caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

Comunicat de presa – filmul românesc ‘Constantin și Elena’ la Festivalul Internațional de Filme Documentare DocAviv

de (6-5-2010)

CONSTANTIN ŞI ELENA la Tel Aviv

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, filmul documentar “Constantin şi Elena” va fi prezentat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional DOCAVIV, ce are loc între 6 şi 15 mai la Cinemateca din Tel Aviv.

Singurul festival internaţional de film documentar din Israel şi unul dintre cele mai bine cotate festivaluri de profil pe plan internaţional, DOCAVIV se bucură de prestigiu în mediile internaţionale, datorat participării internaţionale de calitate, bunei organizări şi bunei cotări a Cinematecii din Tel Aviv. În 2009, audienţa Festivalului a fost de 35.000 spectatori.

Filmul de debut al tânărului cineast Andrei Dăscălescu, “Constantin şi Elena” (România/Spania 2008, 103 min.) a fost deja prezentat şi premiat în festivaluri internaţionale de prestigiu: TIFF (Sibiu), IDFA (Amsterdam), EBS (Seoul), iar in perioada aprilie-mai 2010 reuşeşte perfomanţa de a fi prezent la zece festivaluri internaţionale: în afară de Tel Aviv, la Bruxelles, Bratislava, Buenos Aires, Los Angeles, Wiesbaden, Edinburgh, Minneapolis/St. Paul, San Francisco, Cracovia.

Filmul prezintă viaţa de zi cu zi a unui cuplu de vârstnici, care încă se iubesc după o viaţă întreagă împreună. Realizat în maniera documentarului observaţional, filmul dezvăluie, prin gesturi, dialoguri şi detalii aparent banale, puternica legătură sufletească dintre cele două personaje principale ale filmului. O poveste de dragoste dulce-amară – dulce e dragostea (şi după 55 de ani de la căsătorie), amară e lipsa de timp pentru dulce (bătrâneţea), iar povestea e viaţa de zi cu zi. Un film despre a trăi şi a iubi, altfel.

La DOCAVIV, filmul “Constantin şi Elena” va fi prezentat după următorul program:

Marţi, 11 mai, ora 20:00, sala CIN 2
Joi, 13 mai, ora 10:00, sala CIN 2
Vineri, 14 mai, ora 10:00, sala CIN 2

Subtitrare în limba ebraică, engleză. Fiecare proiecţie va fi urmată de Q&A cu regizorul.
Bilete: www.docaviv.co.il

Mai multe detalii despre participarea României la DOCAVIV 2010: www.icr.ro/tel-aviv/

Trailerul filmului şi alte clipuri: Youtube

Mai multe informaţii despre Andrei Dăscălescu şi despre filmul “Constantin şi Elena” (în limba engleză): Constantin si Elena, www.filmlab.ro, Facebook

Mai multe detalii despre DOCAVIV: www.docaviv.co.il

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.136.20.4