caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Alegeri



 

Separarea apelor

de (21-12-2008)

În cele din urmă apele s-au separat. Stânga a acces la putere, iar dreapta a trecut în opoziţie, configuraţia noii scene politice creionându-se cât se poate de firesc, având în vedere compatibilitatea doctrinară a celor două tabere.În ceea ce priveşte puterea, în pofida aparentei înţelegeri dintre PSD şi PDL, consfinţită prin parafarea Parteneriatului pentru România, mariajul acestora are puţine şanse să reziste patru ani, cât prevede documentul, deja redesemnarea primului ministru fiind de rău augur.

Cele două partide, provenite dintr-un trunchi comun – FSN – şi-au declarat deschis adversitatea, admonestându-se şi bălăcărindu-se fără menajamente , până la semnarea pactului cu pricina combătând de pe poziţii ireconciliabile.

Dacă PSD a rămas fidel ideologiei de stânga, PD, rebotezat PD-L , prin atragerea pseudopeneliştilor probăsescieni, a constituit în permanenţă un factor destabililizator în coaliţiile aflate la putere,, în care s-a aciuat , parazitându-şi partenerii de guvernare şi obţinând prin şantaj ceea ce a urmărit ( aderarea la Internaţionala Socialistă, prin alianţa cu PSDR, în Convenţia Democrată din România, ori calitatea de membru cu drepturi depline al Partidului Popular European, prin fuziunea cu PLD, in Alianţa D.A.- Dreptate şi Adevăr), singur, partidul prezidenţial fiind complet lipsit de personalitate politică.

De cealaltă parte, opoziţia, redusă la PNL şi UDMR, rămâne destul de fragilă, incapabilă să se opună abuzurilor puterii, de acum controlată în totalitate de preşedintele Traian Băsescu.

Ecouri

  • sanis: (21-12-2008 la 00:00)

    INtreb si eu, ca cel ce nu stie: ce abuzuri a facut pina in acest moment Traian Basescu?

  • serban tabacu: (21-12-2008 la 00:00)

    desi ma simt stanjenit sa dialoghez cu cineva care isi ascunde identitatea in spatele unui pseudonim, va atentionez totusi ca daca ati fi citit mai atent ati fi inteles ca in finalul articolului „separarea apelor” nu m-am referit la abzurile comise pana acum de presedintele Traian Basescu, ci la faptul ca unei opozitii fragile, ca cea rezultata din alegerile lgislative din noiembrie, ii va fi destul de greu sa sanctioneze eventualele abuzuri ce vor fi comise de noua putere, controlata in totalitate de seful statului

  • sanis: (21-12-2008 la 00:00)

    Dle Tabacu, nu imi ‘ascund identitatea’ 🙂 Am citit cu atentie articolul si am inteles ce ati scris in el. Nu am comentat atit acest articol (as fi putut spune ca nu ‘stinga’ a cistigat, ca deplasarea nu se face spre ‘stinga’, ca de fapt nu exista nicio relatie intre adevarata ‘stinga’ si factura clientelar-mafiota a clasei politice romanesti), ci intrebam pur si simplu pe cei ce stiu (iar eu nu stiu) care sunt faptele care i se incrimineaza lui Basescu. Revenind la articolul dvoastra: de ce se pot banui ‘eventuale abuzuri’ din partea lui Basescu? Ca e in firea omeneasca? Ca Basescu a dovedit deja ca e capabil sa le produca?
    Din cite stiu eu, Iliescu, de fiecare data cit a fost presedinte, a avut de partea lui o larga majoritate in parlament. Abuzurile le-a savirsit alaturi de PM, Guvern, partid, administratie locala, baroni… Dar niciodata nu a fost acuzat ca intentioneaza sa instaureze o dictatura (cum deseori am auzit in legatura cu Basescu). Daca nu dvoastra, imi poate explica cineva, de ce?

    Nick Sava



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Marea Britanie menține restricțiile pe piața muncii pentru români și bulgari

Din 2009 se majorează cota de lucrători agricoli sezonieriThe government has announced that Bulgarians and Romanians will not get free...

Închide
3.146.178.220