caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Poeme, Eseuri, Proza



 

Burliuk

de ()

In balcon aceleaşi flori, roşii, galbene, oranj, numai tu- făr-de culori, lunecai de la etaj, nu e lucru mare să te scufunzi în neant, noi ştim, dar nu-i nimeni prea nebun să se-ngroape-n ţintirim, unii-n luptă corp la corp, alţii de-o conservă rea, ploaia, fluviul cântă-n cor, mandolina, mi-do-la… Fetiţa cu chibrituri a vrut să-mi facă rău, ea nu e rea, chibritul are un cap maro, noi ne plimbam de mână pe-o margine de hău şi ne-a ieşit în cale calmarul uncle Joe, avea mustăţi ca-n poză şi cizme moi, prea scund părea măreţul Joseph şi mesteca tutun, din gură-i curgea zeamă, troznea în dinţi ceva, un os de vrăbiuţă sau de fetiţă rea…. Mergeau cu picioarele pe pereţi, arhiducele era asasinat, o durere ne ţinea mereu treji, eram îndrăgostit de Michele Morgan, spune Cosaşu că arta s-a născut din teamă, aşa cum omul încolţit strigă scăpând de uriaşi…Daniil Harms, un fel de Urmuz al ruşilor scrie – Din trei părţi este compus omul – barbă, ochi şi cinscisprezece mâini… La casă nouă şoarecele mă invită, la un ceai mî invită, mult timp nu putui să intru, dar, în fine, cu greu mă-ngăvozdii în casă, iar acum v-aţ ruga să-mi spuneţi, de ce şi pentru ce anume nu mai există casă şi ceai, în genere – nimic nu mai este?… Plânge sacadat maşina de tocat … La tigru mă gândii, dar de unde un tigru în stradă, mă gândii, vântul bătu cu putetre şi îmi luă gândul, de unde spă fie un tigru în stradă? ….Elizaveta se juca odată cu focul, Piotr Palâci privea cu-ncântare, respirând greu şi de inimă ţinându-se cu mâna, doar un minut durează jubilarea şi oaspeţii din nou sus, la balcon, se arată ….
Apoi David Buirliuk, alt excentric- Cerul este un cadavru şi nimic mai mult, aştrii- viermi beţi de ceaţă… New Yorkul are-un ochi artificial de sticlă ( n.n. unde este Victor Brauner?)… Îmi place bărbatul îngreunat, gravid, doar el arată bine lângă statuia lui Puşkin. Să spui că nu au umor ruşii.

Boris Marian,

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
3.133.156.156