caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Dincolo de trancaneala



 

Izgonirea din Europa

de (12-9-2010)

Falsul pictorRecent o buna prietena americanca s-a intors din concediul petrecut in Italia. La Venetia si la Roma a fost surprinsa de afluenta de cetateni veniti din Romania.

Doar ca simplu turist de cateva zile s-a confruntat cu cateva momente nu dintre cele mai placute.

Nu departe de Fontana Treviso un grup de copii cersetori s-au napustit sa-i smulga ceasul de la mana. Nu au reusit din cauza unui grup de carabinieri aflati apropiere.

La Venetia un pretins pictor si artist plastic cu un sevalet si culori vinde cateva picturi pretinzand ca sunt reale si executate de el insusi. Niste falsuri la infograf si cu semnatura comerciantului deghizat se vand la pretul de 100 euro.

Cartela telefonica achzitionata in Italia

O a treia surpriza romaneasca a fost achizitionarea catorva cartele telefonice ale caror coduri nu functionau…
Amica mi-a marturisit ca a avut impresia unei calatorii in Romania. Nu condamna bietii imigranti fortati sa se descurce intr-o Europa costisitoare si greu de digerat, unde portile integrarii sunt inaccesibile, ci intreaga legislatie italiana ori franceza ce se limiteaza la solutia expulzarii.

Un cetatean esteuropean nu va ajunge nicicand la statutul social-politic al celui occidental. In pofida criticilor aduse Americii de Nord imigrantii odata admisi ca rezidenti permanenti au toate sansele sa devina in 3 si 5 ani cetateni ai continentului de adoptie.

Carabinierii din ce in ce mai prezenti in pietele italiene din pricina delictelor

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Schimbarea degeaba

Vasăzică, remanierea îndelung anunţată cu surle şi trâmbiţe s-a făcut. Au plecat şase miniştri, au venit alţi şase. E bine,...

Închide
3.239.15.34