caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Coltul Editorului



 

La revista ACUM vâslim toți în aceeași direcție

de (14-9-2008)

A devenit un obicei ca fiecare luni să aducă un nou record de trafic pe pagina revistei ACUM. Cel mai recent din 8 septembrie – 495 vizitatori unici și 1248 de pagini citite – l-a întrecut pe cel de săptămâna precedentă – 462, respectiv 1133.

Este deja o tendință care nu mai poate fi negată sau minimalizată așa cum scria un răuvoitor care spunea că un alt record de utilizatori unici – 405 din 11 august – era cu doar 8 mai mare decât precedentul record de 397, înregistrat la 27 noiembrie, a doua zi după referendumul privind modul de scrutin și alegerile europene.

N-a remarcat răuvoitorul respectiv că noul record era înregistrat la mijloc de august, față de un vârf caracteristic unui eveniment politic.

Dar nu mai contează, recordul respectiv e de mult istorie și sperăm ca luna aceasta să depășim 5000 de utilizatori unici și 18000 de pagini citite.

Considerăm că în momentul în care vom depăși 10000 de utilizatori unici și 30000 de pagini citite, atunci vom fi intrat într-o nouă etapă.

O altă răuvoitoare, fostă colaboratoare a revistei ACUM, care s-a autoexclus, remarca cu malițiozitate: “Dacă nu te lauzi singur, cine să te laude”.

Iar noi îi răspundem că nu sunt laude ci doar prezentarea realității, pe care orice cititor poate s-o constate folosind Google Analytics. Realitate care corespunde unei tendințe ascendente evidente.

Este fără îndoială rezultatul unei promovări asidue prin alerte, dar și aplicării cu coerență și fermitate a politicii editoriale care a fost precizată recent (http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=7897).

Cititorii știu la ce să se aștepte de la revista ACUM și numărul lor în creștere dovedește că au din ce în ce mai multă încredere în ceea ce citesc aici.

Veți spune: bine dar cei care nu sunt de acord cu linia revistei, nu mai au dreptul să publice?

Iar noi le răspundem: ba da. Recent un colaborator al revistei care recent s-a supărat și a anunțat că-și suspendă colaborarea spunea că ar dori să scrie un articol pe o temă religioasă, dar că noi am fi împtoriva religiei.

Nu suntem împotriva religiei, ci împotriva fundamentalismului religios și a prozelitismului.

Oricine poate scrie articole despre religie, dacă o face într-un mod inteligent, nu ca pe situri ortodoxiste sau, cum apar în presa din România, discursuri habotnice.

Această coerență provine și din omogenizarea echipei editoriale, oameni cu același țel jurnalistic, devotați succesului revistei ACUM.

Revista ACUM a devenit ca o barcă în care toți vâslesc în aceeași diecție și în care calitatea articolelor și lupta împotriva unei mentalități perimate sunt mijloacele noastre, iar etalonul succesului este numărul de cititori în continuă creștere.

Pretindem, de asemenea, că răspundem tuturor celor care ne scriu, chiar dacă aceasta ne consumă mult timp. De asemenea, în aceeaşi măsură în care nu dorim să reprezentăm o publicaţie pe placul tuturor, ne propunem ca toţi cititorii care se identifică cu exigenţele noastre jurnalistice să se simtă acasă în paginile ACUM. Acasă, într-o casă la a cărei construcţie sunt invitaţi toţi cititorii, treaba noastră fiind doar, în aceeaşi termeni metaforici, doar respectarea standardelor de construcţie. Şi ca să încheiem, folosim aceleaşi standarde care în lumea anglo-saxonă au permis şi ridicarea de zgârie-nori şi construirea de vile de lux, fără a uita nici o clipă de faptul că în case locuiesc oameni ca şi noi, nu doar mâncatori de pâine şi spectatori de circ.

Ecouri

  • Anton Constantinescu: (14-9-2008 la 00:00)

    Abia astept sa citesc un material inteligent scris de un credincios. Il asigur ca ii voi analiza fiecare afirmatie pe care o va face, asa ca il rog sa fie cat mai corect.

    Problema religiei nu ar exista deloc daca orice religie s-ar limita la problemele ei de credinta si ar evita sa intre in aria politicului. De fiecare data cand o religie intra in politica, comite un abuz care trebuie semnalat sio pedepsit.

    Ca sa nu mai vorbim de faptul ca si aceasta trasatura a societatii zise „post-comuniste” (preotii fac politica) se inscrie pe aceeasi linie ca si Magistrala Cantare a Romaniei, in care fiecare face altceva decat ceva la care se pricepe.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
VENEŢIA 2008 – UN MEGAPOL AL ARTELOR

Bienala de la Veneţia este unică în felul ei, atât prin evantaiul larg de arte propus, cât şi prin exigenţele...

Închide
3.137.198.181