Ideea de bucatarie ambulanta nu ar trebui sa se suprapuna imediat termenului de fast food. Ma folosesc de termenul si conceptul de Road Show si include un fel de scenariu La Strada al bucatariei in aer liber in conformitate cu cerintele rutinei contemporane si cu schimbarile survenite in ultimul mileniu cu criza financiara, cu cea a timpului liber tot mai restrans.
O bucatarie ambulanta nu se mai reduce la carnaciorii ori la mititeii clasici. Improvizarea unei bucatarii cu procesare rapida , mobila nu este un simplu joc.
As aminti cateva semnale de care tinem seama :
– Alegerea retetelor si rapiditatea in procesare.
– Conditiile de conservare a ingredientelor si prevenirea toxiinfectiilor alimentare.
– Repartitia personalului de lucru: vanzarea mancarurilor efectuata separat de cei ce prepara mancarea. Se evita pe cat posibil contaminarea directa prin atingerea banilor.
– Pretul constituie un rol decisiv in bunul mers al afacerii.
– Un ultim punct binevenit in reusita operatiunii noastre se defineste prin modul de promovare a produsului, prin aspectul ingrijit al personalului, prin invitatiile curtenitoare si in ultima instanta talentul actoricesc amplifica succesul dorit.
Meniurile se cer a fi elaborate in vederea usurintei consumului (sandvisuri, frigarui, rulouri pita, quiche, tarte).
Tot ce va descriu in cateva linii nu prezinta poate prea mult interes…
Va sugerez ca in iesirile Dvs. intr-o piata, intr-un mall, la intrarea stadioanelor sa priviti cu atentie realitatea chioscurilor, a gheretelor improvizate in bucatarii deschise. Dupa o observare nu neaparat minutioasa specifica inspectorului sanitar astept sa impartasiti impresiile Dvs.