caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Qiu Wang. Arpegii chineze

de (5-9-2018)
1 ecou

De curând în Montreal am avut plăcerea să cunosc o specialistă în domeniul culinar, licențiată în nutriție și rețete, tehnică de preparare a multor mâncăruri distribuite pe seriile de regim alimentar ( cură de slăbire, boli etc)
Sunt deja câțiva ani de când încep să deprind limba chineză, să mă apropii de această cultură încă un mister pentru civilizația europeană.

China a făcut salturi uriașe într-o scurtă perioadă de timp. China încearcă să țină pasul cu tehnologia, cu infrastructura de transporturi: autostrăzi și trenuri de înaltă viteză.

Qiu Wang nu pare nicidecum jenată să vorbească deschis despre problemele de astăzi ale Chinei și se consideră o fuziune între tradiție și influența occidental-americană. Nu se teme, nu se opune nicicum schimbărilor și mai ales unui alt mare zid între lumi, conflictele politice.

Îmi vorbește că școlile din China oferă locuri de muncă străinilor, mai ales cadrelor didactice. Ținerii de astăzi înțeleg că deprinderea limbilor străine este pasul major în educație.

Rețetele ei sunt constituite din multe legume proaspete, din carne de pui ori peste. Acordă importantă gatitutului prin fiert(aburi), ori printr-o călire ușoară în ulei. O întreb de Rața de Beijing ori de de carnea de porc în sos glazat (zahăr, jeleu de fructe). Ea surâde ușor și mi mentionează că  aceste mituri conțin prea multe calorii…Ar trebui stilizate intr-un suflu a La Nouvelle Cuisine.

Este blogger, nutriționist și a acceptat cu generozitate un schimb de experiență și să devină membru al rubricii noastre.

Am ales câteva imagini- bijuterii culinare propria din arta ei.

O primă creație, o supă în care se remarcă specificul culinar chinezesc:

Supă de hribi albi cu jojoba și semințe de lotus


A doua imagine se referă la un gen de mini plăcinte dintr-un aluat foarte fîn, de această dată umplute cu ceapă verde chinezească (chives, ciboulette) și ouă, numite Dumplings.


Mi-a menționat că este foarte important să refacem armonia naturii prin îmbinarea culorilor. Fiecare culoare reprezintă antioxidanți elemente nutritive diferite, un medicament continuu și buchet de vitamine. Mi-a împărtășit că sfecla roșie reprezintă o legume miracol, cunoscută și în bucătăria balcanică, însă nu îndeajuns de popularizata.

Mi-a promis să revină să ne prezinte noi rețete și alte ilustrate din China.

 

Ecouri

  • Tiberiu Dianu: (14-9-2018 la 16:15)

    Aştept cu nerăbdare noi episoade din noua serie culinară chinezească, însoţite, bineînţeles şi de fotografii. Felicitări autorului pentru diversificarea subiectelor din secţia culinară a revistei.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
The Healer

Doi extravertiţi

Închide
13.58.252.71