caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Relativităţi Culturale



 

Make a Point – Arta vine în Pantelimon. Privim cartierul

de (3-10-2011)

Joi, 6 octombrie 2011, ora 19, va avea loc la Make a Point deschiderea expoziției de artă contemporană Privim cartierul.

Reunind lucrări semnate de 13 artiști contemporani Privim carierul își propune să aducă în fața publicului imaginea orașului la periferie, valorificând cât mai multe dintre aspectele specifice ale cartierelor muncitorești de la reprezentări obiective ale realităţii de aici sau valorificarea unor stereotipuri deja foarte prezente în mentalul colectiv, la imagini relevante prin prisma istoriei personale a artistului.
Uneori, vizitatorul întâlneşte noi moduri de raportare la mediul urban şi inspirat de ipostazele cotidiene [re]valorizate de artişti, este îndemnat să descopere într-o altă lumină cartierul său binecunoscut. Alteori, se confruntă cu diverse mituri şi prejudecăţi despre locuitorul periferiei, pe care le poate interoga sau descoperă pur şi simplu un spaţiu lejer şi familiar, în care se poate simţi.. la el în cartier.

Privim cartierul face parte din proiectul Mă numesc cartier, proiect de regenerare urbană inițiat de Make a Point, care își propune să ofere alternative culturale pentru petrecerea timpului liber în Pantelimon.
Amplasat într-o hală a Postăvăriei Române, Make a Point este primul centru de cultură contemporană din cartierul Pantelimon.

Arta vine în Pantelimon. Privim cartierul
6 octombrie – 31 noiembrie

Vernisaj: 6 octombrie, ora 19:00

Organizarea expoziției: Alma Cazacu, Cynthia Canela, Valentina Iancu

Artiști: George Anghelescu, Dana Bălăneanu, Alma Cazacu, Nicolae Comănescu, Kuki Constantinescu, Suzana Dan, Adriana Horga, Sebastian Moldovan, Dan Perjovschi, Lea Rasovszky, Ștefan Ungureanu, Simona Vilău, Dan Voinea.

Make a Point,
Postăvăria Română, Şos. Morarilor nr. 1

http://www.makeapoint.ro/

https://www.facebook.com/event.php?eid=219464861450200

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Să întâlneşti un Om, la Auschwitz!

Din sipetul amintirilor lui Mihai Eiskovits, o poveste despre detaşamentul de muncă, Auschwitz şi întâlnirea cu un Om Salvator.

Închide
3.145.104.192