caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Cristian Mungiu, „Amintiri din epoca de aur (I)”

de (27-9-2012)
1 ecou

Ecouri

  • Alexandru Leibovici: (27-9-2012 la 13:27)

    Amintiri din Epoca de Aur (2009)

    Un film scris de Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Contantin Popescu si Cristian Mungiu

    Legendele urbane din seria Amintiri din Epoca de Aur sunt:

    Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!

    1. LEGENDA ACTIVISTULUI ÎN INSPECŢIE: La primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru porneşte să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua urmatoare şi insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.

    2. LEGENDA FOTOGRAFULUI DE PARTID: În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovaraşul Ceauşescu îşi scoate pălăria în faţa domnului Giscard D’Estaing, iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

    3. LEGENDA POLITRUCULUI ZELOS: Curentul electric nu ajunge la Adîncatele, dar activistul sosit de la Bucureşti insistă că e o datorie de Partid să-l aducă la şcoală şi pe ultimul cioban din vârful muntelui, căci învăţătura te fereşte de pericole de care nici n-ai aflat.

    4. LEGENDA MILIŢIANULUI LACOM: Cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliţie Sandu primeşte de la cumnatul său un porc viu şi se întreabă cum să-l taie în toiul nopţii fără să prindă de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Dănuţ vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza?

    Amintiri din Epoca de Aur 2: Dragoste în timpul liber

    http://www.youtube.com/watch?v=c8x6BOsdZMM&feature=relmfu

    5. LEGENDA VÂNZĂTORILOR DE AER: În anii 80, aproape că nu mai exista iniţiativă privată: toată lumea era salariată la stat. Dar unii oameni aveau idei. La uşa Crinei, încă elevă, sună Bughi, un băiat frumos, care îi cere un borcan cu apă. Crina i-l dă şi se avîntă alături de el într-un fel de Bonnie şi Clyde al sticlelor goale.

    6. LEGENDA ŞOFERULUI DE GĂINI: De ani de zile, Grigore, şofer la Avicola, transportă găini vii de la Baia Mare la Constanţa. Are un consemn: ştie că orice s-ar întîmpla, până seara trebuie să predea camionul sigilat la destinaţie.

    7. LEGENDA CURCANULUI ZBURĂTOR: O fată de la ţară are drept prieten un curcan pe care se străduieşte să-l înveţe diferenţa dintre cerc şi pătrat. Culmea e că şi reuşeşte.

    Sursa: http://www.amintiridinepocadeaur.ro/



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Bruges/Brugge – o Veneţie flamandă

Bruges (în franceză, Brugge în olandeză), oraş situat în nord vestul Belgiei, în provincia Flandra, are un centru brăzdat de...

Închide
3.15.26.231