• ACUM.TV
  • Editia Saptamanii 12 – 18 martie 2012
  • A existat oare mareșalul Ion Antonescu? de Dorian Galbinski
    Obervati va rog ca intreb, nu afirm. Ca sa nu fiu nevoit sa retractez ulterior, sa-mi cer scuze, sa spun ca nu am fost inteles sau ca afirmatia mi-a fost scoasa din context si sa fiu trimis la reeducare. Si-mi pun intrebarea asta de peste 20 de ani de cand, imediat dupa evenimentele din decembrie 1989 in Romania, o ascultatoare a dat telefon la BBC si mi-a recomandat sa precizam in emisiunile noastre ca Nicolae Ceausescu nu era roman. „Un om care a facut atata rau poporului nostru nu putea fi roman, domnule” mi-a spus ea.…continuare (11-3-2012 – Editorial)
  • Statele Unite și Marea Britanie – “un parteneriat al inimii” de Petru Clej
    „Alianța dintre Statele Unite și Marea Britanie este un parteneriat al inimii bazat pe istorie, tradiții și valori comune”, afirmă președintele Statelor Unite, Barack Obama, și premierul britanic David Cameron înaintea vizitei acestuia din urmă la Washington.Într-un articol co-semnat în cotidianul Washington Post http://www.washingtonpost.com/opinions/barack-obama-and-david-cameron-the-us-and-britain-still-enjoy-special-relationship/2012/03/12/gIQABH1G8R_story.html cei doi lideri confirmă trăinicia “relației speciale” dintre cele două țări care datează din vremea celui de-al doilea război mondial, într-un context internațional dominat de evenimentele din Afgansitan, Siria, Iran și pe fondul unor turbulențe economice majore. (13-3-2012 – Extern)
  • Mișa și cu Igor, votați-o pe Veronica și terminați cu bâlciul! de Petru Clej
    Un foileton de proastă calitate domină viața politică a Republicii Moldova de aproape trei ani și nu e deloc sigur că va lua sfârșit prea curând: alegerea președinlui țării.Luni 12 martie, ora 17 la Chișinău, este termenul limită pentru depunerea candidaturilor la scrutinul care este programat pentru vineri 16 martie. Niciun candidat nu fusese înregistrat până duminică la prânz, condiția fiind semnăturilee susținere a 15 din cei 101 deputați. (11-3-2012 – Republica Moldova)
  • Ghimpu cel mai bun la manipulare. Ce fel de trădare? de Denis Cenusa
    Am constatat cu stupoare cât de activ manipulează liderul liberalilor cu opinia publică. Revin din nou la Mihai Ghimpu pentru că anume el încearcă să obţină cele mai multe foloase din criza politică curentă, fiind o opoziţie în cadrul coaliţiei de guvernare, pe lângă cea comunistă care există în legislativ. (11-3-2012 – Republica Moldova)
  • Al cui „om” este Veronica Bacalu? de Lilian Negura
    Argumentul cel mai greu utilizat împotriva candidaturii lui Bacalu este că ea ar fi omul lui Lucinschi. Nu este pentru prima dată când se înaintează genul ăsta de învinuiri unei persoane care apare pe scena politică din RM și prezintă un oarecare pericol pentru status quo-ul politic. Ideea este că în spatele unei persoane, care capătă o oarecare influență, întotdeauna se ascunde ceva ce depășește aparențele, ceva ce nu se vede, care nu poate fi decât intuit. Acest ceva este un plan malefic bine gândit care lucrează împotriva noastră și care este elaborat de o persoană ostilă, de dușmanul diabolizat. (11-3-2012 – Republica Moldova)
  • Israelul – sub o ploaie de rachete de Eva Galambos
    rachete lansate în sudul IsraeluluiSudul Israelului este ţinta unor tiruri de rachete palestiniene. Situaţia a escaladat, ajungându-se în pragul unui conflict, asemănător cu războiul din Gaza de-acum trei ani. (11-3-2012 – Extern)
  • Piaţa românească de capital: istoria unei tranziţii mediocre şi oportunităţi reformiste de Florian Dumitru Soporan
    În ultimul an de facultate, pregătirea examenului la cursul de Istorie Contemporană a României mi-a prilejuit o lectură a provocatoarei analize propuse de Vladimir Pasti asupra evoluţiilor din România postrevoluţionară, din perspectiva raporturilor de putere din cadrul suprastructurii economice postcomuniste. (11-3-2012 – Economic)
  • VLAD NICOLAU ȘI ARTA PE COMPUTER de Dorel Schor

    Amiaza-n Girona

    Era inevitabil… Computerul a cucerit si teritoriul nedelimitat al artelor plastice, propunindu-ne, printre altele, pictura digitala. Cu o biografie nu mai veche de vreo zece, cincisprezece ani, noua forma de exprimare in arta este in curs de continua dezvoltare, rezervindu-ne probabil destule surprize. (11-3-2012 – Cultura)
  • Fundaţia Estuar susţine Săptămâna de Conştientizare a Creierului de Editori ACUM
    Fundaţia Estuar susţine în perioada 12 – 18 martie Săptămâna de Conştientizare a Creierului, Brain Awareness Week (BAW). Pe durata evenimentului vor avea loc numeroase activităţi de informare şi promovare în centrele sociale ale Fundaţiei Estuar din Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu şi Cluj, precum şi în cadrul Filialei Botoşani. (11-3-2012 – Comunicate de presa)
  • Sos de anghinare de Florin Predescu
    Anghinarea este o leguma din bazinul mediteranean. Va schitez o varianta irlandeza a sosului din prezenta reteta unde cedarul de calitate (Dubliner) fuzioneaza magistral cu gustul amarui, acrisor al anghinarei. (11-3-2012 – Gastronomie si Stil)
  • 3 poeme de Petre Got
    Pe absida ceruluiLuna seamănăCu un cap de miel –Unde mă duci, inimă,Unde mă purtaţi,Paşii mei? (11-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Rugină de Sorin Cerin
    Stea căzătoare,făclie de absolut,lasă lumina divină din mine,să-mi înţeleagă inima. (11-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • google_1
    google_2

  • Vă rog să nu mă mai ci-tiţi! O autocritică de Ovidiu Ivancu
    De când am ajuns în India sau, mai exact, din momentul în care am avut internet, ascult cu religiozitate, aproape în fiecare seară, ştirile din România. Nu că m-ar mistui un năvalnic dor de ţară, dar simt cumva că trebuie să rămân conectat, cine ştie ce se poate întâmpla?! Poate se mai taie salarii, poate se măresc impozite, poate apare vreun nou formular pe care, cetăţean conştiincios, trebuie să îl completez… Uitaţi, de pildă, aşa am aflat de recensământ. (11-3-2012 – SPUNE)
  • Apostoleasca de Doina Manea
    Aroma cafelei se răspândi în aerul stătut din garsonieră. Jaluzelele erau trase la ambele ferestre, blocând lumina soarelui de după amiază dar și bruma de briză de-afară. (11-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Cu antisemitismul… la zi! de Rodica Grindea
    Eseistul francez Hervé Elie Bokobza, (autor, printre altele, al lucrării „Israel-Palestina, pacea în lumina Torei”), avansează noțiunea de „antisemitism al dezinformării”, pentru a defini una din ipostazele acestui curent-atitudine-strategie actuală, căreia, oricât te-ai stădui, este imposibil să-i prevezi „apusul”, într-un viitor relativ apropiat. La lectura respectivului articol, am constatat – n-aș putea spune cu surprindere – că această formă „actualizată” a antisemitismului-anti-Israel a reușit să „seducă” și să convingă o mare parte a publicului mondial în general, și occidental în particular. Cu același prilej, sunt decelați și cei doi „piloni” pe care se sprijină antisemitismul actual, anume „prostia și ignoranța, cele mai agresive dintre violențe”. (11-3-2012 – SPUNE)
  • FlashBack 4 martie 1977… de Adrian George Sahlean
    Am scris cele ce urmeaza intrand intamplator pe facebook de 4 martie, unde am dat peste o amintire de-a unei prietene din copilarie, Lavinia, pe care cutremurul a prins-o in cladirea teatrului Bulandra, sala Schitu Magureanu… Lavinia, absolventa a IATC-ului si parte din distributia piesei ‘Raceala’ de Marin Sorescu, descria pentru prietenii de pe site primele impresii de atunci… Am fost oarecum surprins ca, pe parcursul zilei, imi aminteam de relatarea ei, in mijlocul obligatiilor curente, gandindu-ma doar ca nu mai faceam legatura intre data de 4 martie si ceea ce mi se intamplase si mie, chiar in acelasi loc…. (11-3-2012 – Marturii)
  • Șantierul tineretului la canal – amintiri din „Epoca de aur” (I) de Kovacs Jozsef
    Sfârșitul sesiunii de iarnă din 1978 ne-a adus o veste bombă.Va trebui să plecăm la canal. (11-3-2012 – Marturii)
  • 37 de ani în Țara lui Bulă. Amintiri din epoca de aur (III) de George PETRINEANU
    10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0 …deceniul al 9-lea! Cam așa trebuie să fi numărat ultimele secunde înainte de 1 ianuarie 1980, un an care nu prevestea cine știe ce. Așteptam o serie de premiere: terminam facultatea în București și urma să încep o viată nouă, undeva în România, cu familia, în casă nouă și toate celelalte. (11-3-2012 – Marturii)
  • Pachet de Purim pe frontul ucrainean, în primăvara lui 1944 de Andrea Ghita
    De Purim, evreii îşi trimit în dar prăjituri. În primăvara lui 1944 un gradat din armata maghiară se întorcea din permisie pe frontul din Ucraina, ducând un pacheţel trimis de vecinii săi evrei, fiului lor aflat în detaşament de muncă… (11-3-2012 – Marturii)
  • Starea presei (II) de Andrei Postelnicu
    Lipsa reperelor jurnalistice autohtone s-a simţit cel mai mult la nivelul investigaţiilor. De prea multe ori, aşa-zisele investigaţii şi dezvăluiri erau dosare strategic „scurse” în mass-media fie de serviciile secrete, fie de alte surse al cărui interes pentru ca ceva anume să apară nu era suficient chestionat. (11-3-2012 – Jurnalism, Comunicare)
  • Înfiinţarea Asociaţiei Comunităţilor şi Organizaţiilor Evreieşti din Europa Centrală şi de Est. de Andrea Ghita
    Duminică, 11 martie, în Sala festivă Árpád a Casei Judeţene Hajdu-Bihar, din oraşul Debreţin (Ungaria), a avut loc ceremonia semnării documentului de înfiinţare a Asociaţiei Comunităţilor şi Organizaţiilor Evreieşti din Europa Centrală şi de Est. (10-3-2012 – Societate civila)
  • De actualitate…. de Editori ACUM
    Actuale și adevărate (11-3-2012 – Divertisment)
  • Invitație la teatru românesc în Toronto de Editori ACUM
    PLAYBOY IN TIMPUL LIBER – o comedie spumoasa cu Diana Lupescu, Valeria si Virgil Ogasanu – în Toronto (11-3-2012 – Divertisment)
  • Hamlet de Dan DAVID
    Noaptea îl visam pe Hamlet.Era trist, întreba la nesfârșit:A fi sau a nu fi? A fi sau a nu fi? A fi sau a nu fi?..„Chiar o fi fost nebun?” (11-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Motivul exact de Adrian Suciu
    Promit că voi afla de ce murim. Nu o explicaţie vagă. Motivul exact. (11-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Cutremurul din România 4 martie 1977 de Editori ACUM
    Cutremurul din România 4 martie 1977 (11-3-2012 – TV.ACUM)
  • Savantul muzical de Editori ACUM
    Derek Paravacini – savantul muzical care uimește o lume întreagă (16-3-2012 – TV.ACUM)
  • Frumusețile României de Editori ACUM
    Invitație la drumeție pe acordurile Rapsodiei Române (George Enescu) (15-3-2012 – TV.ACUM)
  • KONY 2012 de Editori ACUM
    Un videoclip care isi propune sa atraga atentia asupra ugandezului Joseph Kony, cautat pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii (12-3-2012 – TV.ACUM)
  • ZÂMBETE de Cristina Dobrin
    (11-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Natalie Montanaro
    (16-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Natalie Schor
    (17-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Paulina Eliza Duta
    (12-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Corina Ostoia
    (14-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Teodor Nicolescu
    (13-3-2012 – Fotografia Zilei)
  • ZÂMBETE de Teodor Burghelea
    (15-3-2012 – Fotografia Zilei)
  •  
    3.23.103.203