Chemarea muzei

Uncategorized

Chemarea muzei

 
Nu te opri
La marginea zborului către inima mea.
Fă saltul,
Alungă-mi îndoiala furişată sub frunte;
O-mprăştie furtunii, să piară odată cu ea.
Răspunde-mi.

E mijlocul nopţii,
Când sufletul meu
Rupe din carnea infinitului două secunde.
E momentul cel greu pe care de-l pierdem,
Eternitatea ne va despărţi.
Te aştept de o viaţă.

Te ascunzi pe niciunde.
Pe nume te-am chemat, te mai chem;
Poate vii,
Lumină să-mi strecori peMuza sub pleoape,
Şi îndoielile în frica din mine să se scufunde.
Nu te ascunde şi nu te opri!

E mijlocul nopţii,
Când sufletul meu
Din carnea infinitului rupe două secunde.
E mijlocul nopţii.
Te chem, poate vii.

 

Altadată această splendidă Doamnă venea nechemată.
Acum……

- Născut la 9 sept. 1936 în Leleiu, jud. Sălaj. - Debutează cu poezia „ Eminescu-2000” în Revista “Clipa” în Los Angeles, California,în 2001. - Publică relativ regulat în Revista Clipa, în română, poezii, scurte proze, esseuri, începând cu 2000. - Publică poeme în engleză în situl www.poetry.com al International Society of Poets. Câştigă şase „Editor’s Choice Award” pentru materialele publicate în acest site. Devine membru al acestei societăţi în 2001, Certificate Laureate al acesteia în 2002 si Distinguished member în 2003. - Publică poeme în română în revista electronică „RESPIRO „. - Publică în 2003, 2004, 2005 si 2006, 2008, 2010, grupaje de poeme în română în revista „Origini Romanian Roots”. - In 2002 devine membru al Societatii Scriitorilor si Artistilor Romani din America- “LITERART XXI”. - I se publică în 2001, 2002, 2003, 2004 şi 2005, poezii în engleză în şase volume de antologie de poezie contemporană americană, apărute sub îngrijirea International Society of Poets. - I se publică în 2003 poezie în antologia „ Theatre of the Mind” la editura Noble House, London, U.K. - In 2003 îi apare prima carte de poezie, „Bună Dimineaţa, America”, la Editura Criterion Publishing House, Georgia, USA. Aceasta carte va primi si premiul de poezie al societatii Literart XXI in 2004. - În 2004 devine „Graduated Freelance Writer” al Institutului Thomson - In 2004 îi apare un al doilea volum de poezie, „Leuştean pentru America de Nord”, la Editura Paralela 45- Romania. - În 2004 publică la Editura „iUNIVERSE, Inc.” în USA, volumul de poeme în engleză, „Master and Servant” - Începand cu 2004 publica poezie în română, concomitent în siturile www.poezii.biz, www.romanialibera.com (www.acum.tv), www.timpul.ro, www.poezie.ro - La sfarsitul lui 2006 ii apar 12 poeme in volumul antologic "Timpul Rana Sangeranda-Poeti Romani in Lumea Noua" la Casa de editura Criterion Publishing condusa de scriitorul Gabriel Stanescu, sub redactia Prof. Stefan Stoenescu. - Incepand cu 2006 publica in revista literara on-line “Bocancul Literar” in situl www.bocancul-literar.ro. - În august 2007 îi apare al patrulea volum de poezie "Dealul galben" la casa de Editură LULU.com, USA. - În decembrie 2007 îi apare primul volum de proze scurte "Gardul Pustiul dintre noi" la Casa de Editură LULU.com, USA. - În ianuarie 2010 îi apare al cincilea volum de poezie, "Cerşetorul de Timp" la Casa de Editură LULU.com, USA.

2 thoughts on “Chemarea muzei

  1. “Apreciem soarele doar atunci cand el nu mai e pe cer;
    Apreciem caldura doar atunci cand ne este frig;
    Apreciem ploaia doar atunci cand e seceta;
    Apreciem iubirea cuiva doar atunci cand cel ce ne iubeste a plecat din viata noastra;
    Apreciem sanatatea doar atunci cand ne imbolnavim;
    Apreciem mancarea doar cand ne este foame sau nu avem ce manca;
    Apreciem locul pe care il numim “acasa” doar atunci cand nu suntem acasa sau nu avem unde sa locuim;
    Apreciem lumina doar atunci cand este intuneric;
    Apreciem calitatea prieteniei doar atunci cand suntem singuri;
    Apreciem familia doar atunci cand ea nu este alaturi de noi;
    Apreciem banii doar cand nu ii avem – in rest ii irosim;
    Apreciem tineretea doar atunci cand imbatranim;
    Apreciem zambetul doar atunci cand suntem tristi;
    Apreciem fericirea doar atunci cand suntem suparati…”

    Uneori între doua persoane se instaleaza comoditatea, rutina, siguranta ca orice vei face, persoana de lânga tine nu va mai pleca niciodata.
    Ranita, simtindu-se neglijata si daca mai apare în calea ei o a treia persoana care o apreciaza, cum este si firesc, ea pleaca…

    Oamenii nu apreciaza ceea ce au lânga ei decât dupa ce au pierdut pe cineva sau ceva.

    Si de data aceasta, Dan David ne-a demonstrat ca este un adevarat ambasador al artelor frumoase iar lumânare sa din cuvinte arde o flacara vie, intensa, care lumineaza placut revista ACUM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top