caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Societate civila



 

FORMEAZA-TE PE TINE! FORMEAZA-I PE CEILALTI

de (7-9-2008)

CURS AUTORIZAT DE FORMATOR 19-21 si 26-28 SEPTEMBRIE 2008 BUCURESTI

Schultz Consulting are placerea de a va anunta organizarea cursului autorizat de Formator, care se va desfasura la Bucuresti, Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Tronson 2, Mezanin, Camera 3, pe o durata de 6 zile.
Perioada de desfasurare a cursului va fi: 19-21 si 26-28 septembrie 2008.

Cursul de formator organizat de Schultz Consulting este construit dupa o experienta de 14 ani de training in stiinte comportamentale aplicate prin metoda experientiala atat in Romania cat si in Europa.

Cursul proiecteaza tehnici provenite din scoala americana de training combinate cu tehnici europene. Este un curs interactiv, unde orice trainer va avea oportunitatea sa reflecteze la noi metode si abordari in training. Acest curs ofera participantilor un mediu de laborator in care pot lucra pe dezvoltare personala.
Cursul de formator Schultz Consulting abordeaza invatarea atat din perspective non-formale cat si din perspective vocationale la nivel european.

Un alt avantaj al acestui curs este ca la sfarsit, absolventii vor deveni Formatori certificati conform ocupatiei de Formator din COR. Conform legii peste un an nu poti profesa ocupatia de formator fara certificat.

Cursul cuprinde urmatoarele module:
1. Stiluri de invatare
2. Comunicare
3. Metode si tehnici de invatare
4. Realizarea Planului de invatare
5. Organizarea sesiunii de instruire
6. Evaluarea sesiunii de instruire

BENEFICII
1. Curs interactiv axat pe probleme practice si instrumente eficiente.
2. Participantul va fi pus in situatia de a gasi solutii la probleme reale romanesti.
3. Participantii au sansa sa interactioneze cu un Trainer cu o vasta experienta practica in diferite domenii, care va impartasi cateva solutii pentru situatii dificile.
4. Participantii vor primi suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii.
5. Participantii se vor consulta cu trainerul in vederea realizarii lucrarii practice pentru examenul de absolvire.
6. Absolventii examenului final vor primi certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si CNFPA si supliment descriptiv cu competentele dobandite in conformitate cu ocupatia de Formator, cod 241205 din COR.
7. Participantii vor beneficia de 2 pauze de cafea/zi si servicii de catering la pranz, asigurate de organizatori.

TEMATICA
Cursul incepe cu principiile invatarii la adulti, participantii vor trece printr-un eveniment de invatare pe care il vor analiza, apoi isi vor identifica propriul stil de invatare.

In modulul doi participantii vor analiza influenta diferentei de valori in comunicare, isi vor exersa abilitatile de a pune intrebari in procesare, abilitatile de a sustine o prezentare si abilitatile de a primi si oferi feed-back comportamental.

In modulul trei participantii vor parcurge un ciclu de pregatire a unei sesiuni de instruire incepand cu identificarea nevoilor de instruire, stabilirea obiectivelor pornind de la nevoile de instruire precum si stabilirea obiectivelor pornind de la standarde ocupationale. In acest modul participantii isi vor dezvolta abilitatile de a redacta o oferta de training.

Partea de planificare va continua cu selectarea metodelor de instruire si selectarea continuturilor de instruire, finalizandu-se cu redactarea design-ului de invatare sau a planului de lectii.

In modulul patru participantii isi vor optimiza intelegerea modului in care se organizeaza un training, iar in modulul cinci vom exersa abilitatile de evaluare a unei sesiuni de training.

In final fiecare participant va avea oportunitatea de a planifica si sustine o sesiune de training interactiva pentru colegii sai de 20 minute dupa care va primi feed-back de la colegi referitor la impactul acestei sesiuni. De asemenea va primi feed-back constructiv de la trainer.

Aceasta sesiune este foarte utila pentru participant deoarece ii ofera o imagine a propriului stil de abordare a training-ului.

In urma absolvirii acestui curs, veti primi certificat de formator recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Certificatul va recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de formator – cod COR 241205.

COMPETENTE:
In Cadrul acestui curs, participantii isi vor insusi urmatoarele competente:

1. Pregatirea formarii
(Definirea obiectivelor formarii, Proiectarea activitatilor de formare, Construirea situatiilor de invatare, Organizarea activitatilor de formare, Organizarea spatiului in care are loc formarea, Pregatirea suportului de curs si a materialelor auxiliare.)

2. Realizarea activitatilor de formare
(Informarea participantilor privind activitatile de formare, Motivarea participantilor la formare, Facilitarea activitatilor de invatare, Rezolvarea conflictelor, Oferirea de feed-back participantilor la formare)

3. Evaluarea participantilor la formare
(Aplicarea probelor si instrumentelor de evaluare, Organizarea sesiunilor de evaluare, Inregistrarea rezultatelor evaluarii si elaborarea raportului privind programul / activitatea de formare)

4. Aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare
(Incurajarea reflectiei personale si a auto-formarii, Promovarea invatarii prin dinamica de grup, Lucrul in echipa cu alti formatori si cu persoane-resursa, Abordarea flexibila a situatiilor de formare, Dezvoltarea competentelor transversale.)

5. Marketing-ul formarii
(Identificarea nevoilor organizationale de formare, Promovarea programelor de formare)

6. Proiectarea programelor de formare
(Stabilirea scopului si a obiectivelor formarii, Identificarea resurselor necesare pentru un program de formare, Elaborarea materialelor suport pentru formare, Stabilirea strategiei si construirea programului de formare)

7. Organizarea programelor si a stagiilor de formare
(Negocierea programului de formare, Constituirea unitatilor de lucru, Asigurarea facilitatilor suplimentare)

8. Evaluarea, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare
(Elaborarea portofoliului de evaluare, Evaluarea eficientei programelor de formare, Revizuirea programelor de formare, Promovarea criteriilor si sistemelor de asigurare a calitatii)

PERIOADA DE DESFASURARE:
6 ZILE,
Prima parte 19-21 septembrie si partea a doua 26-28 septembrie 2008.
La sfarsitul cursului fiecare participant va sustine o sesiune de training de 20 minute.
Examenul de absolvire se va desfasura pe data de duminica 28 septembrie 2008 si consta intr-o proba practica (realizarea unui plan de lectii) si o proba teoretica (test grila).

La examenul de absolvire va fi prezenta o Comisie de evaluare formata din evaluatori ai Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor.

LOCUL DE DESFASURARE:

Bucuresti, Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, B-dul Octavian Goga nr 2, Tronson 2, Mezanin, Camera 3.

GRUP TINTA: 16 persoane

TRAINER
Marius Dontu
– 17 ani experienta in management de proiect pentru companii, structuri guvernamentale, Programe ale Uniunii Europene, Programe ale Bancii Mondiale, Programul Natiunile Unite pentru Dezvoltare.
– trainer certificat la nivel national si international, are o experinta de peste 14 ani in domeniul trainingului, perioada in care a dezvoltat numeroase programe de training in diferite domenii, perfect adaptate cerintelor clientilor: comunicare, customer care, resurse umane, formare de formatori, managementul timpului, leadership, analiza tranzactionala etc. Marius a avut ocazia de a lucra, de-a lungul timpului, in echipe internationale, ceea ce aduce un plus de valoare programelor de formare pe care le dezvolta si le livreaza.
Are la activ peste 3000 de Traineri evaluati.

TAXA DE PARTICIPARE
Taxa de participare este 2000 RON/participant (1800 ron taxa curs si 200 ron taxa examen absolvire), si se va trimite pana la data de 16 septembrie 2008, ora 16.

CONDITII DE INSCRIERE

Copie dupa buletin, copie dupa ultima diploma de studii, fisa de inscriere completata si taxa de participare achitata in contul:

SC SCHULTZ CONSULTING SRL
CONT RO98RNCB0074020492660001
deschis la banca BCR Sector 3 AG Timpuri Noi Bucuresti

Taxa de participare acopera costurile cu privire la traineri, pauzele de cafea, masa de pranz, materialele de curs (suportul de curs), testele de verificare si examenul de absolvire.

Persoanele interesate vor trimite fisa de inscriere a aplicantului, pana la data de
– 17 septembrie 2008 ora 16 – , la adresa alina.dobrescu@schultz.ro.
Fisa de inscriere se descarca de pe adresa www.schultz.ro
Persoana de contact: Alina Dobrescu

Inscrierile se fac in ordinea primirii fiselor pana la completarea locurilor.

Schultz Consulting este o companie dinamică de consultanţă şi training în diferite domenii precum: dezvoltare instituţională,comunicare, lucru în echipă, management de program, management de proiect, leadership, negociere, resurse umane, mangementul timpului.

Misiunea companiei noastre este de a oferi competenţe la standarde de excelenţă.
Ingredientele pe care ne bazăm sunt: optimizarea cunoştinţelor, dezvoltarea abilităţilor şi formarea atitudinilor. Pentru aceasta folosim ştiinţele comportamentale aplicate prin metoda experenţială de formare, instruire a adulţilor.

ALINA DOBRESCU
tel: 021.315.65.47
fax: 021.315.65.48
mobil: 0728.29.82.82.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
The Georgias to Come

FrontPageMagazine.com | 9/5/2008 Those who thought that wayward Georgia marks the end rather than the beginning of Russia’s appetite for...

Închide
13.58.199.20