Poporul este astăzi în România invocat din ce în ce mai des. El, poporul, vrea ca televiziunea publică să fie redată românilor, poporul vrea democraţie, poporul doreşte alegeri anticipate… Şi puterea şi opoziţia sunt specialiste în ce doreşte poporul. Pentru unii, el vrea demisia Preşedintelui şi a Guvernului, pentru ceilalţi, acelaşi popor doreşte continuitate şi stabilitate. Mai nou, lozinca preferată, cu variaţii diverse în funcţie de educaţia şi mofturile vorbitorilor, este o reiterare a unui mai vechi element propagandistic: redaţi România românilor! Nu e un slogan extrem de original, el circulând prin spaţii europene şi nu numai, mai ales în vremuri de criză. Nu, însă, originalitatea lui trebuie să ne preocupe acum, ci profunda lui lipsă de coerenţă internă, adâncul său nonsens.…continuare (29-1-2012 – Editorial)
Ca elev in clasele primare am ramas cu o intiparire a unor scenete realizate in scoala cu personajul principal Mos Ion Roata, un taran indraznet, sugubat si totodata fermecator.Unirea Principatelor Romane s-a sarbatorit de peste un secol si aceasta nu apartine vreunei coloraturi politice, ci bucuriei a reintruparii a doua teritorii scindate, deci a reinfratirii celor despartiti de istorie.… (29-1-2012 – Romania)
Prin semnarea tratatului ACTA, şi în România a fost legiferată o poliţie a internetului, care deocamdată, în România, nu are personal angajat. Probabil că va avea. Însă, cu siguranţă, pe internet există infractori. Dar şi studenţi şi galerii de fotbal şi medici, profesori, artişti, politicieni şi mult mai mulţi simpli utilizatori, care se bucură cu bună credinţă de libertatea pe care le-a oferit-o lumea virtuală. Cu toţii se întreabă dacă nu cumva această libertate a luat sfârşit.… (29-1-2012 – Romania)
… (29-1-2012 – Republica Moldova)
”Prigoana din Basarabia” revine de la Festivalul de Film pentru Drepturile Omului pe ecranul postului național de televiziune. Conform ultimelor investigații, Comisia Internațională pentru cercetarea Holocaustului Evreilor din Romania a concluzionat că pe teritoriile aflate sub controlul românesc, au fost uciși sau au murit din cauza regimului de exterminare din Transnistria între 280.000–380.000 de evrei romani si ucraineni. În Transnistria au ajuns și peste 25 de mii de romi.Marcarea, la Institutul Francez din Bucureşti, a Zilei Internaţionale a Holocaustului… (29-1-2012 – Istorie si actualitate)
”Revolutia la care visez nu are culoare politica. Pentru ca Romania anului 2012 nu e o dictatura, ci o tara condusa prost. Revolutia la care visez nu e organizata de partide. Pentru ca toti politicienii vorbesc la fel si fura laolalta cu marii capitalisti ai tarii. Revolutia la care visez nu e declansata de oamenii care vorbesc la televizor. Pentru ca Romania e o tara cu televiziuni care nu doar informeaza, ci si manipuleaza. Revolutia la care visez eu e altfel.” (Revolutia la care visez eu ( Vlad Mixich HotNews.ro) … (29-1-2012 – Polemica)
In popasul meu prin Sibiu am schimbat cateva cuvinte cu primarul Sibiului, Klaus Johannis si care a fost de acord sa acorde un interviu publicatiei noastre.… (29-1-2012 – SPUNE)
Zilele trecute, demonstranţilor din Piaţa Universităţii li s-au alăturat şi membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMDR), nemulţumiţi de reducerea pensiilor mai mari de 3.000 de lei (700 euro), în condiţiile în care pensia unui medic, spre exemplu, cu peste 40 de ani vechime şi stagiu complet de cotizare este de sub 1.000 de lei (220 euro).… (29-1-2012 – Cutia Pandorei)
Am citit cartea lui Tesu Solomovici intitulata Maresalul Ion Antonescu -o biografie. Intrebarea de loc retorica a autorului, expusa pe coperta a patra a volumului ”E o carte cinstita despre Maresalul Ion Antonescu? Cititorii sunt invitati sa dea un raspuns acestei intrebari neobisnuite” ma determina sa scriu acest articol.… (29-1-2012 – Cutia Pandorei)
nu se mai opresc la minela masa unde stau cu barbă de poet român.trec toţiîi văd – se fac că nu mă văd.… (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Ochii mi se opresc pe rigla gradată.Dunărea începe să scadă!… (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
viaţă,o cale pietruită cu sudoare spre moarte,iubire,unicul dar al eternităţii.… (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
De-am fi-mpietrit atunci, l-aș ține și acuma,„Pieta” pentru totdeauna!!!… (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Mulţi nu ştiu asta, darsfîrşitul lumii a fost deja de cîteva ori.Eu am mai multe fotografii cu el.… (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
google_1
google_2
Toate poeziile mele in limba romana au fost rezultatul a cca 5-6 ani de ambitii si incercari, adunate intr-un caiet, depus in biblioteca tatalui meu. Acea camera a luat foc si multe dintre carti au devenit scrum, dar caietul meu a ars doar pe margini, nu s-a pierdut nici macar un rind.… (29-1-2012 – Cai Spre Noi Insine)
Anat Hoffman va vorbi la serviciul divin de Şabat de la Templu Emanuel si Templu Beth Am, din Beverly Hills. Parte din discursul său se va referi la ceea ce se petrece în Beit Shemesh. „Măsura securităţii nu este dată doar de apărarea armată a frontierei, ci şi de posibilitatea unei fetiţe de 8 ani de a se duce la şcoală fără a fi intimidată „. … (29-1-2012 – Perspective spirituale)
M-am aflat la New York într-o duminecă de ianuarie și unul din obiectivele principale ale vizitei mele a fost Memorialul 9/11. Am pășit cu respect, tristețe și compasiune în acest spațiu, unde într-o dimineață senină de septembrie, mii de vise au fost spulberate într-o zbatere de geană. Nu voi putea uita niciodată imaginea tânărului cuprins de disperare la etajul superior al unuia din cele două turnuri, care a preferat să se arunce în abis, îmbrățisând astfel sfârșitul.… (29-1-2012 – Reportaj)
Arno Blei, inginer economist – promoţia 1958 – al Politehnicii Bucureşti, a fost deportat în Transnistria la vârsta de 8 ani. Este stabilit în Germania din 1970 şi a răspuns apelului revistei Acum, printr-un text simplu şi cutremurător despre experienţa sa de lagăr. Arno Blei punctează în câteva rânduri şi modul în care se păstrează în Germania memoria Holocaustului –un exemplu demn de urmat şi în România.… (29-1-2012 – Marturii)
Teatrul Spălătorie (creat de dramaturga Nicoleta Esinencu) s-a afirmat deja în viața culturală de la Chișinău ca o estradă incomodă, spărgătoare de clișee estetice și stereotipuri ideologice. Acum acest teatru ne aduce în scenă, prin spectacolul „Clear History” (autor: Nicoleta Esinencu, actori: Veaceslav Sambriş, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc), un episod din istoria noastră recentă: segregarea, expulzarea şi masacrarea evreilor din România, Basarabia și Transnistria în timpul celui de al Doilea Război Mondial, sub regimul mareșalului Ion Antonescu. La prima vedere, ar părea ciudat că un teatru social, de atitudine, abordează un subiect de istorie, fie și nu tocmai îndepărtată. Ei bine, această incursiune în trecut nu este în acest caz un exercițiu de speculație istorico-dramatică, ci un gest de autentică atitudine civică și ar fi de așteptat ca acest spectacol să genereze o priză de conștiință publică în societatea noastră. … (29-1-2012 – Scena si Ecranul)
Comemorarea victimelor Holocastului la Școala nr.1 din Valea-Seacă, județul Bacău.… (29-1-2012 – Reportaj)
… (29-1-2012 – Cultura)
Stefan Luchian a fost considerat un pictor al florilor. Sint cunoscute si apreciate numeroasele sale tablouri, naturi statice reprezentind dumitrite, anemone, albastrele, crizanteme, garoafe, maci, bujori sau trandafiri in ulcele, sugerind apartenenta locala.Mancarea la ceaun nu poate fi egalata la gust de cea pregatita in casa pe gaz sau pe plita electrica.… (29-1-2012 – Gastronomie si Stil)
În retrospectiva cinematograficã a anului trecut, douã filme se aratã fruntaşe la premiile Oscar, „Hugo” a lui Martin Scorsese şi „The Artist” a lui Michel Hazanavicius, primul cu 11 şi al doilea cu 10 nominalizãri.… (30-1-2012 – Scena si Ecranul)
Viorel Pahomi ne invită să ucidem ipocritul care zace în fiecare din noi… (29-1-2012 – TV.ACUM)
Mai multe persoane raspund la intrebarea: “Ce este fericirea?” in cadrul unui proiect foarte interesant: „7 billion Others”… (3-2-2012 – TV.ACUM)