caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marja de eroare



 

Lectia de ECHILIBRU

de (18-2-2008)

Ma bucura enorm un lucru: tot mai multi devin romanii care au invatat sa valuteze oportunitatile prin prisma calitatii, folosind lumina sclipirii de moment optim pentru o crestere si dezvoltare durabila, onesta si pe deplin justificata. De o asteptare ce parea o adormire congenitala a poporului nostru, aparent naiv si inactiv in plan strategic.
Totul porneste de la educatia noastra. Daca invatam sa devenim lideri, altii vor veni la noi, ne vor urma si ne vom vinde stiinta profitabil, planificat, apoi vom putea investi in cei pe care i-am responsabilizat. Astfel realizam echilibre acolo unde e nevoie, si in opinia mea, omenirea este inca slab organizata si gestionata in atat de posibilul context de sat universal.
Si cum echilibrul este tema pe care ne-o propunem, vom apela putin la stiinta matematicii: un PUNCT poate deveni centrul unui cerc sau al unei sfere.De influenta. Concurenta razelor cercului in acelasi PUNCT ii confera o valoare strategica incontestabila. EL este unicul centru al acelor cercuri care genereaza sfera,dovada incontestabila de centru de ECHILIBRU al unei forme geometrice perfecte.PUNCT.
Autodepasirea ne poate face sa devenim doctori in orice stiinta ne dorim sa excelam. Consacrarea este etalonul si recunoasterea in acest „cerc”. Ego-ul alimentat parazitar de aplicarea comunismului condamnabil in Romania postbelica a mitizat, a zeificat „doctorii”. Orice domeniu de activitate si invatamant continuu are doctorii sai, pasionati si recunoscuti iubitori ai aceleiasi stiinte, oricare ar fi ea, chiar si medicina traditionala.
Sper ca noi, romanii, vom realiza importanta delimitarii domeniilor de activitate in care alegem si ne place sa ne pregatim, invatand temeinic, implicandu-ne in tara noastra(acreditata cu atatea jertfe patriotice), ascultand exclusiv de doctorii din respectivele domenii care din cercuri sa devina roti dintate angrenate in ceasul evolutiei noastre istorice. Momentul acesta va coincide, probabil, cu constientizarea realizarii unei strategii nationale de dezvoltare realiste, aplicabile dintr-un punct de plecare oportun si favorabil asumarii unei responsabilitati, moment de altfel asteptat cu rabdare si mangaieri parintesti pe crestet de catre „batranii” UE.
In opinia mea, momentul de criza politaica prelungita in care ne aflam se datoreaza exclusiv lipsei unei asemenea strategii si a determinarii celor care sa-si asume, ca si specialisti, respectarea termenelor si a targheturilor. Este responsabilitatea in primul rand a strategilor politici, care trebuie sa-si ia in serios rolul istoric de slefuitori ai diamantului de care s-au minunat multi, diamant numit ROMANIA.
Aceasta strategie nationala ca solutie si modalitate de implementare a ei va deschide evantaiul de oportunitati pentru tinerii minunati care se pregatesc in universitatile din tara si din afara ei, investindu-si anii si resursele dobandite de cele mai multe ori printr-o munca neadecvata pregatirii lor superioare. Ei sunt primii care si-au asumat sa plateasca PRETUL ECHILIBRULUI pentru a putea accesa onest sansa europeana, in final concurenta care promoveaza alegandu-i pe cei mai buni, elitele.
Profesionalizarea tuturor membrilor societatii romanesti este, cu siguranta, CHEIA ECHILIBRULUI care va deschide orice usa de pe culoarul care strabate „cele trei LUMI”.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Golgota azi

azi ma faci sa ma urc pe Golgota imi duc crucea cu smerita tacere te caut in zarea de peste...

Închide
18.218.158.245