Am auzit pentru prima oară de inerţie imediat după 1989, la primele ore de fizică. Cum n-am avut niciodată o înclinaţie specială pentru ştiinţe, ceea ce am reţinut, ceea ce îmi amintesc şi astăzi, este lecţia despre inerţie şi nimic mai mult. Se întâmpla undeva în sudul României, nu în Oltenia profundă, dar pe aproape. Profesoara venise din Moldova şi eu unul auzeam pentru prima dată un moldovean vorbind. Pesemne că nu eram singurul, de vreme ce, de fiecare dată când profesoara noastră de fizică începea să vorbească, mai mereu câţiva izbucneam în râs, ignoranţi cum eram şi cu libertatea, abia câştigată, urcându-ni-se adesea la cap. Ea era probabil în primul an de învăţământ. Ţin minte că se înroşea, încerca să ridice tonul dar, fatalmente, cu cât vorbea mai mult, cu atât reacţia noastră era mai brutală. Mă rog, poate că şi exagerez acum proporţiile evenimentului, dar ceea ce vă pot spune cu siguranţă este că el a avut loc. Era primul sau al doilea an în care profesorii şi învăţătorii nu ne mai băteau. Bine, o mai făceau din când în când, dar nu cu regularitatea de dinainte. Erau ani tulburi, când nimeni nu ştia încotro ne vom îndrepta şi încercam cu toţii să învăţăm din mers cum să fim normali. Rezultatele erau, desigur, departe de a fi satisfăcătoare.…continuare (25-3-2012 – Editorial)
De la bun îneceput recunosc că titlul nu este corect şi complet. Ar fi trebuit să scriu şi “antiislamismul înainte şi după Toulouse”, numai că, dacă găsim evaluări în ce priveşte antisemitismul în Europa, Statele Unite sau în alte regiuni ale lumii, în ceea ce priveşte antiislamismul nu există date (sau cel puţin eu nu am găsit). Iar situaţia după atentatul de la Toulouse în raport cu antisemitismul sau antiislamismul, nu a fost deocamdată cuantificată. Aşa că mă voi referi la situaţia dinainte cu referire la antisemitism, încercând să trag nişte concluzii.… (25-3-2012 – Extern)
În fața unui grup de copii palestinieni, coana baroneasă Ashton a găsit cu cale ca în aceeași frază să includă acești copii uciși înainte de a apuca să-și trăiască viața, ca și pe copiii palestinieni și pe cei sirieni! La o considerare superficială, pe care de altfel se și baza ministreasa-baroneasă, n-ar fi fost nimic reprobabil în această remarcă: pentru orice om cu minte în cap și cu omenie în suflet, un copil rămîne întotdeauna un copil, iar curmarea vieții sale este o tragedie în sine! Repet, superficial gîndind, fiindcă altfel, uciderea unui copil ne trimite obligatoriu și la ucigașii săi! Dar cum să priceapă Catherine Ashton enormitatea spuselor sale, dacă și-a propus din start să se prefacă… oarbă și surdă, ori poate că dintr-atîta prefăcătorie, chiar… a rămas așa!… (25-3-2012 – Extern)
Demisia Lilianei Vițu de la șefia Departamentului Știri de la televiziunea publică din Republica Moldova nu m-a surprins în niciun fel.Acum doi, când se ivise ocazia să preia postul , mi-a cerut sfatul iar eu i-am spus că nu are nicio șansă de reușită în acest post, pentru că sistemul însuși este putred. După doi ani, prezicerile mele s-au adeverit.… (25-3-2012 – Republica Moldova)
Victoria echipei Țării Galilor cu mare șlem în ediția 2012 a Turneului celor Șase Națiuni, a treia de acest fel în șapte ani, a generat comparații cu evolușiile marii echipe galeze a anilor ’70.Aceasta tendință de a compara echipe care au jucat la diferențe mari de timp de o generație, două sau chiar trei este normală, deși nu are nici o baza în realitate și nici criterii de departajare.… (25-3-2012 – Sport)
doctorii îmi descoperă boli cu numeaproape erotice şi mă îndrăgostesc de elefără preludiu.… (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
În fond, lumea a rămas neschimbată de la bun început.S-a mai rujat puțin în ultimele milenii,Și-a mai scurtat rochiile și părul de vre-un secol încoace,Dar atât!… (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
De cite ori vad melci ma trec ginduri existentiale grave.… (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
google_1
google_2
Guvernul britanic plănuiește să introducă prețuri minime la alcool în încercarea de a reduce efectele negative ale așa numitului “binge drinking” – băutul minților. Din 2014, o unitate de alcool pur de 10 ml ar urma să coste 40 pence în Anglia și Țara Galilor.Un proiect de lege similar e dezbătul și în parlamentul Scoției, măsuri similare fiind propuse și în Irlanda de Nord.… (25-3-2012 – Cutia Pandorei)
Mii de studenți și elevi duși la pierdut timpul pe șantierele patriei, presupun cu cheltuieli destui de mari, cam acesta au însemnat „șantierele tineretului”, totul dictat de o ideologie tâmpita, centralizată de partid.… (25-3-2012 – Marturii)
Mi-am privit ceasul de mână şi în momentul acela m-a săgetat gândul că, în acest sfert de oră, în cabinetul medical are loc un chiuretaj. O operaţie minoră, ce se poate face şi ambulatoriu. În urma ei o făptură abia înfiripată, minusculă, care deocamdată doar palpită, este scoasă din trupul care o zămislise. M-am gândit la tânăra care optase pentru chiuretaj, imaginându-mi ce-o fi determinat-o să ia această decizie… Până la urmă toate se reduceau la un singur motiv: nu era momentul potrivit să aibă un copil.… (25-3-2012 – SPUNE)
Ma fac oarecum verde (pe mine nu ma amuza usurinta cu care vorbeste UN STRAIN despre ceva atat de important, “brandul” tarii MELE, pai ce-i asta, chiar nu mai avem nimic sfant, pai ori definim ori nu, ori avem imagine ori nu?) si … “verde” fiind ii zic prima chestie care imi trece prin minte: FRUNZA.… (25-3-2012 – Dincolo de trancaneala)
” Domnu’ Florin, daca romanii ar fi fost uniti,,de mult Moldova era unita cu Romania”(din gandurile unei studente din Moldova)… (25-3-2012 – Dincolo de trancaneala)
Fundaţia Estuar, cu activitate în domeniul sănătăţii mintale, lansează www.faraeticheta.org, prima platformă online de locuri de muncă dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă îşi pot încărca CV-ul pe platformă şi pot primi consiliere gratuită, iar angajatorii pot posta posturile disponibile din cadrul companiilor pe care le reprezintă.… (21-3-2012 – Comunicate de presa)
Cu imensa placere, Comitetul de organizare a Salonului International al Cartii de la Milano va informeaza ca scriitorul Adrian Munteanu este invitat de onoare si nominalizat pentru Premiul International de Literatura NUX la prima editie a Salonului International al Cartii de la Milano, 26/29 octombrie 2012.… (25-3-2012 – TELEGRAMA)
S-a spartcadranul ceasuluiiubirii acestei lumi,… (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Marele Taciturn păşeşte agale prin rouă,Pătrunde unde-i rană deschisă, fierbinte,Dar mai ales acolo undeInima nu conteneşte să cânte.… (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Florin Piersic – Castravetele… (25-3-2012 – TV.ACUM)
Billy Collins – rația zilnică de poezie într-o formă mai puțin obișnuită…… (27-3-2012 – TV.ACUM)
… (26-3-2012 – Fotografia Zilei)