caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (1 of 8)

de (5-12-2012)
6 ecouri

Continuare:

Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (2 of 8): aici
Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (3 of 8): aici
Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (4 of 8): aici
Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (5 of 8): aici
Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (6 of 8): aici
Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (7 of 8): aici
Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (8 of 8): aici

Ecouri

  • Anton Constantinescu: (9-12-2012 la 04:36)

    Cred ca atunci cand prezentam parerile unei personalitati este necesar in acelasi timp sa spunem si cateva cuvinte despre acea personalitate.

    Brigitte Gabriel este pseudonimul unei crestine maronite din Liban, refugiata mai intai in Israel iar acum traind in SUA.

    Evident ca traind in Liban, ea a avut destul de suferit datorita religiei sale crestine maronite.

    Toata critica ei referitoare la islam este justificata, desi in Liban au avut loc nu numai maceluri ale musulmanilor ci si ale crestinilor. Atat musulmanii cat si crestinii s-au ucis cat au putut unii pe altii.Dar dansa a criticat numai …musulmanii.

    Pe buna dreptate dna Gabriel a fost impresionata de gradul de civilizatie al statului Israel, mai ales de faptul ca a vazut cu ochii ei cum medicii israelieni au operat fara prejudecati, incepand cu persoanele care aveau cea mai mare nevoie de ajutor, fara sa se uite la nationalitatea sau religia respectivilor raniti!

    Totusi in SUA ea a fost caracterizata de o jurnalista de la New York Times Magazine drept „o radicala islamofoba” (Citez: Deborah Solomon of the New York Times Magazine, who interviewed Gabriel in August 2008, described her as a „radical Islamophobe.”).

    Eu nu cred deloc ca a fi islamofob este un defect; din contra. Oricine respinge „scripturile” de tot felul cred ca mai degraba trebuie laudat.

    Jurnalista care a criticat-o, dna Deborah Solomon, este fiica unui evreu roman care a reusit sa plece din Romania in 1938, scapand de persecutii. Si totusi ea gaseste ca a fi „radical islamofob” este o problema!

    Pentru cei care nu cunosc situatia din SUA voi mentiona faptul ca ziarul New York Times este considerat foarte de stanga, ceea ce explica critica islamofobiei dnei Brigitte Gabriel de catre dna Deborah Solomon.

    Societatea americana nu este divizata pe criteriul rasial sau etnic, ci in principal pe axa stanga-dreapta.

  • Anton Constantinescu: (9-12-2012 la 14:56)

    Mai adaug cateva lucruri:

    In lumea de azi, controlul parintilor asupra copiilor lor nu mai este ca acum 2000 de ani, total, decat in doua religii ale cartii: in Islam si Crestinismul Maronit.

    Mai precis, numai in tarile musulmane si in societatile crestine maronite se mai practica acele asa-zise „honour killings” adica uciderea copiilor care „nu asculta de parinti” cum au fost definite ele in Torah.

    Din acest motiv tot ce scrie dna Gabriel trebuie amendat.

    Pe de alta parte este adevarat faptul ca scrierile domniei sale au fost si sunt folosite in SUA pentru inculcarea patriotismului american in trupele care fac scoala razboiului.

    Imi cer scuze pentru cuvantul „patriotism” care inteleg ca nu este de bon ton pe situl nostru. Doar am fost criticat de cineva pe aceasta tema.

  • Sorin Paliga: (27-8-2013 la 09:27)

    http://www.zaman.ro/ro/newsDetail_getNewsById.action?newsId=59041

    Interviu cu cel mai bun arabist de la Universitatea din București.

  • Alexandru Leibovici: (27-8-2013 la 11:29)

    Mulţumesc pentru trimitere. Am citit interviul, este interesant, deşi cam sumar; abordează mai multe subiecte dar nu adânceşte niciunul.

    Care subiect ar trebui să-l reţin, după dv.? Eventual în legătură cu materialul la care aţi postat acest comentariu.

  • Sorin Paliga: (2-9-2013 la 12:51)

    Nu știu care subiect ar trebui reținut. Am citat interviul deoarece colegul George Grigore este un remarcabil cunăscător al limbii arabe și al lumii arabe, a stat peste 10 ani în diverse țări arabe și în diverse medii, nu numai academice (șantiere, bănci, firme…). E rar așa ceva. Este, totodată, și un remarcabil traducător al Coranului, cu note aplecate pe textul original.

    Eu mi-am făcut datoria să vă semnalez un mare intelectual, i-am sugerat și lui să scrie aici, mai departe mă retrag.

  • Sorin Paliga: (3-9-2013 la 12:57)

    Mie mi se pare că precipitarea acțiunilor în jurul Siriei ar trebui privite cu mult mai multă seriozitate în contextul actual… „Primăvara arabă” a arătat că cetățenii din lumea musulmană vor altceva decît li se oferă, vor o democrație pe model european. Eu cred că lumea musulmană ar trebui lăsată să decidă ceva în privința Siriei, inclusiv și mai ales semidemocrațiile din Golf și din Maghreb. Altfel, pe contextul actual, orice intervenție poate fi întoarsă conform celor care reinterpretează istoria conform propriilor dorințe.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Invitatie la cina

Cenaclu culinar !

Închide
18.191.186.194