caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Coltul Editorului



 

Revista ACUM funcționează potrivit principiului VALORII ADĂUGATE

de (14-6-2009)

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat la BBC este acela de a face presă pe crtiteriul VALORII ADĂUGATE. Asta înseamnă tratezi un subiect de presă într-un mod care să aducă audienței căreia i te adresezi ceva în plus față de modul în care același subiect e tratat de alte segmente ale presei. „

Sigur că ararori e posibil să aduci valoare adăugată prin exclusivitatea faptelor prezengtate și atunci diferența se face prin calitatea prezentării, a unghiului diferit de abordare și, nu în ultimul rând, prin limbajul folosit.

La revista ACUM ne ghidăm după acest principiu nu numai din respect pentru cititor, dar și pentru că fiind o revistă cu apariție săptămânală realizată 100% pe baze voluntare nu putem concura cu alte publicații de limbă română și ca atare nu are rost să duplicăm subiecte pe care alții le pot realiza mai repede decât noi. Ceea ce nu înseamnă că uneori, mai ales la rubrica Ultima Oră, nu prezentăm știri sau chiar preluăm comunicate de presă pe care cititorii le pot afla pentru prima oară de la noi.

De asemenea, preluăm unele articole scrise de colaboratori de-ai noștri publicate în alte ziare și reviste – Liviu Antonesei, Vladimir Tismăneanu, Dan Dungaciu, Sorin Ioniță și alții – aceste articole fiind citite adeseori pentru prima oară în revista noastră.

Revista ACUM se străduiește să acopere subiecte și unghiuri neglijate sau absente total din restul presei de limbă română. Recentul articol al lui Vlad Solomon despre vizita în Israel a președintelui Băsescu și confruntarea acestuia cu privire la activitatea nestingherită a negaționistului Ion Coja este practic singular în presa de limbă română.

Articolele lui Ovidiu Ivancu care pun la îndoială ortodoxia și conformismul naționalist sparg tiparele unei prese cvasi-pavloviene. Serialele lui Anton Constantinescu despre religie și știință sau homosexualitate aduc abordări practic inedite în peisajul publicistic românesc.

Ceea ce nu veți găsi însă în revista ACUM sunt teme de predilecție din presa românească: baterea de apă în piuă pro și contra Traian Băsescu, pierderea de vreme prin discutarea unor personalități de tipul Gigi Becali, Elena Băsescu sau Elena Udrea, etc. Nu veți găsi nici limbajul vulgar și clișeistic care inundă toate canalele media din România.

Desigur că o astfel de politică editorială îi irită pe unii, pentru că e ALTCEVA decât mocirla publicistică dominantă. “De ce vor ăștia cu tot dinadinsul să fie diferiți?” – se vor fi întrebat unii dintre detractorii noștri. Răspunsul e simplu: pentru că dacă am repeta ceea ce zic alții, mai ales când nu suntem de acord cu ce și cum spun ei, n-ar fi decât o pierdere de vreme, atât a noastră, cât și a cititorilor noștri care n-ar mai găsi, pe termen lung, motive să mai citească pagina noastră.

Ecouri

  • stoian: (14-6-2009 la 00:00)

    De acord cu dvs. Numai ca cititorii,aproape totzi, vor barfe, cancanuri, si nu e nici un secret ca presa, si in trecut ,si astazi, traeste din stiri proaste. Numai asa capata ,,audientza”,numai asa a crescut tirajul ,,Jurnalului Natzional” la aproape 800 mii pe zi. Salut decizia dvs., dar ma si tem ca prea multzi cititori nu prea vetzi avea.
    Dar ,oricum,va doresc succes.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Adam Michnik la Chișinău

Doua evenimente cu participarea cunoscutului eseist si fost disident anticomunist polonez, aflat pentru prima data in Republica Moldova Organizator principal:...

Închide
3.15.188.166