caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Invatamant



 

Şcolarizarea în învăţământul de stat din România a cetăţenilor de origine etnică română de pretudindeni

de (8-8-2010)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) din România a făcut cunoscută prelungirea până la 3 septembrie 2010  a datei de depunere şi respectiv de înregistrare a dosarelor de înscriere a candidaţilor de origine etnică română de pretutindeni pentru învăţământul şcolar/ universitar 2010-2011.

Ca urmare a acestei decizii a MECTS ambasadele şi misiunile diplomatice române acreditate au anunţat data de  20 august 2010 ca fiind termenul limită de depunere a dosarelor de înscriere a persoanelor de origine etnică română interesate să efectueze studii universitare în România începând cu anul  2010-2011. Canidaţii de origine etnică română cu domiciliul în S.U.A. vor depune dosarele complet întocmite la sediul Ambasadei  României la Washington.

  Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România a publicat Metodologia de Şcolarizare a cetăţenilor de origine etnică română din Republica Moldova,  Republica Albania, Republica Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Serbia, Ucraina şi Republica Ungară şi a cetăţenilor de origine etnică română cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul de stat din România în  anul şcolar / universitar 2010 – 2011 

http://www.edu.ro/index.php?module=uploads&func=download&fileId=11648

Alături de Proiectul de Metodologie, link-ul oferă informaţii privitoare la lista domeniilor fundamentale de ştiinţă, artă, cultură şi a domeniilor pentru studii universitare de licenţă şi cea a specializărilor din domeniul sănătate reglementate sectorial şi, respectiv general . Sunt menţionate domeniile de studiu de licenţă în centrele de an pregătitor începând cu anul de învăţământ 2010 / 2011.

   Înscrierea candidaţilor de origine etnică română la concursul de ocupare a locurilor subvenţionate de la buget (cu bursă / fără bursă) se face prin preselecţia acestora pentru studii preuniversitare şi universitare de licenţă, respectiv prin concurs pentru studii de masterat, rezidenţiat şi doctorat pe baza dosarului de înscriere depus care trebuie să conţină documentele menţionate în Proiectul de Metodologie (cererea de înscriere şi celelalte documente specificate în Anexa 1A).

            Pentru înscrierea la studii preuniversitare dosarul întocmit va fi trimis, după caz,  Inspectoratului Şcolar Judeţean sau Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

            În ceea ce priveşte studiile de masterat, rezidenţiat sau doctorat dosarele candaţilor vor fi trimise universităţilor organizatoare de examene de admitere, acestea putând solicita documente specifice suplimentare. Termenul de depunere al dosarelor este conform calendarului de admitere al fiecărei instituţii de învăţământ superior.

                    Persoană de contact: d-ul Ovidiu-Adrian Tudorache (Second secretary )

Ambasada României in Washington (1607 23rd St, NW, 20008 Washington D.C. Tel. +1 202 332 2392 ext. 136; Fax. +1 202 232 4748)

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Chişinăul indiferent la atacurile Moscovei împotriva lui Ghimpu

Dupa “precipitatiile” cauzate de Ziua Ocupatiei Sovietice, marcata din acest an la 28 iunie, dupa care contestata si anulata de...

Închide
3.15.12.122