caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE 

Luminatia sau ziua de dupa Halloween

de (5-11-2013)
1 ecou

Ziua de 1 Noiembrie in Transilvania se numeste Luminatia, adica o zi in care se sarbatoresc cei plecati dintre noi.

Ma uitam la cateva adnotatii pe aceasta tema, m-a cuprins o stare de dezgust citind cat de multa ura exista in sufletul unora disputand apartenenta acestei zile.

Ca e catolica, ca e ortodocsa, ca vine de la Adam si Eva cui ii pasa ?

Ma inclin in incinta amintirlor mele despre bunicii dusi departe, ma inclin si aprind o lumina in memoria lor, si a atator alte persoane dragi, disparute.

Oare avem nevoie de explicatii religioase, extremiste in cinstirea lor ?

Am vazut cu cata ura voci asa-zise nationale acuza preluarea acestei zile ca o blasfemie. In copilaria mea mergeam la cimitir alaturi de parinti, vecini maghiari si sasi. Ne unea nu religia, nu o anume dispoztie clericala, ci pur simplu nevoia unui simplu salut adresat prin dispunerea pe morminte a catorva crizanteme.joseph

Ecouri

  • Christina Vlad: (12-11-2013 la 13:57)

    Cred ca am ghicit cine l-a inspirat pe domnul Predescu în alegerea acestui subiect.

    Nici nu va imaginati, domnule Predescu, ce mult va iubesc eu de când nu mai scrieti retete care folosesc ca ingrediente… cadavre.Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu: Interpelare a ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc

Pe 1 noiembrie 2013 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a confirmat condamnarea la moarte a savantului american...

Închide
3.238.121.7