caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marja de eroare



 

BBC în limba română nu mai e – cine va umple golul apărut?

de (3-8-2008)

BBC a fost o referinta. \”Am auzit la BBC\” a fost echivalent indicare unui adevar.

Un eveniment relatat la BBC era o certitudine pe care nu o vedeam dar pe care o simteam.

Analizele BBC erau impartiale si atingeau esentialul.

BBC a fost un simt suplimentar la care aveau acces ascultatorii. A fost un bun simt.

Un vid s-a instalat in informarea romanilor.
Acum lipseste referinta.

De acum publicul va asculta aceleasi sirene ale democratiei originale, cele care au incitat la violenta, au defaimat valorile umane si morale si au promovat miciuna, manipularea si coruptia si irationalul.

Va aduceti aminte ca la BBC sa se fi lansat solganuri si campanii de genul \”Noi muncim, Noi nu gindim\” sau incitare la violenta ura impotriva unei minoritati sau a a grupuri de oameni?

Ce se va intimpa cu noile generatii care nu au acces la mediile straine?

Vor aparea voci care sa spuna adevarul si sa sustina valorile democratiei si sa combata extremismul?

Cine va aparea aceste valori? Vor fi auzite aceste voci?

Atena, august 2008

Ecouri

  • Stefan Maier: (3-8-2008 la 00:00)

    Stimate colaborator,

    Revista ACUM aspira la tinuta profesionala a BBC. Concomitent, sper ca tot mai multi autori sa aplice regulile profesionale ale BBC si la alte publicatii!

  • Stefan Caliga: (3-8-2008 la 00:00)

    Mi-am mai exprimat opinia in legatura cu incetarea activitatii BBC, sectia romana. Am facut-o cu buna credinta, poate putin patetic (sunt emotiv, recunosc!)dar, pe fond, cred ca am dreptate. Ziarele de circulatie nationala, chiar si acelea care clameaza „independenta editoriala”, au obiective politice bine definite, in functie de interesele formatiunilor politice sau grupurilor de interese care le sprijina material.
    Nici un editorialist si nici un analist nu pot afirma (fara sa minta, bineinteles) ca sunt „independenti”, ca nu beneficiaza de un sprijin, indiferent de natura acelui sprijin.
    „Bref”, ca sa o citez pe remarcabila Tia Serbanescu, ziaristul urmeaza linia de conduita a patronului, ale carui pareri trebuie sa le accepte si, pe cale de consecinta, sa le urmeze. Cred ca aceasta asertiune este valabila oriunde in lume, indiferent de vreo epoca anume.

  • Stefan Caliga: (3-8-2008 la 00:00)

    In acest colt minunat, unde cititorul isi poate exprima opinia, observ, cu mare satisfactie, ca cititorul roman nu are numai preferinte ci si opinii. Mai mult, toate sunt absolut pertinente.
    Si un alt lucru minunat, confirmat de audienta, este legat de verticalitatea liniei politice inaugurata in decembrie ’89.
    Dea Domnul ca exemplul „R.l” sa fie urmat si de alte organe de presa.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Eclipsă totală de soare

Fri Aug 1, 8:47 AM ET (foto REUTERS)O eclipsă totală de soare a fost menită să fascineze vineri, 01.08.2008, milioane...

Închide
18.117.72.244