• ACUM.TV
  • Editia Saptamanii 26 decembrie 2011 – 1 ianuarie 2012
  • Ce simte un creștin dubios despre Crăciun de Stefan N. Maier
    Creştinul dubios este chiar autorul acestor rânduri iar de vină că sunt dubios este verişoară-mea Elvira. Ea mi-a ţinut prima lecţie de materialism dialectic pe vremea când împlinisem vreo şase ani, iar ea vreo treisprezece. Mi-a explicat, cât a putut ea de bine, contrariul a ceea ce-mi spunea bunica despre Doamne-Doamne, Isus şi Tatăl Nostru. Rezultatul, cu urmări de o gravitate incalculabilă în viaţa mea, este că am crezut-o pe Elvira.În ciuda faptului că bunica m-a botezat în secret împreună cu o prietenă la Biserica Albă de pe Calea Victoriei din Bucureşti, religiozitatea, deşi iată, volens-noles sunt creştin, nu s-a mai lipit niciodată de mine.…continuare (25-12-2011 – Editorial)
  • Profilul detractorilor revistei ACUM de Stefan N. Maier si Petru Clej
    Revista ACUM, prin profilul ei (vezi Ce NU este revista ACUM http://www.acum.tv/articol/8199/) atrage numeroși detractori. Din lectura principiilor noastre editorial, rezultă și profilul dominant al detractorilor noștri. Spunem dominant, pentru că de fapt există mai multe profiluri.Când ne referim la detractori, nu-i avem în vedere pe cei care critică punctual și argumentat un articol sau altul, ci pe cei nu admit legitimitatea politicii noastre editorial, atât pe fond, cât și pe formă. (25-12-2011 – Coltul Editorului)
  • Logica alegerii preşedintelui versus supravieţuirea politică de Denis Cenusa
    Politicul moldovenesc imită încercarea de a pune capăt crizei politice cu nealegerea preşedintelui. Concentrate pe interese distincte, formaţiunile parlamentare inventează situaţii contradictorii pentu a le folosi ulterior ca justificare în faţa publicului dezinteresat, supărat sau puternic stresat. (25-12-2011 – Republica Moldova)
  • Schimbarea regimului în Transnistria, bucuria nebunilor? de Leonid Litra
    Schimbarea puterii la Tiraspol va deschide puţine oportunităţi pe dimensiunea oficială, mai ales că Chişinăul nu are, cel puţin deocamdată, capacitatea de a finanţa deficitele bugetare cronice ale Tiraspolului. Aceasta însă, nu absolvă Guvernul Republicii Moldova de responsabilitatea de a stabili imediat contacte cu noua conducere din stânga Nistrului, fără a se concentra prea mult pe faptul că RM nu recunoaşte alegerile din Transnistria. (25-12-2011 – Republica Moldova)
  • Nu-i invidiați pe evrei, urmați-le exemplul de Petru Clej
    În loc să admire evreii pentru solidaritatea în sprijinul unei revendicări, antisemiții (cu sau fără voie) îi acuză de “conspirație” împotriva României, a poporului român, etc. Dacă a existat o conspirație, atunci aceasta a fost opera succesivelor regimuri totalitare care s-au perindat la putere în România, care au jefuit țara și poporul, iar actualul stat, presupus democratic, dă din umeri neputincios sau chiar complice. (25-12-2011 – Istorie si actualitate)
  • Vânzarea evreilor și „subtilitățile” semantice de Teodor Burghelea
    Un articol recent semnat de Vlad Solomon a starnit (indraznesc sa spun, ca de obicei) vii controverse. Pe scurt, articolul descria cateva acte de culise din procesul “vanzarii” evreilor catre statul Israel derulat pe parcursul catorva decenii: fiecare “subiect” avea pretul lui (in functie de varsta, educatie etc. – un fel de bursa umana), existau negociatori abili in ambele tabere si, desigur conturi bancare “neutre” pentru finalizarea tranzactiei. Daca subiectul era prea “amarat” pentru ca varianta “contului neutru” functioneze in favoarea lui, isi “dona” securistului de serviciu (cu acte in regula, deci tranzactia este inatacabila, chiar in 2012!) apartamentul (sau alte “maruntisuri” pe care le agonisise de o viata) pentru un pasaport si dreptul de a incarca 50 kg de rufe pe ruta Bucuresti – Tel Aviv. (25-12-2011 – Cutia Pandorei)
  • Furtul de oi a devenit un fenomen îngrijorător în Marea Britanie de Petru Clej
    Furtul de oi a atins proporţii fără precedent în Marea Britanie, numărul animalelor sustrase fiind estimat la circa 60000 în primele 10 luni ale anului 2011.Fenomenul este determinat de majorarea pe piaţa mondială a preţurilor la produse animaliere şi are efecte extrem de dăunătoare pentru fermieri. (26-12-2011 – Extern)
  • De ce mi se pare că se apleacă? de Dan DAVID
    Calc iarba cu tălpile goale.Îi e frică de mine, o doare?De ce mi se pare că se apleacă? (25-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Atât de mult pentru fericire… de Irina Lucia Mihalca
    Sunt gândurile unui tânăr pierdut în propriu-i trecut imaginat care îşi regăsea o plimbare uitată pe străduţe magice, lângă o fată care cândva era sensul şi esenţa lui. Poate vreo carte, vreun premiu să-i ofere acest mirabil context?- Nu, gândi atunci el.Iată o capodoperă care nu are nevoie de nici o omologare, elogiere, mediatizare. Iată o baladă pentru o minune. (25-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Toamnă alunecând (Poem de Alexandru Gavril Bâle) de Dan DAVID
    fluviul se ridică în picioaredevenind arbore cu crengi curgătoare (25-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Se spune ca…Insa! de Simona-Adriana Balaita
    Se spune ca avem destinul incrustat in stele. Ca ne putem citi in palma fericirea, norocul, cumpenele, momentele grele. (25-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Reverii de iarnă de Florin Predescu
    Dorothy Maier nu se vrea neaparat un pictor animat de agresivitatea artistului dornic de a-si impune cu orice pret opera publicului si mai ales comercializarii imediate. (25-12-2011 – Jurnal Cultural)
  • Alianţa pentru o Românie Curată a decernat Premiile ARC pe anul 2011 de Editori ACUM
    Alina Mungiu Pippidi, împreună cu prieteni şi parteneri ai Alianţei pentru o Românie Curată – proiect al Societăţii Academice din România, a anunţat în cadrul conferinţei de presă din 19 decembrie numele câştigătorilor premiilor ARC pe anul 2011. (25-12-2011 – Comunicate de presa)
  • PORTRETE ÎN REVOLUŢIE Expoziţie dedicată Marii Revoluţii din Decembrie de Marilena Murariu
    (25-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • PORTRETE ÎN REVOLUŢIE Expoziţie dedicată Marii Revoluţii din Decembrie de Marilena Murariu
    (26-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • PORTRETE ÎN REVOLUŢIE Expoziţie dedicată Marii Revoluţii din Decembrie de Marilena Murariu
    (27-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • PORTRETE ÎN REVOLUŢIE Expoziţie dedicată Marii Revoluţii din Decembrie de Marilena Murariu
    (28-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • PORTRETE ÎN REVOLUŢIE Expoziţie dedicată Marii Revoluţii din Decembrie de Marilena Murariu
    (29-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • PORTRETE ÎN REVOLUŢIE Expoziţie dedicată Marii Revoluţii din Decembrie de Marilena Murariu
    (30-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • PORTRETE ÎN REVOLUŢIE Expoziţie dedicată Marii Revoluţii din Decembrie de Marilena Murariu
    (29-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • google_1
    google_2

  • De la Moș Gerilă la Moș Crăciun. Autismul elitei politice românești de Ovidiu Ivancu
    Zilele acestea, cu excepția singulară a mesajului Majestății Sale, Regele Mihai I de România, nu am văzut lideri care să înțeleagă exigențele hainelor de stat pe care le poartă. Mesajele lor fie aruncă săgeți otrăvite în tabăra adversă, fie vorbesc despre realizările proprii, fie (cel mai adesea) eșuează prin stilul lor dezlânat, incoerent, cu erori de sintaxă și nu numai. E ca și cum l-ai auzi pe Moș Crăciun cântând, afon, o manea… E o cumplită inadecvare între ceea ce ar trebui făcut și ceea ce se face. Formalismul a căzut astăzi în desuetudine. Politicienii își tutuiesc interlocutorii, discursurile lor inlocuiesc prestanța și decența cu hăhăiala și miștocăreala ce ni se livrează drept atribute ale popularității. (25-12-2011 – SPUNE)
  • CRĂCIUN ÎN ȚARA SFÂNTĂ, VĂZUT DE UN EVREU DIN IERUSALIM de Lucian Zeev HERȘCOVICI
    Mi-am pus adeseori o întrebare. Ce reprezintă Crăciunul pentru mine, un evreu tradiţionalist originar din România, cetățean israelian care locuiește la Ierusalim? Uneori mi-am spus că ar fi o zi ca celelalte. Apoi, m-am gândit că nu este chiar așa. (28-12-2011 – Perspective spirituale)
  • Ce e în capul românilor de Matei Mircioane
    Românii cred, în acelaşi timp, în conspiraţia mondială, în responsabilitatea / vinovăţia Guvernului şi în puterea divină absolută. Din punct de vedere logic, toate cele trei principii nu se pot suprapune.Dacă percepţiile mele subiective, bazate şi pe câteva elemente de cercetare ştiinţifică, sunt corecte, înseamnă că în capul românilor trăieşte un balaur cu trei capete. Şi fiecare răspunde pe rând la întrebări, respectiv la sondaje. (25-12-2011 – SPUNE)
  • Prințul consort Philip aflat în observație după o procedură cardiacă de Petru Clej
    Soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord, se află sub observație în spital după o procedură cardiacă efectuată în ajunul Crăciunului.Prințul consort Philip, în vârstă de 90 de ani, s-a plâns de dureri în piept și a petrecut sărbătorile în spital, despărțit de regină pentru prima oară în 55 de ani. (26-12-2011 – Extern)
  • Crăciunul în Canada de Cristina Dobrin
    Canada este o țară foarte mare, cu populația în mare parte formată din imigranți proveniți din medii culturale diferite. Din acest motiv, există o mulțime de tradiții de Crăciun în acest colț de lume, fiind evidente influențele franceze, engleze, irlandeze, scoțiene, germane și cele aborigene. (25-12-2011 – Perspective spirituale)
  • Crăciunul într-o familie de evrei neologi de Eva Galambos
    Craciunul din copilarie (25-12-2011 – Perspective spirituale)
  • Crăciun la Stockholm de George PETRINEANU

    Mosul lui Jenny Nyström

    Mos Crăciun de la țară e Jultomten, cu care trebuie sa te porți frumos. Perioada interbelică a adăugat un șirag de cântece de Crăciun vesele, pe care probabil vechile generații, dar eventual și cei tineri – la mișto, le cântă dansând în jurul bradului. (25-12-2011 – Perspective spirituale)
  • I‘ll be home for Christmas de Florin Predescu

    o, brad frumos

    Sarbatoarea Craciunului reprezinta in traditia satenilor, in mijlocul carora am crescut, multa bucurie, dorinta belsugului, necesitatea intalnirii cu rudele, cu vecinii si cu prietenii. (25-12-2011 – Marturii)
  • Amintiri din vacanţa de iarnă 1941/1942 de Andrea Ghita
    Preambul: Vacanţa de Crăciun cu zburdălnicia fulgilor de nea, aroma cozonacilor şi magia sărbătorilor se suprapune peste anotimpul copilăriei. Un răstimp luminos în care e aproape de neînchipuit să nu fi fost pace. Fragmentul, pe care l-am ales din romanul mamei mele, evocă bucuria primei vacanţe de iarnă, după trimestrul de rodaj la orfelinatul evreiesc Baron Hirsch din Budapesta, dar în fundal se ghiceşte războiul cu schimbările sale rău-prevestitoare (25-12-2011 – Marturii)
  • Si iar Craciunul de Simona-Adriana Balaita
    Si-a mai trecut o zi..si iar o noapte./Si-a mai trecut un an…/Si vine iar voios Craciunul, ca-n fiecare an! (25-12-2011 – Secundele mele)
  • Gânduri în decembrie de Florin Predescu
    Ma bucura si totodata ma inspaimanta cuvantul tata. (25-12-2011 – Cai Spre Noi Insine)
  • Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2011 de Editori ACUM
    Biroul de presa al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I este autorizat sa va transmita Mesajul Majestatii Sale Regelui pentru Craciun 2011 (24-12-2011 – Comunicate de presa)
  • Regatul Muntilor Vecini cu Cerul (IV) de Camelia Lica
    Nepal. Tara in care domnesc regii muntilor. Locul in care uriasii de piatra ai Pamantului sunt la ei acasa. (25-12-2011 – Impresii de calatorie)
  • OBICEIURI DE IARNĂ de Cristina Dobrin
    (25-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • OBICEIURI DE IARNĂ de Paulina Eliza Duta
    (26-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • OBICEIURI DE IARNĂ de Editori ACUM
    (27-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • OBICEIURI DE IARNĂ de Ramona Popa
    (29-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • OBICEIURI DE IARNĂ de Andrea Ghita
    (28-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • OBICEIURI DE IARNĂ de Eduard Mattes
    (30-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • OBICEIURI DE IARNĂ de Paulina Eliza Duta
    (31-12-2011 – Fotografia Zilei)
  •  
    3.145.112.91