• ACUM.TV
  • Editia Saptamanii 19 – 25 martie 2012
  • Mitul “educației gratuite” sau…cum nu m-am “realizat” (A doua cădere) de Teodor Burghelea

    Usa catre "realizare". Se intra relativ usor, iesirea este insa aproape imposibil de gasit.

    Primul meu contact cu “Educatia Gratuita” tocmai se terminase…continuare”cu bine”. Terminasem liceul, luasem cu bine Bac-ul (la Liceul “Vasile Alecsandri” din Galati, amanunt important, fiindca numai de acolo te “realizai”) dar…continuare habar nu aveam ce voi face dupa. Devenise clar ca am ratat startul in cursa pentru “realizare”. Indiferent de definitia corecta a “realizarii”. In ceea ce ma privea, povestea mea cu Domnisoara T. se sfarsise (si intr-un mod de care nu sunt mandru nici macar acum) si a deveni fizician devenise ceva mai mult decat iluzoriu.…continuare (18-3-2012 – Editorial)
  • Mesajul antieuropean al carismaticului Viktor Orban de Eva Galambos
    15 martie este sărbătoarea tuturor maghiarilor, de aceea, la denumirea generică de “sărbătoare naţională” se adaugă şi “Ziua maghiarilor de pretutindeni”. În aceea zi, în 1848, la Budapesta, un grup de tineri revoluţionari, printre care scriitori şi poeţi (toată lumea îl cunoaşte pe Sándor Petöfi), sub influenţa mişcărilor revoluţionare din Europa, a dat semnalul pentru începerea revoluţiei şi din Ungaria, provincie în cadrul Imperiului habsburgic. (18-3-2012 – Extern)
  • Misiunea lui Nicolae Timofti, fost jurist sovietic cu bunicii deportați în Siberia de Petru Clej
    Proaspăt alesul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, este reprezentativ pentru această țară: în vârstă de 63 de ani el a fost educat și a lucrat până la vârsta de 42 de ani sub regimul sovietic, în justiție, având în același timp doi bunici care au fost deportați în Siberia la ordinul lui Stalin. (18-3-2012 – Republica Moldova)
  • Avem preşedinte, dar nu mai avem AIE-2 ?! de Denis Cenusa
    Mai este o treaptă pentru validarea alegerilor prezidenţiale, de care vom trece după confirmarea rezultatului de către Curtea Constituţională. Nicolae Timofti, votat de 62 dintre cei 101 deputați, după aproape trei ani de vacanță a postului, va fi cel mai probabil preşedinte, chiar dacă comuniştii vor să impună Curții să creadă altfel. Dar cum rămânem cu AIE-2 (Alianța pentru Integrare Europeană, coaliția de guvernare) şi mai putem vorbi oare despre aceasta după ce algoritmul forţelor a fost schimbat. Marian Lupu nu a fost ales preşedintele ţării, deşi era elementul cheie al acordului de înfiinţare a Alianţei, care i-ar fi permis lui Mihai Ghimpu să devină președinte al Parlamentului. (18-3-2012 – Republica Moldova)
  • Capriciu irlandez de Florin Predescu
    Mananca, bea si fii irlandez, acesta e motto-ul zilei de 17 martie. (18-3-2012 – Gastronomie si Stil)
  • Păsări de pradă de Sorin Cerin
    Păsările de pradă ale Destinului,se reped strigând istericspre clipa dorului meu pentru tine. (18-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Trei poeme de Petre Got
    Conjugă, te rog, cât mai târziuVerbul cenuşii absurdeSau mai bine îngroapă-l. (18-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Magazinul cu şosete de regină de Adrian Suciu
    Visez o viaţă în care poţi şterge pe cinevadin memorie cum ştergi gustul ţigăriicu pastă de dinţi. (18-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Începutul furtunii de Dan DAVID
    De pe spinarea gârbovă luminată o clipă,Lacrimile cerului, roșii ca de sânge,Se scurg în pământ. (18-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Valea Argintului de Florin Predescu
    „sa te îndragostesti atunci, în cele din urma, de zapada,adica sa stii bine ca e o iubire” Mircea Ivanescu (18-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • google_1
    google_2

  • Românii dețin un cvasi monopol asupra fraudei la bancomat din Marea Britanie de Petru Clej
    Românii sunt responsabili în proporție de peste 90% de frauda la bancomat din Marea Britanie, potrivit unui polițist cu rang înalt de la la Londra.Bandele de crimă organizată din Bacău au ajuns să domine această activitate infracțională, estimată la 35 de milioane de lire sterline anual, scrie duminicalul londonez Sunday Times. (25-3-2012 – Extern)
  • Guvernul britanic vrea să introducă prețuri minime la alcool de Petru Clej
    Guvernul britanic și-a anunțat intenția de a impune prețuri minime la alcool, în tentativa de a combate cultura consumului excesiv de alcool și de a reduce efectele sale negative.Măsura a fost întâmpinată cu critici din partea reprezentanților industriei băuturilor alcoolice, care au spus că în acest fel vor fi penalizați mai ales băutorii responsabili. (24-3-2012 – Extern)
  • Regina Elisabeta s-a adesat parlamentului britanic cu prilejul jubileului de diamant de Petru Clej
    Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a promis să-și reînnoiască servicul în slujba țării, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a urcării sale pe tron.Într-un discurs rostit în fața membrilor celor două camere ale parlamentului britanic, suverana a afirmat că anul jubiliar reprezintă un prilej de reunire și sărbătorire într-un spirit de bună vecinătate. (20-3-2012 – Extern)
  • Ce bine era în comunism! de Matei Mircioane
    Ce bine era! - desen de Matei Mircioane

    Ce bine era! - desen de Matei Mircioane

    Duminică am fost la cumpărături. Singur. La un magazin de carne, în faţa vitrinei frigorifice, un bătrânel a zis: „Ce bine era în comunism!” desigur, avea motivele lui să spună aşa ceva, dar nimeni nu l-a întrebat care sunt acelea. Doar că, în drumul spre casă, m-am întrebat dacă eu pot spune aceslaşi lucru. Şi mi-am dat seama că pot! (18-3-2012 – Marturii)
  • Starea presei (III) de Andrei Postelnicu
    Deocamdată însă, dacă acceptăm definiţia dată jurnalismului de Arthur Miller ca fiind dialogul unei naţiuni cu ea însăşi, atunci presa românească este cea pe care o merităm, în tandem cu politica de care avem parte. Graţie accesului mai facil la surse alternative de informare, graţie îmbătrânirii celor cu obiceiuri mai puţin faste, semne de schimbare există, dar sunt prea timide, în timp ce inerţia e mare, foarte mare. (18-3-2012 – Jurnalism, Comunicare)
  • „Sunt comunist!” de Matei Mircioane
    Hughes Labrusse

    Hughes Labrusse

    Eu sunt comunist francez!”, mi-a spus zilele trecute Hughes Labrusse, poet, dramaturg, critic de artă şi filosof, din Franţa. Hughes este preşedintele Asociaţiei de prietenie „Caen – Calvados – Roumanie” şi a venit în România pentru un proiect cultural, legat de „Zilele Francofoniei la Reşiţa”. (18-3-2012 – Cultura)
  • COMORILE ARIELEI : ROMAN ÎN LIMBA ROMÂNĂ PE TEME ISRAELIENE de Lucian Zeev HERȘCOVICI
    Recent am citit o carte nouă: romanul ”Comorile Arielei” , de Getta Berghoff. Cartea a apărut la editura Napoca-Star din Cluj, cu copyrightul autoarei, care locuiește la Holon. Este un roman pe teme israeliene, reflectând realitatea israeliană contemporană, dar scris într-o frumoasă limbă românească și destinat cititorilor acestei limbi. (18-3-2012 – Libris)
  • „Mazel Tov” – un deceniu de ritmuri evreieşti la Cluj de Andrea Ghita
     De curand formatia Mazel Tov, din Cluj, si-a sarbatorit cei 10 ani de existenta, cu un concert jubiliar. Articolul trece in revista, pe scurt istoria acestei formatii de muzica klezmer. (18-3-2012 – Jurnal Cultural)
  • MORENO PINCAS – CABINETUL DE CURIOZITĂȚI de Dorel Schor
    Pictorul bulgar israelian francez Moreno Pincas verniseaza o expozitie de exceptie la Muzeul de Arta Israeliana din Ramat Gan. Intitulat cu modestie „Picturi” evenimentul vine sa confirme reputatia internationala a artistului. Greu de catalogat ca stil, pictura sa este prezenta in marile galerii din lume sub titulaturi diverse: „arta europeana”, „arta maximala”, „arta israeliana”…In ultima instanta, incadrat in expresionism, grotesc, realism sau altfel, Moreno ramane aproape singular in creatiile sale. (18-3-2012 – Cultura)
  • Țara Galilor câștigă al treilea Mare Șlem la rugby în șapte ani de Petru Clej
    În Țara Galilor este sărbătorită victoria echipei naționale de rugby în Turneul Celor Șase Națiuni, al treilea Mare Șlem – victorii în toate cele cinci meciuri – în ultimii șapte ani. (18-3-2012 – Sport)
  • Monica Tatoiu ne spune povestea ei (II) de Editori ACUM
    Monica Tatoiu ne spune povestea ei (II) (19-3-2012 – TV.ACUM)
  • Monica Tatoiu ne spune povestea ei (I) de Editori ACUM
    Monica Tatoiu ne spune povestea ei (I) (18-3-2012 – TV.ACUM)
  • Vijay Kumar: Robots that fly … and cooperate de Editori ACUM
    Vijay Kumar: Robots that fly … and cooperate (23-3-2012 – TV.ACUM)
  • Robotic support brings freedom to paraplegics de Editori ACUM
    Robotii vin in ajutor (21-3-2012 – TV.ACUM)
  • Alice Herz-Sommer – 108 ani – cea mai bătrână supraviețuitoare din lume a Holocaustului de Editori ACUM
    „Și-a văzut părinții murind. Și-a pierdut și soțul și frații. A supraviețuit iadului din lagărul de concentrare, împreună cu fiul său, cântând la pian. A învins, mai apoi, și cancerul. Perfect lucidă, la 108 ani, Alice Herz-Sommer trăiește, în fiecare zi, mai multe momente de fericire decât alții într-o viață.” (20-3-2012 – TV.ACUM)
  • ZÂMBETE de Eduard Mattes
    (24-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Camelia Lica
    (19-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Madalina Macavei
    (23-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Corina Ostoia
    (22-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Andrea Ghita
    (20-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Marina Parvu
    (21-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Matei Mircioane
    (18-3-2012 – Fotografia Zilei)
  •  
    18.118.30.137