va folosi de functie pentru a parveni, ci va sluji cu credinta si competenta tara si pe cetatenii ei, redandu-le demnitatea si prestigiul in fata lumii.
Acesta poate fi Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei.
NIMIC FARA DUMNEZEU !
Stelian R.(Romania Tacuta)
articolul ma face sa rad! lasati propaganda falsa!
Îl rog pe „Remus” să-și argumenteze ecoul, unde vede el „propagandă” pe deasupra și „falsă” (?!)…
Cuvantul propaganda nu face parte din vocabularul nostru, nici macar disimulat.
Domnule Remus, mai traiesc martori ai trei epoci istorice prin care au trecut.
Vocile acestora depun marturie in legatura cu optiunea pentru un presedinte indragit si aclamat sincer. Din pacate acest presedinte nu a existat si nu stiu cand va exista la romani.
Ce vedeti Dvs prin propaganda ? Alegatorii sunt mintiti si inselati de catre doctrine de zeci de ani, dar si de inavutirea abuziva a celor ce preiau puterea.
Am uzitat cuvantul presedinte, si nu rege.
Insemnarile nu fac decat sa preia gandurile unor pensionari ce ne citesc si ne scriu.
Ce este fals in a reproduce gandurile lor ? Sau ce propaganda se lasa devoalata ?
Calitatea unui presedinte se evalueaza prin ceea ce realizeaza si lasa in urma sa. Nu uitati ca jumatate din alegatorii din decembrie 2009 asteptau o schimbare pozitiva.
Cat despre chestia cu Nihil sine Deo spuneti-o popilor Dvs care va iau banii si va invata la smerenie. Preotimea ar trebui sa invete alegatorii sa distinga mai bine adevarul rostit de minciuna in campaniile electorale, sa-i indrume spre o cale de iluminare justa.