caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

EUROVISION 2012 – ROMÂNIA, în FINALĂ

de (24-5-2012)
16 ecouri

Ecouri

  • Stefan N. Maier: (24-5-2012 la 08:44)

    Va cumpara Europa „maneaua disco” perfect imbuteliata? Aceasta este intrebarea!

  • Nicolae Oprea: (25-5-2012 la 02:51)

    Mandinga ESTE CEA M-AI BUNA CANTAREATA DIN Romania la ora actuala.In mod sigur toata Europa va adopta ZALEILAH.Felicitari lui Costi Ionita pentru compozitie si pentru alegerea facuta cu o voce de exceptie.

  • Teodor Burghelea: (25-5-2012 la 07:53)

    Domnule Nicolae Oprea,

    Daca Doamne fereste se va maneliza „toata Europa”, atunci spiritualitatea mioritica va fi subminata in mod iremediabil.
    Daca in toate capitalele Europei se vor scuipa seminte cu aceeasi nonsalanta ca in Bolintinul din Vale, daca pana si pe strazile din jurul Place de L’Etoille vor rasuna glorios Guta, Salam si Costi Ionita, atunci intreaga noastra unicitate si originalitate (deocamdata noi suntem unici in Europa) dezvoltata pe durata a doua milenii de existenta glorioasa vor inceta sa existe!
    Si, ce ne va ramane sa ocupam si noi un loc pe harta Europei? Nimic. De aceea interpretez ecoul Dvs. drept o lipsa acuta de patriotism.

  • Nicolae Oprea: (25-5-2012 la 08:49)

    Haideti sa fim seriosi.Ce vroiati sa mearga la eurovizion IONELA PRODAN sa cante muzica populara ? Nici mie nu-mi plac manele si in mod special cele iterpretate de GUTA,SALAM si altii.Deasemeni nu sant de acord cu scuipatul samintelor pe jos,dar d-stra nu va place ca o trupa din ROMANIA canta in finala de la eurovizion si atunci se pune intrebarea cine este patriot si cine nu.

  • Teodor Burghelea: (25-5-2012 la 09:02)

    Da Domnule Oprea, Dvs. sunteti „patriot”. Daca deschideti fie fereastra (pentru a contempla cainii vagabonzi ce zburda printre jeepurile manelistilor) fie televizorul pentru a savura emisiunile lui dan „senzationescu” veti intelege rezultatul patriotismului de mucava de care faceti caz. Mai ca imi venise sa va invit la Viena sa bem o cafea, dar acum ma gandesc ca poate e mai bine sa nu veniti. Macar Viena sa ramana Viena…ca pentru miortism nu pare sa existe leac.

  • Stefan N. Maier: (25-5-2012 la 09:03)

    O gasesc atragatoare si entertaining – cum se spune – pe Mandinga in aceasta productie, dar daca este cineva care considera ca Zaleilah sau Zaleialah asta reprezinta Romania, in afara de faptul ca interpretii s-au nascut acolo, poate si au pasapoarte romanesti, face o mare greseala.
    Interpretii respectivi se reprezinta pe ei insisi si, din belsug, pe cei care, nu degeaba, i-au sponsorizat. Nimic rau in asta. Lipirea etichetei „Romania” pe aceasta productie este insa, cel putin partial, o inducere in eroare.

  • Tania Iancu: (25-5-2012 la 17:40)

    Mandinga e trupa. Pe cantareata o cheama Elena Ionescu, am aflat in seara semifinalei. Banuiesc ca n-au gasit ceva mai bun. Cred ca sunt ani de zile de cand n-am mai auzit un cantec romanesc nou pe care sa doresc sa-l fredonez.

  • Petru Clej: (26-5-2012 la 03:01)

    Eurovision este un imens kitsch, care n-are nicio legătură cu patriotismul. În orice caz, mă mir că nimeni nu a observat această melodie: http://www.eurovision.tv/page/history/year/participant-profile/?song=27663

  • carmen stupariu: (26-5-2012 la 07:15)

    Domnule Burghelea, nu-i asa ca e usor sa fii patriot din Viena? Nu-i asa ca e usor de dat lectii de patriotism si verticalitate cand dumneavoastra si altii asemeni dumneavoastra ati parasit „patriotic” plaiul mioritic si acum ne dati lectii de viata? Pacat, mare pacat ca unii care au plecat din TARA LOR se baga precum musca in fundul vacii mioritice si de acolo trambiteaza pe post de „vocea patriotului nationale”. Ne spuneti VOI, NISTE APATRIZI ce inseamna patriotism? cultura adevarata? ne dati lectii cu ce sa ne prezentam in fata Europei? pai de ce, fratilor, nu va legati de babele acele indobitocite de educatia colhoznica si care, probabil, sunt pe placul notiunii dv de patriotism! RUSINE, domnule burghelea(nu, nu e scris gresit, nefiind roman nu vad de ca v-as scrie numele cu majuscula, sunteti DOAR un substativ comun care faceti galagie!, rusine pentru folosirea ABUZIVA a cuvantului PATRIOT si a derivatelor sale!!!

  • Teodor Burghelea: (26-5-2012 la 09:37)

    Pe cine numiti Dvs. Apatrizi, Dna Stupariu? De fapt, de unde acest mod de … „comunicare”. Personal, nu ma consider apatrid. Fiindca mi-am ales patria – se numeste NORMALITATE. A Dvs. cum se numeste? Cred ca stiu. Miorita lae, lae bucalae- caini vagabonzi pe strada, manele fara numar si Mercedes SLK? Eu nu locuiesc in Viena. Dar trec destul de des pe acolo. Si nu va dau lectii (fiindca dimensiunea Dvs. intelectuala nu ma intereseaza absolut deloc, chiar daca o banuiesc din ceea ce scrieti). De nici un fel. Eu va spun doar verde in fata ca porcaria pe care incercati sa o promovati drept „normalitate” nu are nimic de a face cu… normalitatea. Doar atat. Supara, nu-i asa? Foarte bine, sa continuam deci. Devine incitant. Sa continuam sa demontam elucberatiile Dvs mioritice „formate” pe vremea salamului cu soia si a bravilor mineri ce au „facut ordine”!. Una cate una.

    (1) „Pacat, mare pacat ca unii care au plecat din TARA LOR se baga precum musca in fundul vacii mioritice si de acolo trambiteaza pe post de “vocea patriotului nationale”.”

    Noi nu am plecat. Noi am fost alungati de cei ca voi. Si partea cu musca si cu vaca, va rog sa o pastrati. Chiar daca nu stiu exact unde va regasiti- in musca sau in vaca.

    (2) ” Ne spuneti VOI, NISTE APATRIZI ce inseamna patriotism? cultura adevarata? ne dati lectii cu ce sa ne prezentam in fata Europei?”

    Aici va inselati. Noi nu suntem apatrizi,noi suntem doar normali. Exact detaliul ce va scapa. Noi avem cu totii o patrie, se numeste „Etern Uman”, „Normalitate”. Dvs. ce patrie aveti in calitatea Dvs de … „patrida”? Si, ca veni vorba, cu ce „va prezentati” in fata Europei? Va spun eu. Cu o minoritatte oprimata de rromi ce si-a luat campii … furand in Europa. Aici v-ati dat arama pe fata – intoleranta si non-dorinta vpastra de civilizatie a adus steagul romanesc cu gaina drept stema pe harta Europei. Super! Sunteti mandri? Eu nu!

    (3) pai de ce, fratilor, nu va legati de babele acele indobitocite de educatia colhoznica si care, probabil, sunt pe placul notiunii dv de patriotism! RUSINE, domnule burghelea(nu, nu e scris gresit, nefiind roman nu vad de ca v-as scrie numele cu majuscula, sunteti DOAR un substativ comun care faceti galagie!, rusine pentru folosirea ABUZIVA a cuvantului PATRIOT si a derivatelor sale!!!”

    Pai, stimata Dna Stupariu, eu tocmai m-am legat de Dvs., mai exact de mentalitatea Dvs. ce trage Romania la fund mai abitir ca un bolovan. De ce babe pravoslavnice doriti sa ma mai leg? Dvs. nu sunteti … ENOUGH?

    (4) „rusine pentru folosirea ABUZIVA a cuvantului PATRIOT si a derivatelor sale!!!”

    Si care este „folosirea corecta” a termenului „PATRIOT”? Adica… ne-abuziva. Va asumati raspunderea sa ne-o descrieti intr-un articol (il voi posta eu insumi, daca il veti scrie) sau macar intr-un ecou? Parerea mea e ca… nu o sa va asumati absolut nimic. Adica…venit, scuipat, plecat, patriotismul Dvs. ancestral. Exact ca de obicei. Fiindca cei ca voi nu va asumati asbolut nici o raspundere. Scuipqti, injurati si plecati. Acceptati provocarea de a va sustine punctul de vedere la „scena deschisa”? Tic, Toc, Tic, Toc. Cred ca nu….

  • Petru Clej: (26-5-2012 la 09:44)

    Carmen Stupariu este un produs stralucit al Romaniei national-comuniste – omul nou. Ce mandru ar fi Nicolae Ceausescu de un astfel de atitudine!

  • George Petrineanu: (26-5-2012 la 16:45)

    Lasand-o o clipita pe doamna domnisoara Carmen si revenind la concursul Eurovision, pe care tocmai il urmaresc la Televisionul 1 suedez – eurovision-television nu?

    As zice ca Zaleialah e mai mult o lambada si mai putin o manea. ,,Grupul de evaluare” al aceleiasi televiziuni suedeze a gasit prospetime si veselie in cantec. Ei nu au auzit de manele.

    Apropo de ,,specific national” la concursul Euroviziunii putem constata ca asa ceva a devenit un ,,moft”. Creatorii de muzica s-au saturat sa-si reprezinte natiunea. Reprezinta ce si cum simt ei. Ce sa spui de suedeza Elena Paparizou care a concurat si castigat (daca imi amintesc bine) pentru Grecia? Dar de faptul ca din cele 26 cantece de anul acesta 10 sunt compuse de suedezi (cam aceleasi persoane ca Thomas G:son)?

    Reprezentanta Suediei este o… marocanca imbracata (care nu are habar de araba) in niste frumoase straie de inspiratie marocana, cantand despre Eternitate imbratisata de un balerin american care probabil il reprezinte pe insusi Diavolul.

    Tendintele care au aparut si vor ramane sigur la acest concurs sunt temele melodice si ritmurile balcanice si orientale alaturi de cele clasice occidentale.

    Si concursul are loc in Sala de Cristal, construita in numai 8 luni in centrul Baku (probabil dupa proiectul unor arhitecti straini) pe un teren nationalizat in ianuarie de unde proprietarii caselor au fost aruncati pe doi bani aproape. Asa a hoatart insusi Presedintele, dar in loc de Casa Poporului a iesit totusi o… Casa a Poporului. Imaginile din Baku sunt incredibile, lasand la o parte un iz de grandomanie. Este Miami down Town, sau Promenade Anglaise, sau Kuveit?? Parcuri, spatii, apa, fascinant, desi mai in spate sunt blocurile comuniste jigarite.
    Poate Azerbadjan isi va face debutul in turism (un pas mic dar in directie buna).

    Sa ne binevenim in lumea globalizata asa cum e ea, doamna Carmen draga, sa ne relaxam si sa nu mai plangem dupa laptele de capra varsat – grät inte över spilld mjölk.

  • Rodica Grindea: (27-5-2012 la 03:45)

    D-le Teodor Burghelea,
    O remarcă a dvs. din ecoul-răspuns pentru C.Stupariu („Noi nu am plecat. Noi am fost alungați de cei ca voi”) m-a trimis… cu amintirea exact la o discuție pe care am avut-o cu fiul meu, acum vreo 30 de ani, pe când „vârsta noastră în Israel” se cifra la vreo trei-patru luni! Eu eram încă la ulpan, iar copilul tocmai începuse școala (cls. a V-a), și încă venea de la școală plângând, că i se cere să stea cuminte și să asculte o lecție într-o limbă care încă îi era destul de necunoscută. Atunci, m-a întrebat ce căutăm noi în Israel, iar eu i-am răspuns că n-aveam ce face, dacă ne-au alungat din România. Mirat, copilul m-a întrebat „cum adică ne-au alungat, n-am făcut noi cerere și formalitățile necesare ca să venim aici, n-am plecat fiindcă așa am vrut noi”? Atunci, i-am replicat tot cu o întrebare: să-și imagineze că s-a dus acasă la vreun un prieten și să presupunem că l-a sculat din somn. Acela cască dezolat la vederea musafirului, spune că ar fi dat orice ca să mai fie lăsat să doarmă și, dacă tot s-a sculat, trebuie să facă o sumedenie de lucruri care nu-i plac, etc. etc., adică toată purtarea lui spune că numai de el n-avea acum nevoie, că vizita i-a căzut pe cap ca o pacoste. Atunci, a fost întrebarea mea, „ce faci tu, un copil educat și cu bun simț, așa cum te-am format bunicii din România și eu”? Copilul a dat răspunsul la care mă așteptam: „Mă ridic și plec”. „Ei vezi, tocmai asta am făcut noi, când am venit aici”, după care i-am amintit câteva (nu puține) izbucniri antisemite la care a avut dreptul de la colegi de clasă, de la prieteni de joacă și chiar de la… părinții acestora. Din cât se pare, copilul meu pe-atunci de zece ani a înțeles exact explicația mea, fiindcă era dispus să înțeleagă. Credeți că este cazul cu o „patrioată” precum Carmen Stupariu”?

  • George Petrineanu: (27-5-2012 la 04:45)

    D-na Grindea,

    Mai fac o copletare (in afara de subiect, desi de la Euroviziune am ajuns la patriotism iar acum discutam cine are dreptul, sau nevoia, sa fie patriot si cine distribuie ,,certificatele”).
    In deceniul lui 1980 (ii binecuvantez pe toti care au putut scapa de el), la manifestari antisociale specifice, pe langa antisemitism si xenofobie (care fac parte din ,,mostenirea culturala”, nu?) s-au mai creat cu rapiditate niste deprineri tot antisociale (cel putin prin extensie) si care – dupa parerea mea – au pecetluit soarta societatii pana acum.

    Prima. Am invatat sa ne purtam extrem de urat unii cu altii, ori de cate ori aveam ocazia. E vorba de cei care lucrau cu clientii si, in parte, dar nu chiar asa de intens, de sefi cu subalternii lor (nb suedezii nu folosesc termenul de subaltern, ci de colaborator). In fata unei vanzatoare sau functionare de la ghiseu, aveai o jumatate de secunda sa raspunzi la intrebari. Pentru o razgandire erai interpelat cu brutalitate ,,de ce nu ati spus de la inceput, acum trebuie sa… din nou”. Aceasta manifestare nu e de gluma si de banalizat, ea a lasat urme adanci care, chiar daca mascate cu mai mult sau mai putina pricepere, exista si acum latent dar gata sa izbucneasca la nevoie.

    A doua, care cuprinde cam toata populatia, inclusiv, ,,oamenii cumsecade”. Din cauza restrictiilor economice grotesti impuse de la inceputul deceniului, oamenii, presati, au invat ca poti sa supravietiuiesti, sa traiesti ,,bine” quasinormal, batandu-ti joc de mediul care te inconjoara. Grija care mai exista, pentru a schimba mobilele, a inlocui robinetii stricati, a aerisi, a da cu vopsea sau repara cutiile postale, butonul de sonerie si eticheta, straturile de flori, elemente ale cladirilor, elemente de infrastructura urbana etc (care au fost pana atunci RESPECTATE chiar in COMUNISM), aceasta grija a fost eliminata. Timp de un deceniu oamenii au putut constata ca SE POATE TRAI BINE SI ASA. Ne beam cafeaua luata cu 900 lei kg, ne uitam la video (nemafiind emisiuni TV) mergeam cu masina cu benzina ,,furata” cu 20 lei l, faceam nunti, botezuri, viata isi pastra caracteristicile qvasinormale, cu deosebirea ca ne invatatsem sa traim in murdarie si neglijenta. Cand in ACUM s-a scris un articol despre aceste conditii mizerabile din caminele studentesti in Timisoara, un fost student, acum inginer de elita (dupa opinia dumnealui) a sarit ca ars sa apere cu lacrimi in ochi acea perioada care lui ii da fiori nostalgici. Acesta era produsul.
    Placerea de a trai BINE in murdarie si dezordine, atata vreme cat nu afecteaza imaginea de fatada s-a pastrat si acum in societate (am exemple si nume cu duiumul). Ea a devenit un fel de orgoliu care este aruncat in fata acelora, printre care si ,,apatrizii” doamnei carmen, care, suferind de normalitate (din motive necunoscute) au tupeul sa faca observatii asupra acestei stari de lucru.
    Am verificat si contraexemplele acestui fenomen in calatorii in tari lovite de criza (Grecia si Portugalia). In Portugalia de exemplu, am vazut un respect sfant al populatiei atat fata de mediul urban cat si de orice alta bucatica din natura. In timp ce romanii nu au depasit stadiul de ,,smoace” la ,,gazonul” din parcuri, in Faro, intr-un parc oarecare destul de mic erau trei lucratori cu masini de tuns iarba si unul cu trimmer. In Portugalia (Algarve) era vizibil mai curat decat in Suedia (in care exista si o generatie de rasfatati ai bunastarii). Ce concluzie trag de aici? Portughezii, desi supusi la incercari de-a lungul istoriei, nu au fost, in decursul istoriei contemporane impinsi peste pragul bunului simt cum au fost romanii in deceniul al 9-lea.

    Revenind dupa aceste explicatii la alungare, de buna seama ca ma simt alungat. Doamna stupariu, in orice caz, nu are habar de ce vorbeste si, dupa parerea mea, ar avea nevoie de ajutor medical de specialitate. Nu-mi fac griji decat de eventualitatea ca au mai ramas inca prea multi ,,patrizi” ca domnia sa, ei fiind cei care au f-ut tara in care locuiesc si viitorul copiilor lor.

  • Rodica Grindea: (27-5-2012 la 06:25)

    Vaaai, d-le Petrineanu, ce-ar spune fostul dv. prof de română, dl. Spinei, despre „vorba aia rușinoasă” din ultima frază a comentariului dvs.? Desigur, nu vom ști niciodată! Dar pot spune, din câte mi-l amintesc, că în sinea domniei sale, v-ar fi dat dreptate. Că și eu vă dau dreptate, nici nu mai vorbesc! Așa cum ar fi făcut-o și regretatul meu tată, care atunci când îl înfuria ceva, nu se mai preocupa prea tare de „eleganța” limbii pe care o folosea! Și ar mai fi adăugat, vă spun sigur, fiindcă lumea în care trăim prea îmi dă prilejul să-mi amintesc deseori ce-ar spune tata despre cutare sau cutare „anomalie”: „Și pentru vierme, raiul începe și se termină cu jumătatea de măr pe care-o roade, distrugând până la urmă tot fructul”! Ceea ce ar însemna, în esență, o încuviințare a spuselor dv.

  • Petru Clej: (27-5-2012 la 07:28)

    Cred ca veti fi de acord ca Mandinga a fost in cel mai bun caz o prezenta mediocra si ma bucur ca Pasha Parfenny cu Lautar s-a clasat deasupra acestui kitsch din Romania.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Președintele Băsescu răspunde românilor din Chicago

Președintele Băsescu răspunde românilor din Chicago

Închide
3.144.3.235