Am citit articolul domnului Stefan Maier si am concluzionat o forma cronica de solidaritate, cauzata de gindire si actiune coerent pozitiva, care pune pe ginduri pe cei care ii citesc articolele clare.
In fond ce il leaga sau ce ne leaga de tara incit sa gindim si sa nu respingem o Romania Libera ?
Este numai o nostalgie si o rabufnire a unui concept din secolul al XIX al natiunii tinere ?
Nu care cumva sunt anacronic si nu inteleg ca suntem in anul 2009 cind ar fi mai util sa ne concentram pe o Europa Unita si sa uitam de statele nationale ?
Cred ca ceea ce ne leaga de tara sunt in primul rind oamenii si dorinta ca in acel loc sa nu se dezvolte probleme si incordari care sa dauneze celor cu care suntem solidari si satului mondial din care facem parte.
Ne mai leaga valorile pe care le-a cultivat cei care au trecut si au dat exemplu socant contemporanilor si care indiferent de resentiment au incercat acelasi lucru o intelegere intre oameni.
Imi amintesc de generatiile anterioare care au influienta atit de mult pe oameni, incit peste ani au determinat sa continue sa vrea binele si sa actioneze instinctiv pentru a solidariza pe oameni.
Instinctul al actiune voluntara cu scopul de a face bine trece peste intelegerea personala a religiei si apartenenta nationala sau profesionala.
Daca legenda spune ca intemeietorii romei au fost alaptati de o lupoaica atunci ar putea exista un instict care sa ne ajute sa supravietuim.
Am fost sfatuit cu ani in urma de catre o femeie care se denumea batrina sa nu contrazic intrucit se poate ca cei care vad lucrurile altfel sa fie tentati sa treaca la discutii interminabile si chiar sa aduca argumente indiscutabile cu scop de a-mi schimba parerea.
Ceea ce se impune gindirii majoritatii nu trebuie tulburat intotdeauna ci trebuie reciproc respectata diversitatea.
Cei minoritari ar dori sa nu fie striviti si incadrati in tipare si obligati sa se conformeze.
Cum vremurile tulburi favorizeaza mai mult actiunile cu grad de violenta si impunere si exagerare machivelica, temperarea patimilor si apararea rationalului devin necesare.
Se impune ca cineva sa efectuez serviciul de mediator chiar ci cu un prim scop ca oamenii sa creeze modalitati de comunicare si cunoastere si acorduri.
Medierea nu este ceva usor dar cu cit exista mai multi mediatori calificati cu atit mai bine