caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Platoul de brânză

de (15-1-2012)

In cadrul zilelor festive branzeturile devin atractia debutului meselor si ca atare trebuie sa tinem cont de cateva detalii, neimportante la prima vedere. Trebuie apreciat ca in multe cazuri platoul de branza este servit dupa masa, aici ramanand la latitudinea gazdei ori a comesenilor.

1.Nu incarcati platoul in mod excesiv cu branzeturi.

2.Ideal e ca fiecare fel de branza sa fie taiat cu un cutit diferit. Folosirea aceluiasi cutit poate afecta amestecul gusturilor de la un fel la altul.

3.Alegeti painea neagra ori franzela (fara arome), crutoane, crackers (tot fara arome).

4.Exista soiuri de branza ce nu pot fi taiate cu mult in avans si de aceea as sugera sa lasati invitatii sa se serveasca, sa taie ei singuri feliile de branza (Camembert, Brie).

5. Serviti si pastrati o ora inainte de servirea platoului la temeperatura camerei.

6.Serviti fructe proaspete (mere, struguri, capsuni), nuci, masline impreuna cu branza.

7.Sugerez sa calculat cam 100- 150 gr de branza de persoana-invitat.

8.Alegerea vinului nu consta in reguli fixe, cu exceptia servirii platoului ca desert, cand trebuie sa avem in vedere vinuri mai dulci precum Muscat ori Riesling, mai ales daca servim branza de capra ori telemea.

Consider binevenite in general soiurile de  Merlot, Cotes du Rhone Rose si chiar sampania.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
MIȘCAREA ÎN PICTURĂ ȘI PICTURA ÎN MIȘCARE

Cei vechi sustineau ca totul e (in) miscare…Filozofia lui Heraclit se poate rezuma in doua cuvinte: Panta rei – totul...

Închide
3.144.18.59