caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

“Ora Romaniei”

de (24-3-2008)

La Universitatea Indiana, in cadrul Institutului de studii rusesti si est europene, a avut loc conferinta internationala cu tema “Ora Romaniei”, care s-a desfasurat in perioada 22 – 24 martie a.c. Profesori si studenti romani din cadrul universitatilor americane si romanesti, au prezentat lucrari care s-au axat pe recunoasterea locului studiilor romanesti in prezent si viitor, schimbari academice provenite ca rezultat al aderarii Romaniei la Uniunea Europeana in 2007. S-a subliniat importanta studiilor de structura nationala si culturala, precum si noile directii ale studiilor din cadrul stiintelor sociale si umanitare.
Ca parte a conferintei, au avut loc prezentari de documentare si filme ale cinematografiei moderne romanesti, printre care si filmul “Moartea Domnului Lazarescu”, precum si o expozitie de arta plastica, deschisa pentru public in perioada 19 – 25 martie cu tema: ”Romania redesenata”, in care s-au reunit 35 de lucrari ale mai multor artisti, bazate pe ideea artistei Irina Hasnas Pascal si a fotografului Laurence Salzmann de a refolosi, sau de a fi inspirati de fotografii aruncate de catre Consulatul Romaniei la New York.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Descântecul în poezia lui Ion Barbu

Ion Barbu şi descântecul Românii au avut o literatură orală deosebită, care a suplinit mii de ani lipsa unei literaturi...

Închide
3.15.29.138