caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Libris



 

Politeţea de zi cu zi – prezentare de carte

de (31-12-2007)

Un înţelept spunea că libertatea înseamnă înţelegerea necesităţii – sau a regulii, am putea zice noi în cazul de faţă. Poate vă întrebaţi ce legatură au regulile de poliţete cu libertatea. Dar cu nevoia dvs. de a fi respectat, apreciat, înţeles? Sau poate cu dorinţa de a vă exprima într-un mod adecvat într-o situaţie anume? Unii ar putea spune că politeţea de zi cu zi este în mare suferinţă. Credem mai degrabă că suferinţa vine din necunoaşterea regulii şi are drept consecinţă un comportament neadecvat. Cum să mă comport în această situaţie? Şi, mai ales, de ce să mă comport astfel? Sinceritatea cuceritoare a acestei cărţi vă poate da toate răspunsurile. Nu este un simplu cod al manierelor, ci vorbeşte cu mult umor despre întâmplările noastre de zi cu zi. Situaţii normale, jenante, bizare sau năstruşnice – politeţea vă poate scoate din impas în orice împrejurare. Gesturile mărunte fac cât o mie de cuvinte. Regulile sunt un simplu mijloc de comunicare, ne ajută să ne înţelegem cu semenii noştri. Într-o anumită măsură, putem spune că suntem definiţi de comportamentul nostru. Care este faţa pe care vreţi să o arătaţi lumii? Credeţi că veţi fi iubit pentru aceasta?

Donald McCullough este preşedinte al Seminarului Teologic (Prezbiterian) din San Francisco şi profesor de teologie şi morală. A condus congregaţii din Solana Beach, California şi Seattle. Dr. McCullough deţine titlul de doctor de la University of Scotland şi are un masterat la Seminarul Teologic Fuller. Este autorul mai multor cărţi, printre care The Trivialization of God (Banalizarea lui Dumnezeu) şi Waking from the American Dream (Trezirea din visul american). În prezent locuieşte la Anselmo, California.

Autor: Donald McCullough

Colecţia: Familia la Curtea Veche

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
contrarii

**lui Publius Ovidius Naso** plimbându-se pe dig, prin ploi ce-aduc din depărtate ţări epistole pierdute ; înfăşurat în plasa de...

Închide
3.12.146.100