• ACUM.TV
  • Iunie 2016
  • Diletantism si dezinformare sau zicerile lui Goagal de Florin Predescu
    Ca orice domeniu si arta culinara are tainele ei, reguli, termeni consacrati.…continuare (28-6-2016 – Gastronomie si Stil)
  • Mama dracului (ziceri) de Dorel Schor
    Numai cu bună voinţă nu se face primăvară. // Cine te aduce la sapă de lemn îţi ia, până la urmă, şi sapa. // Totul e clar ca iaurtul… // Dacă nu ai văzut şi nu ai auzit, e preferabil să taci deocamdată… (23-6-2016 – Umor)
  • Femeia perfectă (ziceri) de Dorel Schor
    În horoscopul soţiei scrie că va primi nişte bani. I-am dat imediat… // De mort vorbeşti numai de bine sau taci. Şi de şef, la fel. // Bărbaţii visează la femeia perfectă. Şi ce fac când se trezesc? // Bravo, te-ai întrecut pe tine… Că pe altul, n-ai nici o şansă… (23-6-2016 – Umor)
  • A încetat din viaţă istoricul Mihnea Berindei (22 martie 1948 – 19 iunie 2016) de Ileana Giurchescu
    Istoricul român Mihnea Berindei, cunoscut pentru lupta sa pentru drepturile omului şi susţinerea acordată disidenţilor şi criticilor regimului comunist din România, a încetat din viaţă în 19 iunie. S-a născut la 22 martie 1948, la Bucureşti, şi între 1966 şi 1970 a studiat istoria la Universitatea din Bucureşti, specializându-se în istoria Imperiului Otoman). A emigrat în Franţa, unde, în 1972, a absolvit, la Paris, Ecole Pratique des Hautes Etudes (EPHE). (20-6-2016 – Medalion)
  • Ziua Taţilor. Neguţătorul de timp de Florin Predescu
    Înainte de trecerea în nefiinţă a tatălui meu, de fiecare dată la telefon îmi spunea să vin acasă, să ne mai vedem, căci nu va mai trăi mult. Nu am reuşit să ajung nici la înmormântare. Nu există justificări, nici scuze. Sunt convins că s-a stins neîmpăcat că nu ne-am mai văzut… LA MULŢI ANI, TAŢILOR ! (19-6-2016 – Gastronomie si Stil)
  • Andrea Bocelli and Katharine Mcphee – The prayer de Wanda Lucaciu
    Andrea Bocelli and Katharine Mcphee – The prayer (17-6-2016 – TV.ACUM)
  • Aluzii directe de Dorel Schor
    În perioada dintre întâi şi cincisprezece ale lunii trecute, în blocul nostru nu s-a întâmplat nimic deosebit, în afară de ce a păţit vecinul Marcu când a alunecat pe trepte şi a rămas lat. Nu era nimeni aproape, cu excepţia lui Leopold Gurnişt, care s-a cam zăpăcit, neştiind ce să facă şi cum să procedeze… (15-6-2016 – Umor)
  • Decizii greşite (ziceri) de Dorel Schor
    Nu tot ce e logic în teorie este valabil în practică. // Învăţăm să mergem cu mult înainte de a ne alege drumul. // Dacă nu te scuzai, nici n-aş fi ştiut că ai greşit… // Degeaba arunci mărgăritare în troacă. Nu ai nişte dovleci?… (14-6-2016 – Umor)
  • Zbor austral de Dorel Schor
    Nu ştiu dacă aţi avut ocazia să călătoriţi cu avionul şi să aveţi locul alături de un grec din Australia. Mie mi s-a întâmplat şi vă rog să mă credeţi că e o experienţă interesantă, instructivă şi plăcută. Aveam locul într-o formaţie de trei fotolii înguste, în aşa fel că în stânga se afla soţia mea şi culoarul, iar in dreapta domnul Costas Papaghianis din Australia şi fereastra ovală… (14-6-2016 – Umor)
  • Patriot (ziceri) de Dorel Schor
    Cine caută găseşte… Mai ales cine îl caută pe dracu’. // Nu trebuie să gândeşti ca mine, dar uneori e bine să gândeşti. // Orice nume fals trebuie scris foarte corect. // Cine se aseamănă se adună. Cine nu, se împrăştie… (14-6-2016 – Umor)
  • Tânăr, În Utopia Magna (26) – Despre o întâlnire la bufetul căminului; adunare generală „extraordinară” de Nicolae Gogoneaţă
    Tocmai pusesem nişte carne pe grătar în bucătăria din apropierea camerei mele – să-mi pregătesc cina –, când a apărut acolo, în bucătărie, Valentin Moraru, studentul cu care mă întreţin deseori. E un băiat vioi, care citeşte mult şi simte nevoia să împartă cu cineva un gând, să schimbe o părere. Expresia feţei lui trădează o preocupare… (12-6-2016 – Marturii)
  • Un motănel cere politicos de mâncare de Editori ACUM
    Un motănel cere politicos de mâncare (9-6-2016 – TV.ACUM)
  • Isteria Brexit în România de Florin Predescu
    Europa se regăseşte in acelaşi impas impus de diferenţele naţionale si chiar daca Putin nu zice nimic, se bucura de ieşirea Angliei, şi aşteaptă la colt precum fiara înfometată sa atace… (28-6-2016 – Uniunea Europeană)
  • Legea (II) de Frédéric Bastiat (1801-1850)
    Cum să recunoaştem spolierea legală? Foarte simplu. Trebuie să examinăm dacă legea ia de la unii ceea ce le aparţine, pentru a da altora ceea ce nu le aparţine. Trebuie să examinăm dacă legea îndeplineşte, în folosul unui cetăţean şi în detrimentul altora, un act pe care acest cetăţean n-ar putea să-l înfăptuiască el însuşi fără a recurge la crimă. Grăbiţi-vă să abrogaţi această lege. Ea nu este numai o nedreptate, ea este o sursă fecundă de alte nedreptăţi… (27-6-2016 – Repere carteziene)
  • „Din păcate nu prea există libertate a presei în Rusia de astăzi. Jurnaliştilor le e frică să scrie adevărul” de Iolanda Bădiliţă
    Eu continuu sa scriu, dar vreau să scriu din Rusia, nu despre Rusia din Strasbourg. Din păcate nu prea există libertate a presei in Rusia de astăzi. Jurnaliştilor le este frică sa scrie adevărul. Există doar câteva insule de presă liberă. Novaia Gazeta, de exemplu. Eu ii citesc in fiecare zi şi Radio Europa Libera (Radio Svoboda) Trăim în vremuri unde cenzura nu mai merge. Merge să controlezi sa interzici televiziuni, dar nu merge sa faci asta cu internetul… (23-6-2016 – Jurnalism, Comunicare)
  • La ce e bun huliganismul rus de Traian Ungureanu
    A fost nevoie de cîteva zile bune pentru ca mobilurile şi configuraţia acestui grup să fie bine înțelese. Cînd lucrurile s-au clarificat, şocul a fost enorm. Mai întîi şi mai întîi, drojdia rusă nu e chiar civilă şi de capul ei. Ruşii care au provocat violenţe au făcut-o cu priceperea unui grup bine antrenat. Mascaţi şi organizaţi strict, cu tactici anti-poliţie bine puse la punct, sutele de huligani ruşi au conturul tipic al unui grup paramilitar. E limpede că furia rusă nu e rodul întîmplării… (22-6-2016 – Extern)
  • Ambasadorii țărilor Uniunii Europene au decis prelungirea cu șase luni a sancţiunilor impuse Rusiei… de Oana Serafim
    Ambasadorii țărilor Uniunii Europene au decis prelungirea cu șase luni a sancţiunilor impuse Rusiei ca răspuns la intervenția Moscovei în Ucraina. Decizia a fot adoptata „în principiu”, în ciuda faptului că mai multe ţări din cele 28 ale Uniunii ar fi dorit abordarea unui ton mai pașnic cu Moscova. Acum, ministrii comunitari urmeaza sa aprobe si ei decizia ambasadorilor – ceea ce este foarte posibil sa se intimple vineri, iar saptamina viitoare liderii tarilor Uniunii vor trebui să încuviinţeze şi ei decizia de marți. (22-6-2016 – Ucraina)
  • O linie germană conciliantă faţă de Rusia de Alexandru Eftode
    Ministrul de externe al Germaniei a criticat exerciţiile militare ale NATO în Europa de Est şi s-a pronunţat pentru reducerea treptată a sancţiunilor europene împotriva Rusiei dacă se fac progrese substanţiale în procesul de pace din Ucraina. Aceste declaraţii ale lui Frank-Walter Steinmeier apărute duminică în presa germană sunt cele mai limpezi indicii ale diviziunilor din sânul coaliţiei guvernamentale de la Berlin în privinţa politicii faţă de Rusia… (20-6-2016 – Extern)
  • Legea (I) de Frédéric Bastiat (1801-1850)
    Legea – pervertită! Legea, şi împreună cu ea toate forţele colective ale naţiunii, legea, spun, – nu doar deturnată de la rolul ei, ci utilizată pentru atingerea scopului exact contrar! Legea devenită instrument al tuturor lăcomiilor, în loc să le stăvilească. Legea – vinovată ea însăşi de nedreptăţile pe care ar trebui să le împiedice!… (16-6-2016 – Repere carteziene)
  • Mircea Crişan a murit a doua oară de Gabriel Ben Meron
    Am aflat doar din întâmplare de moartea lui Mircea Crişan. Cineva a scris undeva, apoi un altul a confirmat ştirea şi aşa se face, că l-am plâns de la distanţă, aşa cum plângi pe cineva pe care l-ai iubit fără să-l cunoşti. La numai câteva luni am ajuns în oraşul în care fusese înmormântat, oraş mare, în mijlocul Germaniei. I-am vizitat mormântul încă proaspăt, şi am depus o piatră, aşa ca să ştie că cineva l-a căutat şi după moarte… (16-6-2016 – SPUNE)
  • Cehia, Moldova şi rusofilul preşedinte Milos Zeman de Victor Eskenasy
    Săptămîna încheiată a fost, pe plan diplomatic în Moldova, una a Cehiei, o ţară central-europeană care a susţinut constant în ultimii 25 de ani Chişinău în eforturile de modernizare şi integrare europeană… (12-6-2016 – Republica Moldova)
  • Germania recunoaşte genocidul armenilor din 1915 de William Totok
    Recunoaşterea genocidului contra armenilor s-a oficializat prin adoptarea unei Rezoluţii de către Bundestag. Preşedintele Bundestag-ului, creştin-democratul Norbert Lammert, a precizat într-o cuvîntare că un parlament nu evită discutarea unor probleme delicate, cerînd Turciei să abordeze deschis chestiunea masacrului comis în 1915… (5-6-2016 – Extern)
  • Eliberarea Europei de Traian Ungureanu
    După zeci de ani de refuz arogant, cineva a rostit adevărul despre Europa. Vorbind în Luxemburg, la o întîlnire a liderilor dreptei, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a denunţat în modul cel mai clar iluzia vinovată a Europei Unite. Tusk e un personaj cheie în sistem şi asta a făcut intervenţia lui cu atît mai surprinzătoare. Însă cuvintele lui Tusk erau aşteptate de multă vreme şi, de altfel, s-ar putea ca ele să fi venit prea tîrziu… (4-6-2016 – Polemica)
  •  
    18.190.153.87