caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Dialog Intercultural



 

România este „cel mai homofob stat din Uniunea Europeană” – Sunday Times

de (16-8-2009)

The gay Foreign Office minister Chris Bryant is championing a controversial drive to fund equal-rights activists in homophobic regimes.

British missions in countries such as Jamaica, where homosexual acts are punishable by long jail terms, and Nigeria, where they can lead to the death penalty, are being encouraged to “support progress” by financing gay pride marches and legal challenges from local campaigners.

As well as targeting Commonwealth countries, “pink diplomacy” will extend to eastern Europe, where gays have suffered brutal attacks from far-right groups. Opportunities to tackle discrimination in ultra-conservative nations, such as Iran, are also being considered – cautiously.

The move risks a backlash from countries where support for homosexuality runs contrary to state teaching and religious beliefs.

The fact that the initiative is being promoted by Bryant, a former Anglican curate, could exacerbate things. He was ridiculed for sending a picture of himself in his underpants to a friend via a gay dating website six years ago.

Bryant, 47, said: “It is completely up to staff in our embassies and consulates around the world to decide the most appropriate and effective way of making our case but we do encourage this important work because British values are based on fair play and the protection of the individual’s freedom. We are not naive about this work. In some places oppressive regimes make it some of the toughest work we do.”

Bryant thanked Robin Barnett, the ambassador to Bucharest, for attending a gay pride march in the Romanian capital that had previously been targeted by thugs hurling fireworks and stones. A 2008 study by the European Commission ranked Romania as the most homophobic in the European Union.

Officials confirmed this weekend that the new policy included financial backing. A Foreign Office briefing document sent to British missions, said Colombia, Egypt, Ghana, Iran, Iraq, Jamaica, Nigeria and Uzbekistan were “countries of particular concern”.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article6797702.ece

Ecouri

  • Anton Constantinescu: (16-8-2009 la 00:00)

    Faptul ca acum este oficial a pozitia protocronista a Romaniei in UE pe postul de cea mai homofoba tzara din Uniunea Europeana ar trebui sa dea de gandit conducatorilor Romaniei. Eu am suswtinut de multa vreme acest lucru, dar nu mi s-a dat crezare.

  • Florin Predescu: (16-8-2009 la 00:00)

    Din nefericire aceasta campanie si recrudescenta anti-gay reprezinta o continuare a mentalitatii din epoca trecuta. Nimic nu s-a schimbat si se continua in mod fatis in mass media atacuri la adresa grupului infierat.
    Sunt dezamagit sa citesc trimiteri sarcastice facute la adresa unui mare critic literar Ion Negoitescu. Denigrarile pleaca de la oficiali, de la anumite grupuri de presa ostile democratiei.

  • gioia: (16-8-2009 la 00:00)

    nu stiu cum si in ce fel si-a castigat romania acest „titlu”..poate acele grupari de bigoti care intampina parada gay..nu cunosc ce se intampla in familiile cu persoane gay..defapt nici nu am auzit discutandu-se vreodata ceva pe aceasta tema..nu stiu si chiar asi vrea sa stiu cum sunt primiti si tratati homosexualii in viata de zi cu zi..in familie,scoala,munca..
    oare sunt abuzati? sau agresati?

  • Anton Constantinescu: (16-8-2009 la 00:00)

    In cazul acesta voi da eu cateva exemple:

    Un baiat de 16 ani a primit un telefon de la cineva care l-a invitat „sa faca cunostinta” noaptea in parcul Titan. Ajungand acolo, credul, a intalnit nu numai un singur tanar, ci o banda intreaga de tineri cu crucea de Malta la gat, care s-au recomandat ca sunt de la „Noua Dreapta” si care l-au batut crunt. Vazand o masina a politiei in preajma, baiatul respectiv a facut semn politistului sa opreasca. vazand ca nu opreste, acest baiat a pus mana pe masina politiei si l-a implorat pe politist sa opreasca. Politistul a oprit timp de o fractiune de secunda, dupa care a bagat viteza si a disparut, lasandu-l asa, ranit in mijlocul strazii. Ulterior tatal sau l-a dat afara din casa si el a dormit timp de mai multe zile pe banci si pe sub banci, pe unde a nimertit, pana cand alt politist l-a luat si l-a obligat pe tatal lui sa il reprimeasca in casa. Acum acest tanar (de 20 de ani) este autorul celui mai reusit blog gay romanesc pentru tineri.(pot sa-ti dau in mod personal date mai multe, daca vreisa vorbesti cu el).

    Alt absolvent de liceu mi-a cerut sfatul, ce sa faca. Eu l-am sfatuit (foarte gresit, se pare) sa ia legatura cu parintii lui si sa le spuna situatia. De atunci nu a mai vorbit cu mine, spunand ca i-am dat cel maqi rau sfat posibil.

    Ambii parinti se considera intelectuali, in ambele cazuri.
    In primul caz tatal baiatului este profesor de liceu. Iti dai seama ce catastrofe sunt unii profesori de liceu, care nici ingrijitori de porci nu merita sa fie, dupa pregatirea lor profesionala!

  • florin predescu: (16-8-2009 la 00:00)

    Anton are perfecta dreptate. Cu ce distruge *corola de minuni a lumii” o relatie atat de infierata de comunisti, de clerici si de asa zisii moralizatori ?
    Cum corecteaza familiile grijulii,raspunzatoare
    cei cu predestinare criminala: talharie, furturi, violuri, fraude si atatea altele la care romanii nu lipsesc de la apel nici in tara, nici in strainatate. Concentrarea cadrelor didactice, ale parintilor, ale societatii ar trebui sa functioneze mai mult in reducerea procentului de criminalitate. As accepta cu mare greutate sa stiu ca fiul meu este un infractor.
    Cum accepta atatea femei supuse adulterul unor soti mitocani, abuzivi, nesimtiti ?

  • gioia: (16-8-2009 la 00:00)

    offf…ce fel de parinti asi arunca un copil in strada doar pt acest motiv??
    e clar ca societatea nu e deloc dar deloc pregatita sa inteleaga…
    in mod normal apelezi la parinti pt sustinere si intelegere…nu a fost un sfat gresit..au fost parintii gresiti..
    din pacate exista aici o mare lipsa de sensibilitate din partea parintilor la nevoile si dorintele copiilor..nu generalizez..am cunoscut multi parinti minunati..dar nu destui..prea multi dreseaza copii cu bataia in loc sa se straduiasca cu iubire si dragoste sa le inoculeze valori de viata..

  • Anton Constantinescu: (16-8-2009 la 00:00)

    Vreau sa fac o completare: aruncarea copiilor in strada pe acest motiv nu este un obicei exclusiv romanesc…Si in SUA se practica, mai ales de catre familiile bigote! Unii dintre copii, foarte dotati, s-au prezentat chiar pe you tube si am fost uluit cat de frecvent se intampla asa ceva in familiile „bune”!

    Iar alte familii depun atata presiune pe capul copiilor lor sa „se schimbe” incat acestia o sfarsesc prin sinucidere. Mama unui asemenea copil ce s-a aruncat de pe un pod si s-a sinucis a scris o carte dupa aceasta tragedie, intitulata „Prayers for Boby” („Rugaciuni pentru Bobby”)unde a aratat cat de multe asemenea cazuri exista in realitate si in care a deplorat faptul ca in trecut si ea a avut „creierii spalati” si l-a impins practic pe fiul ei sa se sinucida.

    Religiile „dure” sunt si mai vinovate de bigotism, evident (mormonii, adventistii si iehovistii), dar si religiile „moi” sunt vinovate.

    Mentalitatea dominanta din SUA in regiunile „rosii” de fermieri este asemanatoare cu mentalitatea cultelor religioase din Romania. Si totusi situatia din SUA nu se poate compara cu cea din Romania. In SUA exista totusi „independentza academica”, extrem de importanta pentru liceie si universitati, unde se face o educatie corecta a tinerilor, micsorand in mare masura influentza nefasta a parintilor needucati.

    Apoi exista retzele intregi de preluare a copiilor aruncati in strada de parintii bigotzi.

    Nevroza adusa de acest subiect in lumea celor credinciosi din America a fost ilustrata exceptional de bine in filmul „Saved” („Salvat” care de altfel a avut mare succes aici.

  • gioia: (16-8-2009 la 00:00)

    spre disperarea mea „civilizatia” paralela cu religia a adus la anhilarea simturilor parintesti de baza!in loc sa se bazeze pe acele minunate simturi de a hrani iubi si proteja copii oamenii „civilizati” merg dupa dictoane preotesti si gura lumii!
    nu arunca in strada un copil drogat sau infractor sau alcoolist..dar arunca in strada sa-l sfasie cainii un copil homosexsual care in cele mai multe cazuri e un sensibil,iubitor,fragil si care nu ar face rau nici unei muste!!
    cu sau fara legatura..o mica intamplare care se pare ca ar putea sa ilustreze cat de firesc ar putea traii un gay in societate:
    in urma cu vreo 5 ani,prieteni cu care nu ne vazusem un timp ne-au povestit ca unul din fii lor le-a marturisit ca e gay..cunosteam bine copilul caci crescuse impreuna cu ai nostri si cu toata gasca noastra de cupluri cu copii.
    am povestit baietilor nostri..care ne-au declarat ca o stiau dintodeauna,din copilaria lor comuna..au simtit au inteles si le-a durut drept in cot!au fost cu toti impreuna pana-n armata pe care au facut-o fiecare in alta baza..

  • Anton Constantinescu: (16-8-2009 la 00:00)

    Tocmai din acest motiv apreciez eu familiile evreiesti: pentru ca isi educa cu dragoste si cu multa grija copiii!
    In schimb traditia romaneasca e cu mult mai dura.

    De altfel chiar si eu, cu propriii mei parinti, am avut dificulatati cand, silit de imprejurari, (ca eram santajat) le-am spus ca sunt homosexual! Nu atat cu tatal meu, care a fost extrem de rational, dar cu mama, care timp de o jumatate de an nu m-a acceptat deloc, ea fiind foarte credincioasa! Si de fapt nu a inteles niciodata si nu pot spune ca m-a acceptat vreodata.

    La asta a „ajutat” religia „bunului Isus” in viata mea. Asa ca sunt foarte convins ca nici in cele mai bune familii, unde de fapt exista iubirea parintilor,cum a fost in cazul meu, religia nu poate sa lase decat…gunoi in urma. Si stiu foarte bine ca pretutindeni, dupa ce toate miturile religioase mor, singurul lucru care ramane din religiile abrahamice ste homofobia.

  • gioia: (16-8-2009 la 00:00)

    totul e interpretabil, in special in religie!
    isus e citat drept plin de iubire si intelegere fata de absolut toti fara nici o deosebire! dar tocmai „credinciosii” se dovedesc a fi lipsiti de iubire si intelegere..
    mama ta a fost extrem de dezamagita…toate visurile ei s-au dat peste cap..pt ca se pare ca parintii au anumite asteptari de la copii..si cred ca copii ii reprezinta pe ei in societate,ca sunt judecati ca oameni si parinti in raport cu comportamentul si realizarile fiilor..cred ca fii sunt o a lor prelungire..total gresit!dar..asta e! in natura umana ca si cea animala de altfel procrearea e un factor extrem de important care influienteaza comportamentul,aspectul samd..in momentul in care acest lucru devine incert sau imposibil se declanseaza o serie intreaga de reactii..pe care le-ai subit si le cunosti..si nu numai tu..cuplurile care nu pot procrea sunt si se simt inafara societatii..stim foarte bine de ce sunt in stare pt a avea un copil..

  • goia: (16-8-2009 la 00:00)

    Isus intradevar i-a iubit pe toti si crestineste este sa ii iubesti pe toti oameni, dar asta nu inseamna sa aprobi comportamentul oamenilor(ma refer la comportamentul homosexual). Acest comportament este ales de oameni nu se nasc cu el….daragi mei…ca oameni ei sunt iubiti dar cea ce fac este rau si corigibil daca isi dorescc schimbarea, dar atat vreeme cat doresc sa stea in starea lor sunt de blamat…comunitatea homosexualilor mi se pare corupta si corupe in continuare pana si copii…sunt multe de zis dar totul ramane la latitudinea fiecaruia sa aleaga in viata…fiecare stie ce e bine si ce e rau…

  • Petru Clej: (16-8-2009 la 00:00)

    Rareori mi-a fost dat să citesc un comentariu mai ignorant și mai homofob decât cel semnat de „goia”.

  • Anton Constantinescu: (16-8-2009 la 00:00)

    Domnule „Goia”: Pozitia pe care o aveti referitoare la homosexuali ar fi trecut poate neobservata in comunism, dar acum nu mai poate fi data decat ca exemplu cras de lipsa de informare si de incultura. Sunt oameni care isi fac educatia „pe puncte” ca dvs, si nu li se poate raspunde decat: „du-te domle si studiaza” Cat despre parerile dumitale despre ce zice o religie sau alta, ele sunt absolut nerelevante!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Pe drumurile române în Țara Moților

Universitatea de Vara de restaurare de monumente si situri Programul « Pe Drumurile Romane în Tara Motilor » Editia I,...

Închide
18.191.202.45