caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Coltul Editorului



 

Audiența revistei ACUM începe să se contureze mai clar

de (1-4-2009)

Luna martie a fost probabil prima în care audiența revistei ACUM a fost măsurată cu o mai mare precizie – 38331 de utilizatori unici și 116259 de pagini citite.

Așa cum am mai scris, pe data de 13 februarie am corectat un parametru la Google Analytics, care subestima masiv traficul pe pagina noastră.

Dar luna februarie nu poate fi un indicator bun, pe de o parte deoarece statisticile au fost ajustate la jumătatea perioadei, iar apoi această lună a fost marcată de afluența extraordinară generată de sondajul privind autonomia Ținutului Secuiesc http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=516 – 50000 de voturi – printr-o mobilizare masivă a ungurilor din România, Ungaria și din diasporă.

Ca atare, numărul de peste 71000 de utilizatori unici din luna februarie (o subestimare) nu este reprezentativ, pentru că marea majoritate a acestor etnici unguri nu vor deveni cititori ai revistei ACUM.

Totuși, am câștigat destui cititori etnici maghiari care și-au dat seama că abordarea noastră a problemei relațiilor interetnice din România este unică în presa de limbă română. Firește că ne-am făcut și dușmani suplimentari în rândul brigăzii naționalist-patriotarde, dar ca să-l parafrazez pe Lincoln, nu poți să le face pe plac tuturor, tot timpul.

În orice caz, pagina revistei ACUM a fost frecventată zilnic în luna martie în medie de circa 1450 de utilizatori unici, care au citit în medie 3750 de pagini. Recordul de afluență s-a înregistrat marți 10 martie – 2134 utilizatori unici și 6268 pagini, minima fiind 786 utilizatori unici și 2050 de pagini sâmbătă 28 martie.

Avem acum o imagine mai clară și a provenienței geografice a vizitelor: 68,2% din România, 6,3% din Republica Moldova, 5,7% din Ungaria, 4,7% din Statele Unite, 2,3% din Canada, 1,9% din Germania, 1,7% din Marea Britanie, 1,6% din Franța, 1,6% din Israel și 0,9% din Spania.

Iată deci că o revistă care avea reputația ca fiind “a Diasporei” este citită în proporție de trei sferturi de persoane din România și Republica Moldova.

În luna martie am câștigat câțiva colaboratori de bază – Ovidiu Ivancu, Lelia Galiș și Ioan Sever Miu.

Filolog de profesie și nonconformist prin natură, Ovidiu nu are tabu-uri și nu se teme să susțină sus și tare că îi e indiferent că e român, stârnind indignarea sintetică a patriotarzilor.

Lelia, care locuiește la Londra, punctează cu luciditate fenomenele de societate la scară globală.

Sever, jurnalist ardelean temeinic, aduce cu el soliditate și precizie, calități atât de rare în presa din România.

Datele pe luna martie sunt încurajatoare și constituie primul reper la care ne vom raporta de acum încolo. Așteptăm în continuare noi colaboratori și cât mai multe ecouri, indiferent de faptul că sunt aprecieri sau critici.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Oferte de masterate si MBA in Italia

In cadrul sectiunii Studii in Europa a portalului www.postuniversitar.ro sunt prezentate sute de universitati si scoli de afaceri din Italia...

Închide
52.15.190.187