caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Editorial



 

România este bine apărată

de (17-2-2013)
31 ecouri

Cineva mi-a trimis azi un link către ziarul “Libertatea” din România, iar linkul avea o parte a denumirii interesantă (…libertatea.ro/detalii/articol/românia-este-atacată-cu-puterile-magiei-moderne…) aşa că m-am dus să văd despre ce este vorba. Libertatea nu este singura care a publicat pe acest subiect.

Nu mică mi-a fost mirarea să constat că era vorba de o sesiune dedicată de Academia Militară din Bucureşti tehnicilor paranormale de atac şi apărare în arta războiului contemporan, respectiv în atacuri infoenergetice şi informaţionale.

Ştirea menţiona că s-au prezentat 40 de lucrări. Nu a lipsit de la acest eveniment remarcabil un personaj pe care mi-l imaginez ca fiind principalul protagonist, generalul Emil Străinu, pe care îl puteţi găsi şi pe YouTube la o căutare rapidă, descriind apăratele inventate de domnia-sa în scop de apărare împotriva atacurilor psihotronice, pentru care a primit medalii de aur – dacă memoria nu îmi joacă feste, una chiar la un festival dintr-un oraş din Voivodina.

Am făcut repede o captură de ecran parţială a articolului, de teamă ca nu cumva duşmanii României, aflând de apariţia lui să trântească vreun blestem sau vreo vrăjitorie asupra ziarului care şi-a permis să aducă în atenţia opiniei publice preocupările atât de remarcabile ale Academiei Militare şi articolul să se evapore. Iat-o mai jos.
Paranormal_Libertatea
Mă limitez deci la a vă relata faptele, lăsând, pentru posibile discuţii, punctele de vedere.

Recapitulând:

– România este atacată psihotronic;

– Academia Militară se preocupă de aşa ceva şi prezintă public preocupările sale;

– Un general al Armatei române abordează subiectul în mod eroic şi personal. Nu se relatează despre vreun buget alocat acestui important domeniu al apărării naţionale dar îmi închipui că, dacă e vorba de un general, lucrurile sunt destul de serioase;

– Alte vreo 40 de cadre militare au prezentat lucrări pe tema conferinţei.

Ecouri

  • Rodica Grindea: (18-2-2013 la 01:59)

    Mi-aș permite o sugestie secretariatului de redacție, sau chiar conducerii, privitoare la posibilităție le apreciere ale articolelor: în fapt, acestea nici nu se exclud, nici nu se contrazic între ele. Am încercat acum vreo douuă minute să dau click pe… toate, tocmai în virtutea acestei convingeri, dar am avut impresia că „nu mi-a mers”. Dacă toți acei (1) sunt totuși, ai mei vă rog să mă scoateți din îndoială. Mulțumesc și mențin, pe această cale, toate aprecierile cuvenite articolului.

  • Sfartz Pincu: (18-2-2013 la 05:45)

    Bugetul apărării este, în România, ruşinos de mic. Din cei 1,3 miliarde de Eu, (aprox. 1,75 miliarde $ USA), majoritatea banilor se duc pe plata salariilor şi pensiilor militare, şi mai rămân bani să cumperi cel mult 10 avioane Phantom, fără nici un alt fel de armament.

    La cei 20 milioane de locuitori ai României revin pentru apărare cam 87,5 $/cap de român! Comparaţi cu cca. 450 $/cap de rus, sau cu cei 2500 $/cap de american.

    E vai de capul nostru! Baza de producţie de armament este cu înzestrarea din al ÎI-lea război mondial, învechită moral şi material, unele fabrici de armament au fost nevote să producă la un moment dat potcoave şi coase că să supravieţuiască.

    Noroc că suntem în NATO, care în schimbul furnizarii de carne de tun poate că ne va apăra, la nevoie.

    Îşi imaginează Domnul General Emil Strainu că dacă vom fi atacaţi şi vom replica cu o armă psihologică de tipul „Noi suntem Români”, duşmanii vor cădea pe capete??

  • Kovacs Jozsef: (18-2-2013 la 08:36)

    Nu-i 1 Aprilie, deci nu-i o cacialma aceasta stire.

    Nu-mi vine sa cred ca ditamai generali si profesori universitari se pot ocupa de asemenea teme in mod serios.

    Oare vom vedea in linia intai a razboaielor secolului 21 unitati „Mama Omida”?

    Ce noroc ca avem efective inepuizabile in acest domeniu.

  • victoria costa: (18-2-2013 la 13:06)

    Sa inteleg si ca ziarul „Libertatea” a luat in calcul „apararea” impotriva unui posibil atac „psihotronic” cand a pozitionat articolul cu portretul generalului deasupra unei publicitati pentru „sex de ziua indragostitilor”?

  • Sfartz Pincu: (18-2-2013 la 13:32)

    @Victoria Costa

    Subtil şi maliţios, comentariul Dvs.! Deocamdată se pare că România dispune, din belşug, de componenta principală a „apărării psihotronice” – sexul!!

  • CHARLIE: (18-2-2013 la 19:34)

    In timpuri trecute dar nu prea de mult arma psihologica a avut mult succes mai ales pe plan intern. Mai tineti minte „iradierea”.

  • Stefan N. Maier: (19-2-2013 la 00:41)

    Mă aşteptam că reacţiile la această ştire să fie mai vexate, ca să fiu sincer.
    Desigur, nu e timpul pierdut, vor mai fi şi alte ecouri.
    Adevărul e că într-o ţară în care există frică aproape generalizată de blesteme şi vrăji, în care motoarele maşinilor se sfinţesc ca să meargă mai bine iar dacă un copil strănută din pur ghinion în prezenţa unor babe (dar nu numai) se trezeşte cu o ploaie de scuipaturi împotriva deochiului, de ce nu s-ar aloca bani de la buget pentru cercetări fundamentale în tot felul de bazaconii, mai degrabă decât în educaţia spălatului pe dinţi că să fie măcar scuipaturile alea mai igienice?

  • Sfartz Pincu: (19-2-2013 la 01:29)

    @ Ștefan N. Maier

    Nu cred că cineva se îndoiește de existența armelor psihotronice. Bobby Fischer reclama sistematic prezența unor specialiști ruși la meciurile pentru titlul mondial la șah, și care îl bruiau. Și impunea condiții de izolare.

    Dar în condițiile de sărăcie a României devine ilar să pretinzi că avem arme psihotronice. Nu știu ce rămâne din bugetul de 87,5$/cap de român, după plata salariilor și pensiilor militare uriașe, probabil că măcar 1$, cât costă un glonte (chinezii revendicau acest 1$ de la familia celui împușcat).

    Pretențiile generalului nu sunt decât manifestări ale unei crize de afirmare a personalității Dumnealui, sau un slab paleativ propagandistic.

    Eu cred in existența cămpurilor subtile, emise de creier, dar cheltuielile pentru studiul acestora sunt prea mari pentru o țară atăt de mică.

  • Alexandru Leibovici: (19-2-2013 la 03:34)

    @Sfartz Pincu

    > Nu cred că cineva se îndoiește de existența armelor psihotronice

    EU mă îndoiesc. Şi nu cred că sunt singurul…

    > Bobby Fischer reclama sistematic prezența unor specialiști ruși la meciurile pentru titlul mondial la șah…

    Bobby Fischer era un binecunoscut paranoic.

    > Eu cred in existența cămpurilor subtile, emise de creier…

    Dovada?

  • Mira Field: (19-2-2013 la 06:42)

    I-au cucerit si pe astia puterile „flacarii violete”? Au auzit de existenta armelor psihotronice si s-au apucat de prezentat cateva articole (nu studii!) ca sa se vada ca nu-si iau salariile degeaba? E o jale si o saracie lucie prin Romania si minunatii se gandesc la activitatea campurilor subtile? Mi se pare totul de un ridicol iesit din comun…

  • Stefan N. Maier: (19-2-2013 la 06:54)

    Şi eu mă îndoiesc de existenţa armelor psihotronice (de fapt nu doar mă îndoiesc, aş putea spune că am chiar certitudini) şi îmi este cunoscută informaţia despre Bobby Fischer.
    Dovada câmpurilor emise de creier sunt electroencefalogramele, dar câmpurile acelea au o altă denumire şi anume sunt ELECTRICE nu SUBTILE. Restul e imaginaţie şi „sfinţi” cu aure vizibile cu ochiul liber, în jurul capului…

  • Bogdan Oprescu: (19-2-2013 la 08:26)

    Stirea nu e deloc o surpriza. Daca ati fi fost mai insetat de cultura si ati fi urmarit, de exemplu, mai des OTV ati fi stiut ca dl general era o figura obisnuita talkshow-urilor in criza de subiecte. Poate vorbi ore intregi despre arme neconventionale psihologice, meteorologice, astrologice samd si cred ca a scris si carti pe tema asta. Discursul d-lui e o combinatie de informatie stiintifica si roman sf. Probabil ca nici el nu crede, decat pe jumatate, in propriile teorii. Aveam, totusi, senzatia ca e general in rezerva.

  • Sfartz Pincu: (19-2-2013 la 12:32)

    Telepatia este o realitate. Au confirmat-o savanti de talia lui Freud, Jung si
    Wiener. (sursa: http://www.filmedocumentare.com/telepatia/)

    Si nu numai la oameni, ci si la animale!

    Si hipnoza se face, in principal, prin campuri subtile. Nimeni nu contesta hipnoza!

  • Alexandru Leibovici: (19-2-2013 la 12:55)

    @Sfartz Pincu

    Nu am cunoştinţă de nici o încercare reuşită de telepatie efectuată sub controlul unui sceptic şi a unui expert în scamatorii. Pentru ca să cred în telepatie trebuie să-mi indicaţi vreo astfel de încercare reuşită.

    Doi sceptici care s-au ocupat de verificarea în mediu controlat a pretenţiilor de telepatie au fost scamatorul James Randi şi (cunoscutul matematician) Martin Gardner. Nu au găsit nici un fel de indicii credibile ale capacităţilor telepatice.

  • Alex Satmareanu: (19-2-2013 la 13:32)

    Nu pot sa gasesc nici o alta confirmare despre aceasta sesiune, dar omul e intradevar inventator de dispozitive (Superelfi 001-001) care „are apără pe oricine împotriva atacurilor energetice, inclusiv blesteme şi deochi.”

    Nu, nu stiu unde puteti cumpara asa ceva, nu ma mai intrebati (o fi secret de stat), dar cind puneti mina pe unul il puteti testa contra „blestemului Mefisto”, sint absolut convins ca functioneaza perfect si-si merita banii:

    http://www.youtube.com/watch?v=RAsOHf_M3og

    Si credeam ca umorul romanesc e pe duca…

  • Stefan N. Maier: (19-2-2013 la 14:33)

    Iată cum funcţionează:
    Dacă citiţi rândul de mai jos NU veţi primi un milion de dolari în următoarea oră.
    Nu-l citiţi.
    L-aţi citit… o să vedeţi că funcţionează!

  • Sfartz Pincu: (20-2-2013 la 04:01)

    @Alex Leibovici

    Scepticismul frânează dar poate şi propulsa ştiinţa. S-a făcut o experienţă pe o căţea, cuplată la un encefalograf, şi la distanţă mare i s-a eutanasiat un pui. Exact în acel moment, encefalograful a înregistrat un maximum de activitate!

    Nimeni nu contestă existenţa intuiţiei, dar tot nimeni nu o poate explica!

    Nu totul poate fi explicat prin metodele ştiintifice, există şi fenomene inaccesibile pentru gândirea ştiinţifică a omului, având în vedere limitele ei .

  • Alexandru Leibovici: (20-2-2013 la 04:23)

    @Sfartz Pincu

    Văd că cu telepatia aţi abandonat… vă rugasem să-mi indicaţi măcar o singura încercare reuşită de telepatie efectuată în circumstanţe controlate. Este fenomenul de care a pomenit dv. Ivancu în articolul despre dialog şi polemică: devierea şi dispersarea subiectului.

    > S-a făcut o experienţă pe o căţea…

    Puteţi să-mi daţi linkul la protocolul experienţei şi raportul final?

    > Nimeni nu contestă existenţa intuiţiei…

    Intuiţia nu era subiectul nostru acuma. De altfe, de aceasta am mai vorbit. Căutaţi vă rog. Dacă nu reuşiţi, vă ajut eu.

    > Nu totul poate fi explicat prin metodele ştiintifice, există şi fenomene inaccesibile
    > pentru gândirea ştiinţifică a omului, având în vedere limitele ei.

    Cine, când şi cum a demonstarat asta?

  • Stefan N. Maier: (20-2-2013 la 07:44)

    Domnule Sfartz,
    Aştept şi eu date suplimentare despre „căţeaua extrasenzorială”.
    Astfel de afirmaţii pe care unii cititori, inclusiv dv., care sunteţi şi autor, le prezintă în acest site, sunt tratate drept gugumănii.
    N-a fost una până acum care să se dovedească altceva decât o escrocherie.
    Aţi auzit vreodată de http://www.randi.org?
    „At JREF, we offer a one-million-dollar prize to anyone who can show, under proper observing conditions, evidence of any paranormal, supernatural, or occult power or event.”
    Milionul acela este real!
    Dacă există în România fenomene care se califică pentru acest milion, revista ACUM, eu personal, mă angajez să finanţez prezentarea lor la randi.org că să luăm acel milion.

    Ce să mai zic de milioanele de semianalfabeţi din România care cred în orice bazaconii doar-doar ca să amăgească o realitate căreia sunt incapabili să îi facă faţă din cauza incompetentei şi adeseori comodităţii, că să n-o numesc lene, dacă oameni cu pretenţii, ca dv., inventatori, cu studii superioare, cunoştinţe de matematică, fizică şi chimie, cu capacitate de a cerceta şi înţelege lumea, de a găsi soluţii la probleme tehnice complexe, exprimă asemenea puncte de vedere?

  • Alex Satmareanu: (20-2-2013 la 09:23)

    E mare diferenta intre fenomenele pe care oricine incearca le poate reproduce dar stiinta nu le poate explica inca (si focul a fost la un moment dat pe lista) si fenomenele pe care nu le vede nimeni oricit ar incerca.

  • Sfartz Pincu: (20-2-2013 la 11:33)

    Dreptul la îndoială,este apanajul tuturor, dar dacă un fenomen nu este demonstrat ştiinţific,că nu există, încă nu este o certitudine !
    Vedeţi ce spune Umberto di Grazia, despre telepatia animalelor.Lucrările lui au primit aprcieri de la 2 Cercetători în domeniu, şi anume:Grando Crespi si Stephan A. Schwartz (http://www.coscienza.org/English/credentials2.htm).
    Lăsând la o parte imposibilitatea de a demonstra fenomenele de telepatie, fie la oameni, fie la animale, eu pot afirma dn propria experienţă, că Teckelul meu, Rony, dispune de telepatie !! Când într-o altă cameră, decât cea în care se găseşte Rony, soţia se gândeşte (doar se gândeşte !) că o să-l scoată pe Rony la plimbare, Rony,începe să latre şi să zgârie uşă !!
    Dacă admiteţi că gândurile nu au miros, că să-l alerteze pe Rony, pe această cale, atunci rămâne o singură explicaţie-telepatia !
    Referitor la agnosticismul pe care îl susţin, nimeni nu poate demonstra ştiinţific,că, capacităţile de cercetare ale creierului uman,sunt nelimitate !
    Imaginaţi-va un creier construit din zaharuri. Aceata nu va putea percepe decât calitatea de dulce sau de amar.Un creier construit, ca la om, dintr-un număr limitat de proteine, va avea pe cale de consecinţă, un număr limitat de combinaţii pentru „cunoaştere”(inclusiv instrumentele de cercetare pe care le va concepe!).
    S-a scris că Einstein gândea cu ambele emisfere cerebrale, şi de aceea era genial. Deci şi cantitatea de creier contează.Există o limită maximă de „cunoaştere”, cât timp nu va creşte cantitatea şi calitatea creierelor umane !!

  • Sfartz Pincu: (20-2-2013 la 11:38)

    Ca sa nu mai spnem nimic de o demonstratie facuta „pe viu” la TV,de Kaspirovskii, cand a anesteziat un bulgar, prin telepatie,sau hipnoza, in direct,el fiind la Moscova,iar pacientul care nu putea suporta anestezice, era la Sofia !!

  • Alex Satmareanu: (20-2-2013 la 13:07)

    Faceti o greseala profunda: indoiala nu e apanajul cuiva, nu e optional. Doar a crede in povesti e optional si de multe ori daunator.

    Daca un fenomen n-a fost demonstrat stiintific putem doar afirma ca nu stim ca exista, aici ar fi trebuit sa va opriti. „Exista dar n-a fost demonstrat” nu e o constructie logica.

    Lumea a cazut prada unor astfel de excrocherii de secole. Gasiti dovezi despre cai care stiu sa numere cu sutele pe Youtube dar toata lumea stie de cind cu „der Kluge Hans” (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Clever_Hans) ca sint povesti. Nu chiar toti, e adevarat, cum demonstreaza articolul si comentariile la el.

  • Stefan N. Maier: (20-2-2013 la 15:02)

    Domnule Sfartz,

    Asta e o logică de Albă-Neagra.

    Teckel-ul dv. s-a învăţat probabil că atunci când se face linişte şi începe „experimentul cu telepatia om-câine”, urmat de pipi la pom, el trebuie să se agite şi să zgârie uşa şi chiar se întâmplă pipiul acela. Eu pun pariu că dacă se face linişte, începe „experimentul cu telepatia om-câine” dar soţia dv. se gândeşte de exemplu la o pereche nouă de pantofi, Roni la fel sare şi începe să zgârie uşa.

    Reţineţi, nu este obligaţia celor sceptici să demonstreze că toate bazaconiile nu există ci a creduluilor să demonstreze că există, dacă vor să fie credibili. Asta e logica cea bună, curată, productivă. Până atunci, toată povestea cu paranormalitatea este pură distracţie – pentru cei pe care-i distrează, pe mine dezgustandu-mă în cel mai bun caz şi enervandu-mă în cel mai rău dar în general lasandu-mă indiferent.

  • Sfartz Pincu: (20-2-2013 la 22:51)

    @Ştefan N. Maier

    Nu merită să vă supăraţi, Stimate Domnule Ştefan N. Maier.

    Sunt de acord cu Dvs., dar eu am încercat „marea cu degetul”, cum se spune, în speranţa că cineva ştie mai multe decât mine despre „inexistenţă” câmpurilor subtile !

    O primă şi fundamentală concluzie a acestei dispute inutile ar fi că nu merită să crezi într-un Dumnezeu, în îndeplinirea rugăciunilor de orice fel, pentru că nu există mijloace de comunicare cu nişte entităţi spirituale, deci aceste entităţi inaccesibile de fapt nu există!

    Oricum, am să-i spun lui Rony că el nu este decât o grămadă de reflexe „pavloviste” Şi că România va trebui apărată cu „dinţii”, şi nu cu meditaţie transcendentală.

    @ Alex.Sâtmâreanu

    Deci Dvs. afirmaţi că „este dâunâtor” sâ crezi intr-un Dumnezeu, pentrucâ nu se poate demonstra existenţa Sa?

  • Stefan N. Maier: (21-2-2013 la 07:37)

    Domnule Sfartz,
    Nu mă supăr, de ce m-aş supăra?
    Meritul sau nemeritul credinţei în puteri supranaturale, numiţi-le Voodoo, Dumnezeu, Scaraoţchi sau cum vreţi, trebuie lăsat la latitudinea fiecăruia.
    În mod cert devine un ne-merit să încerci să-i obligi pe ceilalţi să creadă în ceea ce crezi şi tu, utilizând în acest scop informaţii false care nu se susţin decât prin propria lor zvonistica, minciuni conştiente – deci intenţionate – propagandă, orice formă de presiune, inclusiv forţa fizică pentru care a rămas în istorie în mod infam străbunica Vaticanului de azi, Inchiziţia şi pe care se străduie s-o ajungă din urmă şi chiar s-o depăşească religiile moderne fundamentaliste.
    În acest context, eu n-aş avea nimic împotrivă dacă domnul general Străinu şi-ar face cercetările lui psihotronice, infoenergetice şi extracalifragilistice pe bani proprii, dar când aceste cercetări se fac şi pe banii cu care contribui eu personal, prin taxe, la bugetul de stat, cel mai mic lucru care se poate aştepta de la mine este să nu tac şi să-nghit.Dacă elita intelectuală din România, în concursul de popularitate în care se află de la schimbarea de regim încoace, nu da nici un semn că ar deranja-o asemenea gugumănii care în realitate descompun nu doar România ci şi civilizaţia europeană şi umană, nu înseamnă că şi pe mine personal, care nu dau un ban pe cât de grozav sunt sau nu perceput de marele public, mă interesează să tac, complice, când iau cunoştinţă de asemenea prostii monumentale şi, pe deasupra, instituţionalizate.
    Ruşine unei Academii Militare care găzduieşte asemenea eveniment!Cu o singură excepţie: dacă motivaţia reală a fost doar pentru ca să îi pună pe o listă de ţinere sub urmărire pe toţi cei care îl iau în serios pe bau-bau. Dar nu-mi fac griji, indivizii aceia chiar se consideră iluminaţi!

  • Alex Satmareanu: (21-2-2013 la 13:21)

    Sa crezi in ceva nu e nici bine nici rau, numai cind incepi sa faci lucruri in numele acelui crez devine o problema. De exemplu poti sa crezi ca sau nu ca microundele exista fara nici o problema. Problema e cind pui gloante intr-un cuptor cu microunde (cum s-a intimplat cuiva zilele trecute).

    Fiindca credinta in dumnezu ii face pe unii sa-ti dea in cap inseamna ca ea e daunatoare. Sa nu-mi spuneti ca religia face si lucruri bune, e exact cum mi-ati spune ce Hitler mai si picta.

  • Sfartz Pincu: (21-2-2013 la 14:33)

    @ Ştefan N. Maier

    De ar gândi şi acţiona toţi românii ca Dvs., ar face ca bulgarii, care au ieşit în stradă cu mic cu mare, doar pentru scumpirea energiei electrice, şi au dat JOS un guvern!

    În România, unde mămăliga explodează doar o dată intr-un secol, în aceleaşi condiţii de jaf la costurile de întreţinere, se scrie cel mult, de către cineva ceva în presă, de exemplu „Certificatele verzi, un abuz al guvernului Ponta” şi… atât !

    @ Alex. Sătmăreanu

    Subscriu 100/100 la ce aţi spus, avea dreptate şi cel închis în Mauzoleu, „Religia este opiul popoarelor”!

  • Hilohi Costin-Mihnea: (22-2-2013 la 15:05)

    Nu ştiu nimic în plus despre psihotronică în afară de generalităţile din Wikipedia. Pe sursa în lb. ro. se menţionează, un adaos interesant!, despre legătura dintre o asemenea disciplină şi evenimentele din decembrie’89. Pe sursa în lb.engl, despre disciplina în cauză şi Defense Intellingence Agency, existând un raport conex al americanilor încă din 1975 (iată că pe mai multe meridiane „atât din Vest cât şi din Est”, şi chiar din timpuri mai vechi, există contribuabili cărora li se cheltuie banii; cu folos sau fără, nu sunt persoana să exprim judecăţi; nici măcar pamflete şi cu atât mai puţin polemici).

    Mi-a rămas însă bine întipărit (cuvântul este căutat; se va vedea dacă şi găsit potrivit) ceea ce am trăit în 21 dec’89, orele 11 cu plus (?!?), la momentul când mitingul din Piaţa Palatului Regal/CC-ului s-a destrămat. Mă aflam la cca 500-600m de Piaţă, undeva pe strada Batiştei, când un huruit teribil, de o durată aparent periculoasă, m-a cutremurat. Iniţial am crezut că a alunecat zăpada de pe acoperişul clădirii în care mă aflam.

    M-am ridicat brusc în picioare şi am dat să ies pe uşă, însă interlocutorul meu m-a întrebat candid: „De ce vă impacientaţi ?” Am crezut, pe loc, că zâmbetul său nevinovat ascunde un subînţeles. După câteva secunde s-a auzit un muget de mulţime exact ca pe stadioane. Eram complet derutat.(Am crescut pe Griviţei, am locuit în Drumul Taberei şi am prins, ca spectator, câteva meciuri cu un public de peste 60-70.000 de mii de oameni. Ştiu asemănarea).

    După doar câteva minute eram la ieşirea din clădire însă – stupoare! Nu aveam cum să ies întrucât un puhoi de cetăţeni inunda strada pe toată lăţimea ei.

    Am prins cutremurul din ’77 lângă Gara de Nord, fiind în clasa a doua. Aceea a fost o surescitare de public înaintea începerii piesei de teatru comparativ cu ce vedeam pe stradă în 21 …

    Uitasem de organizarea mitingului dar nu puteam înţelege panica şi nici indignarea multor oameni care, fugind şi aruncând recuzitele proprii demonstraţiei, strigau:” Criminalii, criminalii! Ăştia omoară oamenii!”

    Începuse!

    Un miliţian de la Circulaţie, stând calm, fără să arunce un singur ochi spre fluidul de Apocalipsă, cu braţul ridicat oprise maşinile din toate sensurile intersecţiei unde ajunsesem, ştergându-mă de oameni şi de zidurile clădirilor, în căutarea unui telefon public.

    Au fost referiri accidentale la acele zgomote, de vibraţie foarte joasă, care au produs o reacţie (ne ?!?)-controlată participanţilor la miting din sectorul magazinului „Muzica”. Nu ştiu ce a fost dar a rămas o experienţă de viaţă fără asemănare. Personal, nu mă îndoiesc de existenţa acestei discipline – psihotronica. Pot fi sceptic faţă de rezultatele pretins dovedite dar ideea controlului fricii (şi nu doar atât, desigur) este, eminamente, parte din tactica oricărui război, a oricărui timp. Asupra cui funcţionează şi în ce măsură, deja sunt întrebări din interiorul disciplinei…

  • Alex Satmareanu: (23-2-2013 la 17:15)

    @Hilohi Costin-Mihnea

    Ca sa va explic pe scurt:

    Arme neconventionale de tot felul care folosesc unde sonore, electromagnetice, feromoni,… da. Oride cite ori le „pornesti” se intimpla acelasi lucru = stiinta.

    Arme care folosesc blesteme sau apara impotriva lor: nu.

  • Sfartz Pincu: (24-2-2013 la 05:27)

    @ Hilohi Costin Mihnea

    Iată, în sfârşit, un comentariu excelent pe tema articolului. Domnule Hilohi, experienţa personală, ştiinţifică sau nu, constituie un argument convingător că voinţa comună a unei mulţimi de oameni este o forţă redutabilă, cu adevărat revoluţionară. Fenomenul de rezonanţa este distrugător şi pe plan social.

    Hitler a cucerit qvsi-totalitatea poporului german, bazându-se pe spiritul militarist-agresiv al acestui popor, fără să pretindă cineva că a folosit, arme psihotronice! Dar mai există un factor al unităţii poporului german, în acele timpuri. Şi anume, „nemulţumirea”! Marx a spus: „O ideologie care cuprinde masele, devine o forţă materială”. Nici nu e nevoie de o ideologie, este suficientă „nemulţumirea maselor”, ca să se genereze o forţă materială, care mătura totul din calea ei, indiferent de consecinţe!

    Ajuns la mulţumirea de azi, poporul german, este blând şi altruist. Nu acelaşi lucru se întâmplă cu poporul din România, care este şi mai nemulţumit, deşi a făcut o revoluţie !



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Eroi contrafăcuţi

Iată un sfat politicos şi o rugăminte pentru toate instituţiile şi organismele de presă care confecţionează eroi, propunând nume de...

Închide
3.16.82.199