caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Stânca Neclintită

de (8-9-2014)

 
„Stânca Neclintită” a fost numele războiului la care Israelul a fost provocat şi nevoit să-l ducă împotriva teroriştilor din Gaza. Ca orice acţiune militară, şi această a avut un preţ pentru ambele părţi, soldat cu victime, distrugeri, pierderi materiale şi suferinţe sufleteşti. Proverbul spune că atunci când tunurile vorbesc, muzele tac. În zilele noastre, proverbul s-a modificat, tunurile vorbesc într-adevăr dar muzele nu tac, ci îi inspiră pe artişti care dau expresie realităţii, dar şi reflectării emoţionale a evenimentelor.

Afisul expozitiei din Ramat Aviv

Afisul expozitiei din Ramat Aviv

O interesantă expoziţie plastică, reunind picturi şi sculpturi ale nu mai puţin de cincizeci de artişti a fost deschisă în aceste zile în „ferestrele muzeale” ale marelui complex comercial din Ramat Aviv. Este vorba de vitrine largi, luminate, în exteriorul clădirii, care adăpostesc lucrările. În felul aceste expoziţia este accesibilă tuturor, inclusiv trecătorilor.

Baruch Elron

Baruch Elron

Dintre numeroasele exponate, mă voi opri la un tablou al regretatului Baruch Elron, reprezentant de frunte al artei israeliene, dar şi româneşti. Tabloul a fost pictat în timpul unei alte încercări prin care a trecut populaţia israeliană, în timpul alarmelor şi al rachetelor duşmane. Ca şi acum! Impactul asupra privitorului este imperativ, prin spirit şi mesaj. Şi cu o inteligenţă dimensiune psihologică.

Moris Manes

Moris Manes

Pe alt plan şi în alt context, Moris Manes sugerează efortul şi sacrificiul ostaşilor, care zi şi noapte au luptat cu armă în mâna. În cunoscutul său stil personal, pictorul aşează în centru, focalizată, figura soldatului. Odihnă binemeritată a luptătorului reflectă finalitatea misiunii împlinite, dar şi dorul de familie, de prieteni, de iubită.

Miriam Cojocaru

Miriam Cojocaru

Lucrarea semnată de Miriam Cojocaru ne aminteşte de populaţia civilă, retrasă în adăposturi şi aşteptând să treacă pericolul rachetelor. Ajunge o prezenţa umană singulară pentru a tansmite tensiunea trăirii sub pericolul rachetelor, grijă pentru copii şi bătrâni, pentru casă şi familie, pentru siguranţă zilei de mâine.

Vladimir Strihan

Vladimir Strihan

Şi pentru că toţi gândim la pacea viitoare, în liniştea care să ne permită concentrarea eforturilor în scopuri constructive, înserez un frumos desen al lui Vladimir Strihan cu încărcătură simbolică.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Pâine şi sare (ziceri)

Urma alege... Dacă mai rămâne ceva, evident. // Grea e viaţa de altruist! // Mult mai uşor găseşti persoanele pe...

Închide
3.148.113.219