La inceput de iunie un arbore cu frunze ca de ficus isi deschide corole albe, un portelan din cele mai plapande.
Ni se intampla sa trecem pe langa flori, ierburi, copaci si nu le observam ochii imensi indreptati catre noi.
De cativa ani sarbatoresc inflorirea Magnoliei Sudului ca pe un concert unic. Un adevarat mesager al verii isi poarta dansul petalelor, dupa trecerea salcamului, a marului si a ciresului Sakura.
Numit Magnolia Grandiflora arborele isi aroga titlul de nobil in parcurile statelor sudice (Virginia, Georgia, Florida, Texas sa) .
Rezistenta frunzelor il pastreaza verde tot timpul anului, alaturi de brazi.
Oare exista om caruia sa nu îi placa magnolia ?
Stiai, Florin, ca numele acestei flori vine de la botanistul francez Pierre Magnol (1638-1715), desi aceasta floare se cunoaste înca din 1038 ?
Da, asa e.
Insa originea acestei magnolii ii este atribuita a fi in Virginia.
A fost f raspandita si in fosta zona franceza a Americii – Louisiana.
Numai atentie ! Aceasta magnolie nu este similara cumagnoliile din Europa.
Iata clarificarea succinta in wikipedia si rapida : http://en.wikipedia.org/wiki/Magnolia_grandiflora
Da, magnolia a fost adusa din America.
Pentru a sărbători sosirea primăverii, magnolia oferă un spectacol fantastic, cu deschiderea de flori sau trompete stelare și culori de primăvară, cum ar fi alb, crem sau roz pal.
Exista aproximativ 230 de specii de magnolii si acestea sunt originare,dupa câte stiu eu, nu doar din America, ci si din Asia de Est.
Unele specii, cum ar fi Magnolia officinalis este utilizata ca medicament în medicina tradițională chineză sau folosita ca produs alimentar.
Primii copaci magnoli au fost plantati în 1755 în Gradinile Regale din Paris. Monsieur Darquistade a avut prima magnolie, dar ea a înflorit numai după ce a fost transpusa din gradina în seră.