caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Pistolarii României moderne – Poliţia slab informată sau abuziv secretoasă?

de (15-2-2009)

În ultimul timp România se confruntă cu o incidenţă sporită a violenţelor realizate cu ajutorul armelor de foc. În vreme ce Mass-Media este asaltată cu acest gen de semnalări, pe pagina web a Poliţiei Române se anunţă doar că ”În zilele de 13 şi 14 februarie a.c., a fost desfăşurată la nivel naţional o amplă acţiune având drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona pieţelor, barurilor, discotecilor, locurilor de cazare„ Spre sfârşitul comunicatului poliţia face vag cunoscut faptul că „acţiunea a urmărit totodată, efectuarea de controale şi razii pe diverse domenii de activitate, asigurarea respectării prevederilor legale în ceea ce priveşte regimul juridic al armelor şi muniţiilor, aplicarea cu fermitate a prevederilor legale faţă de persoanele ce le încălca.” Aceeaşi sursă anunţa că în primele şase luni ale anului trecut au existat 508 cazuri de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 268 de cazuri de nerespectare a regimului materialelor explozive”.

Agenţia Mediafax anunţa că în martie 2008 , conform informaţiilor obţinute de la Poliţie erau înregistraţi la nivel naţional 42500 de deţinători de arme neletale dintre care 14000 numai în Bucureşti. Încercările noastre de a obţine date suplimentare de la Serviciul de Arme şi Muniţii din cadrul I P J Galaţi referitoare la situaţia deţinătorilor de arme şi la dinamica infracţionalităţii în acest domeniu s-au soldat doar cu promisiuni.

Nicăieri nu s-a semnalat faptul că poliţia ar verifica dacă posesorii de arme respectă regula de a nu intra înarmaţi în zone aglomerate şi de a nu purta arma fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a drogurilor, antibioticelor ce alterează discernământul sau aflaţi în stare avansată de oboseală. Regimul armelor şi muniţiilor în România,este reglementat de legea 295/2004, H.G. 130/2005, şi de O.U. NR. 26/2008. Ultimul act anulează autorizaţiile emise anterior şi impune obţinerea unui permis de port armă tuturor deţinătorilor. De data aceasta, pe lângă necesitatea prezentării unui cazier din care să rezulte că persoana nu a fost condamnată.În cazul solicitării permisului pentru deţinerea şi utilizarea de arme cu bile de cauciuc mai este necesară şi obţinerea unui aviz psihologic. Deasemenea cetăţenilor români li se poate elibera la cerere şi un Certificat European de deţinator de arme de foc valabil pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Ecouri

  • martin: (15-2-2009 la 00:00)

    Da, şi multă dreptate are semnatarul acestor rânduri, dar, oare, ia cineva în seamă ceea ce este clar ca lumina zilei că disoluţia puterii în stat este la ea acasă. Fie la Galaţi, fie pe tot teritoriul României naostre dragi, prietene şi vecină, mai ales, cu Marea Neagră!?
    Sper să mai întâlnim această semnătură!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Justiție în sfârșit pentru poporul cambodgian

Today it is a peaceful nation, its tranquil countryside rich, its towns and markets prosperous and full of tourists. But...

Închide
18.225.54.199