Astăzi se sărbătoresc 50 de ani de la Marşul lui Marin Luther King.
Astăzi Preşedintele Obama şi foştii preşedinţi în viaţă au oferit un exemplu de uniune şi multă demnitate politică. Au înţeles că America e mai presus decât orgoliile proprii, decât viziunile politice.
Un steag şi o naţiune sunt celebrate în ciuda istoriei controversate şi a multor teorii conspiraţioniste.
Intonarea imnului în DC surprinde încă o dată măreţia unui lider american, cinstit astăzi si mereu.
Astăzi în Bucureşti liderul grupului Pink Floyd, Roger Waters, a susţinut un concert maiestuos. The Wall a însemnat victoria spargerii zidului separator de libertate, dar şi strigătul de protest preluat de miile de oprimaţi în toate ţările totalitare.
Să nu neglijăm aceste lecţii de istorie contemporană!
Uniunea face forţa!
A fost superb aseara la Bucuresti, in piata Constitutiei. A trebuit sa astept 30 de ani sa vad si eu un asa spectacol, PINK FLOYD, formatia mea din copilarie favorita, nu credeam ca voi vedea vreodata fascinatia sunetului live…!
Poate vom regasi in romane amintiri placute cu aceasta formatie, ma refer la cei care au terminat liceul, faculatea, acum 30-40 ani cind formatia era in plina ascensiune… creativa.
Martin Luther King a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea sa, iar la cinci ani după discursul său, el a fost ucis de un rasist.
In urma cu 15-20 de ani s-a incercat in America productia unui film, relativ la biografia reala a leaderului de culoare. Dupa cate stiu, au fost cateva actiuni a unor grupuri de afroamericani impotriva realizarii filmului, pentruca era vorba si de viata privata a lui Luther King, cu episoade mai… deochiate, deloc inconcordanta cu „I have a dream”… De fapt si Jaqueline Kennedy, in memoriile sale, se refera la acest lucru. Ori e si acest fapt tabu, ca si alte aspecte din viata publica si privata a unor personagii de culoare din America…
@ „Christina Vlad”
….si? Care este morala comentariul dv.?
Nimeni nu a spus sau a dat a intelege ca nu mai exista rasism in SUA. Si Robert Kennedy a fost asasinat de un racist, si J. F. Kennedy a fost asasinat de un rasist.
Rasismul a fost si inca mai este in SUA.
In ce priveste Nobel Prize for Peace, pres. Obama a primit si el. Ati citit in ziarele dv din Germania ca americanii s-au implicat in Siria? Anglia nu!
> Ori e si acest fapt tabu, ca si alte aspecte din viata publica si privata a unor personagii de culoare din America
Şi nu numai de culoare…
Morala ceruta de „doamna Lucaciu” ?
Visul lui Martin Luther King a ramas înca neîmplinit.
„Doamna Lucaciu” ramâneti la subiect si nu mai scrieti alte prostii ! [Mod: nu vă jucaţi de-a provocarea, nu puteţi decât să pierdeţi! Această rugăminte este valabilă şi pentru dv. A.L.]
> Si nu numai de culoare…
Asa este, numai ca tabuizarea o gasim „in special” cand e vorba de „clasa desavantajata”, nu-i asa?