• ACUM.TV
  • Editia Saptamanii 23 – 29 aprilie 2012
  • Decrețel refugiat în normalitate: ACCEPT! de Cristina Dobrin
    În Epoca “Educației Gratuite” toți trebuia să fim cineva. Se promova incompetența, favoritismul, oamenii fuseseră dezrădăcinați, țăranii transformați în muncitori, muncitorii în falși intelectuali, cu facultatea făcută la Ștefan Gheorghiu, politrucii îți furau și ultima gură de aer, informatorii, securiștii mișunau peste tot.…continuare (22-4-2012 – Editorial)
  • Republica Obscurantistă Homofobă Moldova de Petru Clej
    În ultimele luni în Republica Moldova se discută foarte des despre proiectul legii anti-discriminare, în fapt despre interzicerea discriminării pe temei de orientare sexuală.Adoptarea legii este tărăgănată de Parlament, deși aceasta este aparent o condiție impusă de Uniunea Europeană pentru ridicarea regimului de vize de călătorie în țările UE pentru cetățenii Republicii Moldova. (22-4-2012 – Republica Moldova)
  • O bazaconie renăscută: calomnia luării sângelui de Lucian Zeev HERȘCOVICI
    Recent, în Ungaria, țară civilizată central-est europeană, a renăscut un fenomen care părea apus definitiv: calomnia luării sângelui de către evrei pentru pregătirea azimei de Pesah, respectiv acuzația de omor ritual. Bazaconie care părea uitată, aruncată de mult la lada de gunoi a istoriei. Idee respinsă și ironizată de marea majoritate a omenirii, inclusiv de unii intelectuali antisemiți logici, critici antisemiți civilizați ai evreilor și iudaismului. Renașterea acestei afirmații a căpătat un caracter public, ajungând la un discurs răsunător – și totodată caraghios – în Parlamentul maghiar, ținut de deputatul Zsolt Barath din partidul de extremă dreaptă Jobbik. (22-4-2012 – Istorie si actualitate)
  • Un criminal în transmisiune directă de Laszlo Alexandru
    În cadrul seriei de reportaje Shocking Asia sau Shocking America, am avut odinioară prilejul de a urmări pe casetă video diverse ciudăţenii de pe la alţii. De pildă un crocodil care a supravieţuit vreo zece ani în canalele de evacuare a latrinelor dintr-o metropolă, pînă cînd a dobîndit dimensiuni gigantice şi nu se mai scurgea rahatul la vale. Sau un criminal filmat în timp ce era dus să fie prăjit pe scaunul electric. Dar nimănui nu i-a trecut prin cap să ia asasinul din viaţa civilă, unde îşi consumă liniştit pensia de disponibilizat din rîndurile armatei, şi să-l paraşuteze în bucătăria de campanie a unei televiziuni de cartier, pentru a-i da prilejul să-i insulte pe cei ce nu mai sînt. (22-4-2012 – Polemica)
  • Gânduri troienite de Sorin Cerin
    Gheaţa răsăritului zăpezii din inima ta,lăcrimează a ninsoare (22-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Sînt desăvîrşit de Adrian Suciu
    Căci sînt un orb desăvîrşit vorbind ca unul care vede. (22-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Vorbeşti fără de vasile igna
    Vorbeşti fără să simţi, spuse, aducându-şi amintecă nu din compasiune se naşte solidaritatea,ci din îndoială şi admiraţie. (22-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • La ciuperci de Dan DAVID
    În pădure umbrele se ascund sub pălăriile ciupercilor.Soarelui îi e teamă să pătrundă prin frunze,Să le dea nume, identitate. (22-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Aceasta e noaptea de Gabriel Gherbaluta
    Aceasta e noaptea cànd cad stelelePentru noi, iubito! (22-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Creveți Jamaica de Florin Predescu
    In serile tropicale la ocean, dupa intoarcerea pescarilor gospodinele se intrec in gatitul pestelui, in fata colibelor saracioase si fredoneaza ca intr-o incantatie ritmata, optimista melodiile reggae. (22-4-2012 – Gastronomie si Stil)
  • RELAXARE de Natalie Montanaro
    (23-4-2012 – Fotografia Zilei)
  • RELAXARE de Natalie Schor
    (28-4-2012 – Fotografia Zilei)
  • RELAXARE de Corina Ostoia
    (22-4-2012 – Fotografia Zilei)
  • RELAXARE de Cosmin Danila

    (24-4-2012 – Fotografia Zilei)

  • RELAXARE de Camelia Lica
    (25-4-2012 – Fotografia Zilei)
  • RELAXARE de Eduard Mattes
    (26-4-2012 – Fotografia Zilei)
  • RELAXARE de Daniel Macovei
    (27-4-2012 – Fotografia Zilei)
  • google_1
    google_2

  • Cine l-a ucis pe Gari? de Teodor Burghelea
    In Romania nu exista discriminare. Sub nici o forma. Si tot in Romania nu exista nici antisemitism nici homofobie – vorbim aici de un popor bland, frumos, intelept si TOLERANT. Dar a existat totusi….Gari, si multi ca el. Un tigan „jegos” care a dat-o in bara cu sistemul mai rau decat mine cu nenorocita de „Educatie Gratuita”. Un pusti care inainte de a fi fost un copil sensibil, inteligent a fost … tigan. Si, fiindca eu (si toti cei din jur de fapt) nu am reusit sa-i gasim reteta de albire folosita de Michael, a dat-o in bara. Nimic special pentru un tigan. A facut tiganul povestii mele pe „Educatia Gratuita” cam ceea ce ar fi trebuit sa fac si eu de la bun inceput dar nu am avut curajul. A facut pe societatea multilateral dezvoltata exact ce facuse aceeasi societatea pe el. Dar a mierlit-o pana la urma deci … a pierdut lupta. Sau poate ca nu. Eu sunt inca aici, si ii spun povestea. Asa cum a fost, fara machiaj. (22-4-2012 – Marturii)
  • Când drepturile omului devin drepturile infractorului de Petru Clej
    Până la urmă diferențele de opinie au ca origine nivelul de dezvoltare democratică al statelor membre ale Consiliului: în țări ca Rusia, Ucraina, Republica Moldova sau România, CEDO este văzută ca un for ccare face dreptate cetățenilor nedreptățiți în propriile state, în timp ce în Marea Britanie curtea europeană a căpătat în unele cercuri, chiar la vârful puterii, o aură de protector al unor persoane certate cu legea. (22-4-2012 – Cutia Pandorei)
  • Virus legionar inoculat tinerei generaţii de Rodica Grindea
    Se pare că furia xenofob-legionar-antisemită nu aştepta decât atât: un pretext pentru a se dezlănţui în toată hidoşenia sa, de parcă şi până acum ar fi fost prea… blândă. Am putea crede că partidelor legionare- neofasciste nu le mai ajung temele de propagandă, sau poate simt că simpatizanţii lor şi-au mai slăbit combativitatea, de- ai putea crede că dorm cu „Cărticica şefului de cuib” sub pernă! (22-4-2012 – Cutia Pandorei)
  • Miriam de Andrea Ghita
    Cred că fiecare cadou poartă în el amprenta dăruitorului, iar dacă e un obiect vechi, o moştenire de familie, amprentele stratificate îi conferă o încărcătură specială. Şi mai cred că momentul şi locul în care este oferit nu sunt întâmplătoare; Cartea de rugăciuni pe care am luat-o cu mine săptămâna trecută, la sinagogă, la Izkor – rugăciunea pentru morţi – stă dovadă că fiecare dar are tâlcul lui. (22-4-2012 – Perspective spirituale)
  • “Rolurile mele puternice au fost cele care țin de identitatea mea” – Interviu cu Anamaria Marinca de Petru Clej
    Anamaria Marinca este probabil cea mai titrată actriță română a momentului. Cunoscută pe plan internațional din 2004, când a jucat în serialul Sex Traffic, difuzat pe Channel 4, pentru care a luat premiul BAFTA în 2005 pentru cea mai bună actriță TV din Marea Britanie, ea a jucat apoi rolul principal în filmul “4 luni, 3 săptămâni, 2 zile”, laureat al Marelui Premiu Palme d’Or al Festivalului Filmului de la Cannes ]n 2007.Am intervievat-o pentru prima oară pe Anamaria, împreună cu colega sa din Sex Traffic, Maria Popistașu, la BBC, în 2004.Aveam s-o reîntâlnesc la Londra în 2011, cu prilejul unei recepții date de Ambasada României http://www.acum.tv/articol/33582/.Dar Anamaria Marinca joacă în filme și piese de teatru atât în engleză cât și în franceză, la Londra, New York sau Paris.Am stat de vorbă cu ea, din nou, la Londra și a întrebat-o care au fost proiectele sale în ultima vreme? (22-4-2012 – Scena si Ecranul)
  • „Salvatorii” de Eva Galambos
    Un film documentar despre acţiunile curajoase a 12 diplomaţi care, în timpul Holocaustului, au salvat viaţa a mii de evrei. (22-4-2012 – Scena si Ecranul)
  • Subiectele evreiești – eterne și inepuizabile de Dorel Schor
    La prima vedere, e simplu sa scrii despre subiecte cu evrei… Ne putem referi la obiectele incadrate sub titlul „Iudaica”, de exemplu, atit de frecvent solicitate de colectionari in marile galerii si la casele de licitatie. Iudaica presupune insa mai multe categorii: obiecte de cult, carti de rugaciune sau foliante cu comentarii talmudice sau filosofice, ketube cu desen creativ, vitraje, calendare, sfesnice, portelanuri, caligrafie ebraica, bijuterii cu specific, utilizind simboluri precum steaua lui David, menora, litere din alfabetul ebraic, hanukia… (22-4-2012 – Cultura)
  • Suntem diferiți ca fulgii de nea de Editori ACUM
    Suntem diferiți ca fulgii de nea (22-4-2012 – TV.ACUM)
  • E ușor să iertăm? de Editori ACUM
    E ușor să iertăm? (20-4-2012 – TV.ACUM)
  • Spectacol comemorativ – genocid armean de Editori ACUM
    Spectacol comemorativ – genocid armean (23-4-2012 – TV.ACUM)
  • Meserii periculoase de Editori ACUM
    Meserii periculoase (24-4-2012 – TV.ACUM)
  • Chip Kidd despre coperțile cărților de Editori ACUM
    Chip Kidd despre coperțile cărților (27-4-2012 – TV.ACUM)
  • Guvernul Ungureanu a căzut şi opoziţia generală a durat doar câteva ore de Andrea Ghita
    A căzut Guvernul Ungureanu. Nu am aflat-o de la radio sau televizor, ci printr-un mail transmis de la colegii mei, de la redacţia Acum… (27-4-2012 – Intern)
  •  
    18.189.189.19