Da, chiar, pentru ce plătim impozite statului, şi încă destul de mult? Un prim răspuns ar fi că le plătim pentru că suntem obligaţi, deoarece în caz contrar ne paşte executarea silită, poprirea, pe scurt pedeapsa severă a legii, ajutată de mâna puternică a poliţiei. În mod normal, când plătim ceva cuiva, o facem în schimbul unei mărfi sau a unui serviciu…continuare (10-3-2013 – Polemica)
Am locuit în corturile Crucii Roşii aproape o lună din cauza aglomerării liniilor de cale ferată Rostov-Baku. Dinspre Rostov veneau trenuri pline cu utilaje, echipamente şi specialişti germani, prizonieri ai ruşilor, iar spre Rostov circulau trenuri cu echipament militar şi unităţi de luptă, şi anume tocmai pe traseul de care noi aveam nevoie să ne întoarcem la Chişinău! … (10-3-2013 – Marturii)
Departe de sunet, plecat din cuvânt / Alerg uitarea printre pleoape, / Picături de bucurie sfântă, alunecare în abis a distanţei…… (10-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
Sunt momente când aş fi preferat să fi fost mută!… (10-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
Există viaţă şi fără tine / există cântece pe care / nu le caut dar ele-ntotdeauna / mă găsesc nechemate…există poveşti în caretu nu-ţi afli locul… (10-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
Adriana Moscicki se enumera ca o poeta autentica si asteptam ca numele ei sa devina o permanenta in publicatia noastra.… (10-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
O să vă povestesc despre un căţel. De fapt, o căţeluşă, dar nu îmi place femininul nici măcar în limba engleză. O mâna hapsână de stăpân sau doar întâmplarea mi-a adus-o la uşa mea de la etajul nouă, într-un martie geros…… (10-2-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
Prin primăvara lui 1978, era frumos şi cald afară, mă plimbam cu un bun amic de facultate prin zona străzilor Pictor Verona-Pitar Moş. Vorbim de una, de alta. Brusc, mă întreabă: „Sorine, în ce ţară vrei să emigrezi?”. Eu, ţin minte, am rămas – cum se spune – interzis: niciodată anterior nu vorbisem despre aşa ceva.… (10-3-2013 – SPUNE)
Chiar în ediţia trecută a acestei publicaţii, unul din comentatorii care au ceva de spus şi… ştiu ce spun, îmi reproşa într-un ecou în replică faptul că nu reuşisem să demonstrez decât „influenţa lui Ion Coja pe internet, dar nu şi influenţa efectivă asupra tineretului din România”.… (10-3-2013 – Polemica)
E, uneori, amuzant să te trezeşti dimineaţa în nordul oraşului, înconjurat de străzi inundate, oameni care dorm în mijlocul drumului şi copii care se joacă goi prin gunoaie, iar mai apoi să mergi spre seară în sud, unde vei fi înconjurat de tineri strălucitori. De câteva ori, în traficul infernal din Delhi, cu vaci, cai, elefanţi, ricşe, motociclete, autobuze şi maşini, împărţind aceeaşi şosea plină de gropi, am văzut câteva Ferrari. Şoferii, mai de fiecare dată tineri cu imenşi ochelari de soare, îşi conduceau bolizii cu o viteză medie de 25-30 de km pe oră. Şi asta e o parte a Indiei. Statistic vorbind, e o Indie marginală. Alte lucruri sunt cu mult mai vizibile aici.… (10-3-2013 – Impresii de calatorie)
Rezultatele ultimelor cercetări legate de Holocaust au arătat că numărul lagărelor şi ghetourilor organizate de Germania nazistă în toată Europa, inclusiv teritoriul german, a fost de peste 40.000, comparativ cu cifra avansată de 7000 la terminarea războiului… (10-3-2013 – Marturii)
Nenea Sergiu şi-a făcut timp cu chiu cu vai să meargă la frizer, în cartierul lui din Stockholm, Fridhemsplan, cu cele mai multe frizerii pe hectarul pătrat. La fel ca şi doamna Rozmari, i-ar place să fie dichisit. Dar la cei cincizeci plus ai lui se duce cu fereală la frizer. La 30-50 euro o tunsoare, se teme să n-ajungă la sapă de lemn.… (10-3-2013 – Divertisment)
„Casa Bianca”, Marisa Sannia, 1968… (12-3-2013 – TV.ACUM)