• ACUM.TV
  • Editia saptamanii 6-11 august 2012
  • Nu se poate! E România… de Dorian Galbinski
    M-am întors acum câteva zile de la întâlnirea cu colegii mei de liceu, promoţia 1962. Nu se poate! Este imposibil! Când a trecut jumătatea de veac? Şi totuşi… …continuare (5-8-2012 – Editorial)
  • Sunt francezii invidioși pe succesul britanic la ciclism? de Petru Clej
    Premierul britanic David Cameron s-a amuzat pe seama suspiciunilor franceze cu privire la extraordinarul succes al cicliștilor din Regatul oUnit la probele de velodrom de la Londra.Principala antrenoare a lotului francez de ciclism se arătase perplexă cu privire la rezultatele britanicilor care au câștigat 7 dintre cele 10 medalii de aur puse în joc la Olimpiadă, același număr ca acum patru ani la Beijing. (9-8-2012 – Sport)
  • Naţiune înainte de naţiune (II): mitul barbarului şi revanşa învinşilor de Florian Dumitru Soporan
    Alături de geneza naţiunilor medievale, întemeierea entităţilor politice cu care acestea din urmă au sfârşit prin a se identifica, i-a preocupat în egală măsură pe oamenii Evului Mediu şi pe descendenţii lor (5-8-2012 – Istorie si actualitate)
  • Mo Farah – imigrantul african care a pus capăt dominaţiei africane la probele de fond de Petru Clej
    Sfârşitul săptămânii a adus la Olimpiadă o avalanşă de medalii pentru ţara gazdă, Marea Britanie, acum ferm stabilită pe locul trei în clasamentul pe medalii în spatele celor două mari supraputeri ale sportului mondial, Statele Unite şi China. Între altele, sâmbătă seara, pe stadionul olimpic, atletismul britanic a cunoscut cea mai fructuoasă zi din istoria sa cu trei medalii de aur. Dintre acestea un răsunt special a avut cea de la 10000 de metri , cucerită de Mo Farah, un imigrant la prima generaţie. (5-8-2012 – Sport)
  • Aşa am învăţat să iubesc Brăila de Constanta Abalasei-Donosa
    Brăila este stră-străbunica mea din moşi-strămoşi. Fac aceasta mărturisire de suflet fiindcă ea s-a născut prin preajma anului 1360, în partea de Est a României, pe malul Dunării. Din totdeauna i-a plăcut să primească oaspeţi din toate colţurile lumii… (5-8-2012 – Romania)
  • Cerul patimilor de Sorin Cerin
    Furnale de vise scotspre cerul patimilorfumul gândurilor măcinatede cărămizile descompuse ale creaţieiaflată demult în ruină, (5-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Ars Poetica de Ion Zubascu
    De aia 30% dintre americanise pocăiesc când beau fortrans şi bariu pentru colonoscopieşi mărturisesc anual ca la spovedanie:„Moartea noastră vine astăzi din colon!” (5-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Erată la trei voci de Adrian Grauenfels
    doar să nu ne asmută poeţiicu vorbele, vocile (5-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Melancolia Divină de corina dalu
    Dulce Armonie care pendulează între Viaţă şi Moarte (5-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Să nu uit de unde-am plecat de Dan DAVID
    Bucureștiul rămâne în urmă cu oamenii luiDisperați de teroarea procentelor. (5-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • google_2

  • O întrebare pentru senatorul PNL Raymond Luca de Stefan N. Maier
    Cred totodată că numirea sa ca ministru nu este foarte inspirată, având în vedere contextul deficitului de imagine pe plan internațional cu care se confruntă guvernul Ponta. (6-8-2012 – Intern)
  • BBC face echilibristică între patriotism și fair play la Olimpiadă de Petru Clej
    În Marea Britanie întrecerile olimpice sunt difuzate de BBC, care are un monopol asupra acestor transmisiuni.Compania publica a mobilizat efective impresionante de jurnaliști, comentatori și tehnicieni pentru acoperirea celor 26 de discipline sportive. (8-8-2012 – Extern)
  • Primirea celor doi ciclişti români care au parcurs, pe o bicicletă tandem drumul până la Olimpiadă de Editori ACUM
    Florin Georgescu şi Alex Răcănel au pornit la 15 iulie 2012 din Arad şi, după 23 de zile şi peste 2.000 km străbătuţi, au ajuns la Londra.Acesta este un proiect mai mult decât ambiţios, Florin este nevăzător şi a pornit în această aventură din dorinţa de a „vedea” drumul până la Olimpiada de vară de la Londra (8-8-2012 – Comunicate de presa)
  • Marea Britanie: glorie olimpică la un an de la marile tulburări sociale de Petru Clej
    La Olimpiada de la Londra echipa Marii Britanii a obținut deja cele mai bune rezultate din ultimii 104 ani, depășind totalul de medalii de aur câștigate acum patru ani la Beijing.Aceste rezultate plasează Marea Britanie pe locul trei în clasamentul pe medalii după cele două supra-puteri ale sportului mondial, China și Statele Unite, și a generat un val de mândrie patriotică în țara gazdă a jocurilor olimpice.Un sentiment care contrastează izbitor cu starea de spirit de acum un an, când tulburările violente din marile orașe ale Angliei au declanșat o dezbatere aprinsă asupra coeziunii sociale. (7-8-2012 – Extern)
  • De ce e Băsescu în continuare popular în Republica Moldova de Petru Clej
    Presedintele Traian Basescu este perdant pe toata linia cand vine vorba de rezultatele referendumului din 29 iulie 2012 privind demiterea sa.In toate judetele si in aproape toate sectiile de votare din strainatate „DA”-ul a castigat net, chiar acolo unde Traian Basescu triumfase la alegerile prezidentiale din 2009, cum ar fi cele din Italia, Spania, Statele Unite, Franta, Germania, Regatul Unit.Facand abstractie de cateva tari unde au fost exprimate sub 50 de voturi (Zimbabwe, Libia, Uruguay), o singura tara face exceptie de la regula: Republica Moldova. (5-8-2012 – Republica Moldova)
  • Medaliaţii olimpici britanici – expresie a inegalităţilor sociale? de Petru Clej
    Aproape o treime dintre medaliaţii britanici de până acum la Olimpiada de la Londra au fost educaţi în şcoli particulare, unde proporţia sectorului particular în total este de doar 7%.Este aceasta o reflectare a unor inegalităţi sociale? Cât de semnificativă este această statistică? (6-8-2012 – Sport)
  • O întâlnire ratată de Daniel Uncu
    Din nefericire, întregul sistem de gândire şi acţiune politică a ratat ruşinos, în ultimii 22 de ani, întâlnirea cu bunăstarea cetăţeanului român. Începând cu formarea educativă defectuoasă a tinerilor şi terminând cu lichelismul politicienilor, întreaga societate pare a se fi orientat către facil, superficial… (5-8-2012 – Romania)
  • Bosonul Higgs şi Dumnezeu – 5 După materia întunecată, energia întunecată de Anton Constantinescu
    După descoperirea accidentală a unei forme necunoscute de materie (materia întunecată), urmează o surpriză la fel de mare: descoperirea unei forme necunoscute de energie (energia întunecată). Astfel am ajuns să constatăm faptul că materia Universului nostru pe care o cunoşteam pană acum formează doar 4%-5% din totalul masei universului… (6-8-2012 – Repere carteziene)
  • Odihnă „binemeritată”? de Pincu Sfartz
    Oare fiecare pensionar îşi merită pensia pe care o primeşte? Care sunt criteriile pentru o pensie într-adevăr meritată, prin aportul social adus de un pensionabil? (5-8-2012 – Social)
  • Salman Khan va salva educaţia? de Adrian Grauenfels
    Ştim de mult că sistemele educaţionale sunt în declin. Salman Khan, un indian stabilit în USA este gata să revoluţioneze şcolile planetei. (5-8-2012 – Invatamant)
  • Starea sufletească, Internetul şi tranziţia la stupefiante de Stéphane Ionesco
    Printre cele mai vătămătoare produse etalate pe Internet cu o imensă neobrăzare, ţintind distrugerea noilor generaţii, sunt stupefiantele, al căror negoţ devine din ce în ce mai prosper şi din ce în ce mai devastator… (5-8-2012 – Social)
  • Capriciu estival de Florin Predescu
    Inca o reteta primita de Florin de la o prietena din Germania (5-8-2012 – Gastronomie si Stil)
  • Însemnari pe un iPhone. Schimbarea la faţă de Florin Predescu
    Vara îşi va închide porţile curând. Natură îşi schimbă faţă şi se înclină în faţă anotimpului de belşug, toamna. În faţa cui se va înclina această lume posedată de ură, de incapacitatea guvernării, de transformare a societăţii într-o corabie a lui Sebastian? (5-8-2012 – SPUNE)
  • Simpozion „Moses Rosen” la Bucureşti de Eva Galambos
    Rosen a fost o personalitate dură , în conflict cu intelectualii evrei care, după 1990 i-au reproşat că se îmbată cu elogiile la propria-i persoană, ce deranja spiritul critic al intelectualilor, a arătat dr.Harry Kuller. El a schiţat cariera şef-rabinului, subliniind că atunci când a reuşit să aibă în mână toate pârghiile de conducere ale vieţii evreieşti, a putut să obţină o serie de avantaje pentru menţinerea comunităţii şi supravieţuirea iudaismului. (5-8-2012 – Istorie si actualitate)
  • Cum sunt atârnate clopotele? Pe ce se aşează muzicienele? de Editori ACUM
    Magie? Cum sunt atârnate clopotele? Pe ce se aşează muzicienele? (3-8-2012 – TV.ACUM)
  • Un frumos spectacol de magie de Wanda Lucaciu
    Un frumos spectacol de magie (5-8-2012 – TV.ACUM)
  •  
    3.145.110.128