caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Sos de anghinare

de (11-3-2012)
3 ecouri

Ingrediente :

250 gr de anghinare curatata si taiata in cuburi mici (poate fi si marinata din conserve)

2 catei de usturoi maruntiti

30 gr oregano

50 gr ceapa taiata foarte marunt

400 gr de cascaval cedar razuit

30 ml maioneza

50 ml de smantana

Metoda de preparare

Combinati toate ingredientele si puneti amestecul intr-o cratita sau un vas de Jena. Lasati vasul timp de 30 minute in cuptorul incins.

Sosul se serveste ca aperitiv cu franzela, chipsuri, pita.

Merge excelent cu o bere bruna.

 

 

Ecouri

  • George PETRINEANU: (12-3-2012 la 17:08)

    Florin,
    Multumesc ca ne delectezi cu retete rafinate.
    Vreau sa-ti povestesc un lucru cam ciudat, pornind de la ceeace scrii tu ,,250 gr de anghinare curatata si taiata in cuburi mici”.

    Am cumparat pentru prima data in viata mea niste maciulii de anghinare. Mancasem pana acum din cele gata preparate si am vrut sa vad cum e sa le fac singur. Toata saptamana m-am uitat perplex la ele si ieri, duminica, probabil cand tu scriai reteta asta, dar fara sa am nici cea mai mica banuiala, m-am apucat sa le prepar. Am gasit pe internet un film, pentru ca din retete nu pricepeam nimic: ce se mananca la ele de fapt si ce nu!?
    Filmul era foarte clar: rupe coada, smulge ,,frunzulitele” de la baza si fierbe 40 minute cu lamai intregi, zahar si sare. Mananca-le natur cu un dressing (am improvizat rozmarin cu ulei de masline, otet si branza moale camembert).
    Cum a iesit? Aroma era imbietoare dar frunzele erau tari si fara niciun pic de carne pe ele, ca cele de la ananas. Primul meu gand a fost sa te intreb pe tine, singurul maestru in gastronomie pe care il cunosc dar am renuntat gandindu-ma ca esti ocupat… nu stiam cu ce.

    Se pun doua intrebari. Prima, fara raspuns: cum, dupa o viata intreaga m-am apucat sa gatesc anghinare (nu gatesc niciodata) TOCMAI in acelasi timp cand tu te hotarai sa scrii despre ea.
    A doua, cum faci sa alegi anghinare din ,,cea buna”, carnoasa, si cum o pregatesti daca nu folosesti din conserva.
    P.S. Cea cu care am esuat eu a stat o saptamana in frigider. Poate era ofilita?!

  • florin predescu: (12-3-2012 la 22:52)

    Dragul meu,
    Iti multumesc pt aprecieri. Se poate ca leguma ins sine sa nu fi fost buna. perioada ideala de mancat este iarna, caci atunci e sezonul lor in bazinul mediteranean.
    Trebuie taiate varful frunzelor cu o foarfeca si apoi se fierbe leguma timp de 40 minute cu lamaie usturoi si foi de dafin.
    Ai procedat corect !
    Nu e vina ta.
    Sunt convins ca anghinarea nu era indeajuns de matura, ori cred ca pana a ajuns in Suedia s-a mai uscat, a devenit lemnoasa…
    Iata site ul acesta unde este descrisa preagtirea asa cum o fac si eu.
    http://simplyrecipes.com/recipes/how_to_cook_and_eat_an_artichoke/
    Mai incearca si verifica legumele sa fie proaspete.

  • Natalie: (1-4-2012 la 07:13)

    Another great recipe from the kitchen of Florin! And another very pricey vegetable here in Romania which I eat all the time back in the states. It’s especially popular at the holidays in my family, stuffed Italian-style with bread crumbs, grated romano and parmesan, butter, olive oil, chopped black olives, minced garlic and fresh parsley, steamed to perfection. Such a beautiful thing, anyway you choose to prepare it.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
3 poeme

Pe absida cerului Luna seamănă Cu un cap de miel – Unde mă duci, inimă, Unde mă purtaţi, Paşii mei?

Închide
18.117.100.220