Asociatia Bucovina si Bibliotecile orasenesti din Torino inaugureaza sambata, 13 iunie, de la ora 17.00, la Mausoleo della Bela Rosin, strada Castello di Mirafiori, 148/7, expozitia de fotografie ‘Bucovina – tara cu paduri de fagi’, transmite Primaria din Torino.
Expozitia propusa este realizata si cu ajutorul Complexului Muzeal Bucovina din Suceava si reprezinta o incursiune intr-o lume ce merita a fi cunoscuta, o invitatie a cunoaste si a aprecia extraoordinara frumusete si simplicitate a unei regiuni din Romania.
Expozitia va ramane deschisa pana duminica, 27 septembrie 2009.
Potrivit organizatorilor, calatorul ce trece prin Suceava va fi mereu fermecat de dealurile verzi si de zidurile inalte ale Cetatii lui Stefan cel Mare, cel mai important domnitor ce a domnit in acesta regiune si care a avut un rol de mare importanta in istoria Romaniei.
Frumusetea acestor locuri, bogatia istorica si culturala, amabilitatea oamenilor care traiesc aici, au un singur nume- Bucovina. Acest nume, atestat din 1774, inseamna „tara cu paduri de fagi”. Situata in N-E Romaniei, Bucovina a fost mereu o zona de frontiera. Destul de departe de popoarele migratoare care intre secolele XIV – XV au fost un pericol pentru Romania si vecina cu Transilvania, este o regiune bogata, cu un nivel superior de cultura si viata. Se gasesc in aceasta regiune, ca un dar al naturii, pajisti verzi, campuri roditoare, munti acoperiti de paduri cu o mare varietate de arbori, cu o flora si o fauna particulare, monumente naturale unice, rauri cu apa limpede, un cer albastru si aer curat.
Bucovina este o regiune plina de Istorie, aici se gasesc venind din trecutul glorios al unui popor care a luptat mereu pentru libertate, multe monumente istorice, dar cele mai importante sunt marile manastiri pictate construite intre anii 1500 si 1600 in timpul domniei lui Stefan cel Mare si a fiului sau Petru Rares, adevarate opere arhitectonice si artistice, patrimoniu UNESCO.