caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Body Art – Artă sau o formă de artă trecătoare?

de (27-1-2013)
5 ecouri

De citiva ani buni suntem inundati cu efecte speciale in filme, citeodata aceste efecte fiind exagerate si infricosatoare nu numai pentru copii dar si pentru adulti.

“Body art” se poate vedea destul de des in media. Iată mai jos cateva exemple despre aceasta arta.

Chooo-San este studenta in primul an la  Musashino Art University in Tokio, Japonia. Aceasta artista are 19 ani si a inceput sa se plictiseasca de “digitally enhanced pictures” si s-a decis sa faca “body art” folosind vopsele acrilice.

In iunie 2012 aceasta studenta de 19 ani s-a aventurat intr-o noua forma si rezultatele au fost incredibile.

chooo san 7chooo san 8chooo san 3 chooo san 4

Chooo-San a pictat pe corpurile pritenilor ei o gura in plus, fermoare, nasturi si butoniere, ochi in plus, prize electrice, baterii si imagini robotice.

Artista a spus intr-un interview: “Arta mea foloseste numai vopselele acrilice. Toate imaginile sunt pictate direct pe pielea oamenilor, nu folosesc calculatoarele sau Photoshop ca sa schimb sau sa imbunatatesc imaginile”.

Dar nu trebuie sa mergem pana in Japonia ca sa vedem “body art”.

Nascut si crescut in New Orleans, Luiziana, Craig Tracy isi foloseste talentele artistice ca sa pictezepe corpul oamenilor. Craig Tracy a terminat Institutul de Arte din Ford Lauterdale si a devenit un artist cunoscut la varsta de 20 de ani. Dupa 6 ani de ilustratii, Craig s-a aventurat in pictura murala, a pictat pe imbracaminte si la un moment dat s-a indragostit de “body art”.

Intr-un interview Craig Tracy a comentat: “In fond eu urasc sa fiu un illustrator. Am fost asa de deziluzionat cum mintea omului devine plictisita si imaginile devin lipsite de interes”.

craig-tracy-body-art-ilusions

Craig Tracy: Body Art Ilusions

elefant- craig-tracy-body-art-ilusions

Elefant- Craig Tracy: Body Art Ilusions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

craig-tracy-body-art-ilusions

Acum sa plecam iarasi peste mari si tari si sa ajungem in Australia. Emma Hack din Adelaine, Australia combina body art cu altleticism .

Trina Merry din San Francisco, California, ca si Emma Hack, a reusit sa transforme un group de oameni intr-o masina accidentata si motociclete de concurs.

Primul proiect a lui Trina Merry a fost sa expuna intr-o galerie viziunea ei si sa promoveze turul International Motorcycle Roadshow. Folosind un grup de intructori de yoga, persoane de la circ si modele, i-a pus, cu ajutorul lui Erin Bates, in diferite pozitii sa sugereze motociclete .

emma-hack-accident de masina

Emma Hack: Accident de masina

trina-merry-motocicleta de curse

 

trina-merry -motocicleta de curse

Trina Merry: Motocicleta de curse

Ecouri

  • Sfartz Pincu: (28-1-2013 la 06:45)

    Este prea mare cuvântul „Artă” pentru aceste extravaganţe. Sunt „mărfuri” pline de imaginaţie, dar doar mărfuri, lipsite de suflet!

    Când te uiţi din lateral la jocul razelor de lumina ale unui proiector de film, poţi să spui că e frumos ce vezi, dar nu e totuna cu filmul văzut pe ecran.

    Rezonanţa simţurilor spectatorului cu simţurile creatorului de artă este esenţa artei veritabile care va trăi atâta timp cât trăieşte şi operă artistică. Stările imateriale,ale sufletului: tristeţea, suferinţa, încântarea, compasiunea, caracterizează arta adevărată, şi nu doar ceva de genul „body art”, despre care poţi să spui doar: „ce frumos!” şi să uiţi imediat ce vezi altceva asemănător, despre care nu poţi să spui decât acelaşi lucru: „ce frumos!”, şi iar să uiţi după ce a trecut un timp oarecare.

  • Alex Satmareanu: (28-1-2013 la 10:21)

    Oricit te uiti tot frumoase sint, arta nu e ceva obiectiv care apare in acelasi fel tuturor si nici nu poate fi cuantificata.

    Iar la sugestia ca razele unui proiector de film nu sint arta pot doar sa spun ca nu inca (poate deja exista), dar arta cu lumini exista de mult, uite de exemplu fintina hotelului Bellagio din Las Vegas:

    http://www.youtube.com/watch?v=8DuD9V2yOfQ

  • Sfartz Pincu: (28-1-2013 la 14:01)

    Probabil aţi vrut să spuneţi „jocul” cu lumini, nu artă cu lumini! Conform proverbului „nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie”, aveţi dreptate când spuneţi că arta nu e cuntificabila, dar o artă efemeră, care nu se poate transmite peste generaţii, parcă rămâne doar cu calificativul de „frumos”.

  • Alex Satmareanu: (28-1-2013 la 15:00)

    Teatrul (sau un spectacol de muzica) nu este arta daca nu este inregistrat?

  • Stéphane Ionesco: (29-1-2013 la 03:44)

    Prin extensia termenului, ORICE devine artă şi oricine artist. Pentru a înţelege despre ce-i vorba, dna Wanda Lucaciu se întreba, probabil, dacă „Boby-Art” nu este o expresie artistică furtivă, ca atâtea altele, care apar şi dispar fără să lase urme.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Păstrează-ţi umorul

Democraţia cere un preţ mare. De asta, nouă ne e scumpă. // Când totul aparţine tuturor, totul e al nimănui....

Închide
3.16.203.175