caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cutia Pandorei



 

Guvernul Boc este nelegitim

de (28-12-2008)

Contestatia PNL privind neconstitutionalitatera noului Executiv, prezentata in plenul celor doua Camere ale Parlamentului, reunite in vederea acordarii votului de incredere, este perfect intemeiata.

Potrivit Constitutiei (art. 102, alineat 1),\” Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament\”.

In cazul lui Theodor Stolojan (personaj agreat si de PSD, ca fost activist de marca in administratia Iliescu), presedinteleTraian Basescu a procedat corect si legal, nominalizandu-l pe acesta drept premier, ca reprezentant al PDL, partid castigator, ca numar de mandate, al scrutinului legislativ din 30 noiembrie, dupa ce s-a consultat si a primit girul celorlalte partide parlamentare

Prin depunerea mandatului de catre Theodor Stolojan, la numai patru zile de la desemnare, seful statului a procedat la o a doua desemnare de premier, in persoana lui Emil Boc (presedintele PDL fiind, se pare, mai putin agreat de pesedisti, care l-au identificat cu omul de casa al lui Traian Basescu), de aceasta data fara a se mai consulta cu cu celelalte partide parlamentare.

Intrucat prevederile constitutionale se refera explicit la desemnarea persoanei si nu a functiei de premier, seful statului este obligat sa se consulte cu toate partidele parlamentare ori de cate ori intentioneaza sa desemneze un candidat pentru aceasta functie.

Asadar, interventia PNL, ignorata de majoritatea PD-L – PSD din Parlament, a fost cat se poate de pertinenta, avand drept scop atentionarea clasei politice si opiniei publice asupra nelegitimitatii Guvernului Boc, investit fraudulos, prin incalcarea literei Constitutiei de catre presedintele Traian Basescu.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cel mai pazit pom de iarna

Trupe speciale ale politiei au pazit Bradul inaltat de primaria Atenei in Pata Constitutiei. Timpul friguros si Sarbatorile au schimbat...

Închide
3.15.29.138