• ACUM.TV
  • Februarie 2017
  • Flower Colors de Bernel Leibovici
    Flower Colors – Câteva fotografii……continuare (28-2-2017 – Album)
  • Kayleigh Rogers (10) interpretând Hallelujah de Leonard Cohen’s de Editori ACUM
    Kayleigh Rogers (10) interpretând Hallelujah de Leonard Cohen’s (28-2-2017 – TV.ACUM)
  • Inscripţie pe o piatră şi alte trei poezii de Irina Lucia Mihalca
    Cerul s-a înnegrit de atâtea deziluzii, / frunzele nu mai zboară, timpul / s-a plictisit de sine, de tine, de mine… / Prea obosit să mai strigi, singur şi pustiu eşti… (26-2-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • La peţit de Dorel Schor
    La uşă a sunat madam Brodiciche din Odesa. Ne-am cam mirat pentru că dumneaei nu ne prea vizitează, mai ales când are părul pus pe bigudiuri. – Vă rog să mă scuzaţi, ne-a spus ea, dar am venit în legătură cu o acţiune filantropică. Noi, doamnele din bloc, ne-am gândit să-l însurăm pe băiatul cel mare al familiei Gurnişt… (23-2-2017 – Umor)
  • Doiul de Teodor Fleşeru
    De regulă merg pe jos acasă, oricât de obosit aș fi, de oriunde m-aș întoarce. Îmi place apropierea aceea graduală spre vizuină, anticipând deliciul tihnei după servirea mesei, moțăind pe sofaua din living… (23-2-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Acum fumez o pipă de Boris Marian
    Acum fumez o pipă și mint că nu te-am vrut, / O liniște pierdută, roman neînceput, / Hermafrodit poemul se duce-n lume trist, / Succesul îi precede și râde sus, pe pisc… (19-2-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • „În veşnicia fără cuvinte” şi alte două poezii de Irina Lucia Mihalca
    O stea se stinge în preludiul nopţii. / Scuturându-şi aripile, în crengile salciei, / o pasăre îşi cântă ultimul cântec. / Tot ce nu i-a putut spune va afla pe celălalt mal… (19-2-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Devalorizarea cuvintelor de Dorel Schor
    Mă întâlnesc în lift cu doamna Brodiciche care locuieşte la etajul unu. – E o catastrofă! îmi spune ea nervoasă. De două săptămâni şi mai bine ascensorul nu opreşte la etajul meu. – Nu!? spun respectuos. Cum se poate?… (18-2-2017 – Umor)
  • Neconfidenţial! File din istoria cotidiană de Mihai Batog-Bujeniţă
    De curând am primit de la domnul Brandea un volum de reportaje, domnia sa fiind recunoscut ca un redutabil corespondent al mai multor publicaţii de limbă română din Israel. Aceasta fiind şi specialitatea sa literară de bază: reportajul. O specialitate dificilă pentru care trebuie să ai nu numai cultură… (18-2-2017 – Libris)
  • M-aș bucura să nu vă placă de Traian Ungureanu
    Nu mai există decernare de premii la care cel ce a luat locul doi să nu declare din răsputeri că se bucură de victoria altcuiva… (12-2-2017 – Umor)
  • Despărțire de Florin Predescu
    La data de 7 februarie 2017 s-a stins din viaţă Dinu Ianculescu. Ar fi putut fi tată şi bunic pentru mulţi dintre noi. Asemenea unei lumini pornite din stele, cu toata distanţa cosmică nu-ăi pierde flacăra. Vocea poeziei sale traduce mesajul milioanelor de români în exod, dorinţa întoarcerii acasă, într-o altă Românie. (10-2-2017 – Ei vor face o diferenta)
  • „Ieşirea din labirint” şi alte două poezii de Irina Lucia Mihalca
    Ard clipe la temelia templelor, / urnind lespedea simţi / vaierul lanţurilor. / Mai departe de soare, / insula virgină / apărută din mare / (cu fiori pătrunzi în ea)… (9-2-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Am ieşit în lumină! de Adriana Moscicki
    Îmi amintesc marşul spre Democraţie în iarna anului 1989 într-un peisaj gri şi apăsător. Coloana se mişca precum un miriapod greoi, teama încă stătea cuibărită în inimile oamenilor. Marşul acela ne-a bântuit ca o fantomă şi s-a prelungit în tăcere zeci de ani… (7-2-2017 – Seminte pentru viitor)
  • Cum devii milionar de Dorel Schor
    – Îţi mai aminteşti de Schwartzercopf? – Unul sportiv, înalt, atletic, care mergea cu plete? – Exact, ăla care mergea cu plete de parcă era Tarzan. Zicea că până nu strânge milionul nu se tunde, exact aşa ca Fidel Castro. (4-2-2017 – Umor)
  • „Ceasornicarul timpului” şi alte două poezii de Irina Lucia Mihalca
    Astăzi, marţi, de dimineaţă, pe strada mea, / la o tarabă a apărut un personaj fără vârstă. / Purta o pancartă – Reparăm, pentru o zi, timpul ceasurilor, / drept plată, ultimele nouă secunde!… (3-2-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • An Nou Chinezesc de Florin Predescu
    Anul Cocoşului de Foc . Shiann Kuaila ! An Nou Fericit ! (2-2-2017 – Gastronomie si Stil)
  • A.P. Napolitano: Regimul statal de supraveghere și eroziunea libertăților în SUA de Victor Manta
    Într-un articol publicat online pe FoxNews în ziua de 23 februarie 2017, Andrew P. Napolitano, fost judecător al Curții Superioare din New Jersey, a supus unei critici necruţătoare diminuarea libertăţilor din Statele Unite ale Americii, datorată instituţiilor de supraveghere atotprezente, nevăzute şi din ce în ce mai bine dotate… (24-2-2017 – Polemica)
  • Alex Kozinski: „Când tribunalul decide că aşa e legea, toată lumea, inclusiv preşedintele, acceptă asta, că asta este legea.” de Ileana Giurchescu
    Europa Liberă a stat de vorbă joi seară cu judecătorul Alex Kozinski de la Curtea de Apel din San Francisco, pe care a și condus-o între 2007-2014, despre rolul unei justiții independente într-o dispută cu administrația sau Congresul din Statele Unite… (18-2-2017 – SPUNE)
  • A ști sau a nu ști ce va fi Estul de Traian Ungureanu
    Însumînd, este clar că problema relației Statele Unite-Europa de Est este reală și în curs de renegociere. Însă direcția acestei relații nu e, cum sugerează mulți comentatori, pecetluită de fascinația Președintelui Trump în fața lui Vladimir Putin. Știm prea puțin, iar cînd vom afla mai mult s-ar putea să avem o surpriză… (18-2-2017 – Polemica)
  • „Cum a scăpat Moldova de efectele unei crize bancare uriașe” de Victor Eskenasy
    Articolul publicat în paginile consacrate evoluțiilor politice europene în ultima ediție a săptămînalului britanic „The Economist”, califică Moldova drept o țară „a recordurilor degradante”, „de departe locul cel mai sărac din Europa”, puțin interesată să-și dezvolte turismul pentru străini… (18-2-2017 – Republica Moldova)
  • Un admirator al lui Adolf Hitler la Camera Deputaţilor de Cătălin Avramescu
    In prezent, PSD pare sa isi structureze mesajul in doua directii. Prima este demonizarea lui Klaus Iohannis ca agent strain. A doua este nationalismul economic, unde promoveaza o campanie de „romanizare” a economiei si de diabolizare a corporatiilor internationale. Este deriva unui partid condus de un infractor in pana de idei rationale… (14-2-2017 – SPUNE)
  • Minirevoluția din ianuarie-februarie 2017 de Boris Marian
    Deși România nu a cunoscut o manifestare la nivel de sute de mii de cetățeni, eu scriu sub rezerva așteptării – minirevoluție. Oamenii vor desființarea corupției. Este frig, dar ei nu obosesc, cum au obosit politicienii noștri bravi, mulți condamnați și în curs de executare a unor pedepse, cred, meritate. Suntem încă „o țară tristă, plină de umor”… (12-2-2017 – SPUNE)
  • Trump e secundar de Traian Ungureanu
    Într-un fel, mandatul lui Trump a luat, deja, sfârșit, pentru că el nici n-a existat vreodată. Efectul verbal și vizual al acestei anomalii e spectacolul mediatic uluitor la care asistăm. Dată fiind supremația partizanilor stângii în mediile de informare și academice, spectacolul public este, în mod garantat, o cruciadă fără limite, prizonieri și nuanțe împotriva lui Trump… (12-2-2017 – Extern)
  • Naţionalismul economic al lui Donald Trump de Richard Ebeling
    De îndată ce Donald Trump şi-a luat mâna de pe Biblia pe care a jurat ca Preşedinte să păstreze, să protejeze şi să apere Constituţia Statelor Unite, a şi început să schimbe în mod radical şi rapid direcţia guvernului american. Preluând (cel puţin în sens metaforic) pana din mâna lui Barack Obama, a semnat o serie întreagă de decrete prezidenţiale (executive orders). Mai multe dintre ele conturează premizele şi principiile care ghidează grosul deciziilor sale politice, şi care constau în naţionalism politic şi economic (9-2-2017 – Repere carteziene)
  • Un ziarist englez salută dezincriminarea din România de Victor Manta
    Nick Kochan, un scriitor şi jurnalist din Regatul Unit, a publicat pe data de 2 februarie curent un articol pe care l-am găsit interesant în blogul ziarului Financial Times. Deoarece o părere venită din ţara Brexit-ului poate fi interesantă, voi extrage în cele ce urmează nişte păreri ale acestui jurnalist… (3-2-2017 – Polemica)
  •  
    18.224.57.25