V-aţi dori să trăiţi într-un mediu în care să fiţi:
– liniştiţi (să nu vă deranjeze nimeni!);
– în siguranţă (să nu vă pândească nici un pericol);
– sănătoşi – să aveţi la dispoziţie mâncare de cea mai bună calitate, cu un bogat conţinut de vitamine, fortifiante şi substanţe pentru prevenirea bolilor;
– atoateştiutori despre întreaga suprafaţă a mediului în care vă aflaţi;
– într-o companie ideală (aceeaşi generaţie, preocupări comune, păreri identice);
– mereu sătui, satisfăcuţi.
Daţi click aici pentru a vedea un astfel de mediu!
Este oare un comandament al naturii ca toate fiinţele să-şi trăiască viaţa până la capăt? Sau am admite noi, oamenii, ca fiind normală ideea că am putea fi şi noi mâncaţi la maturitate, chiar dacă vom fi sacrificaţi fără suferinţă? (vezi imaginea-prezentată de editori!!).
Dreptul la viaţă, este un apanaj exclusiv al oamenilor?
@Sfartz Pincu.
Am citit din intamplare una din amintirile dumeavoastra. Imi imaginez ca sunt mult mai multe. Sincer m-a impresionat profund prin continut dar nu numai. Multora li se intampla, dar mai putini sunt cei care au talentul sa vizualizeze intamplarile prin cuvinte. Dumneavoastra il aveti.
In fine la subiect. Intrebarea dumneavoastra „Dreptul la viaţă, este un apanaj exclusiv al oamenilor?” m-a pus pe ganduri.
Daca raspunsul este NU atunci omul, animalele, plantele sunt condamnate la
disparitie in virtutea dreptului la viata (exagerat bineinteles).
Daca raspunsul este DA atunci omul va dispare ucigand totul in jur (exagerat bineinteles).
Poate ca unicul drept in natura este dreptul la lupta pentru supravietuire. Drept care din pornire s-a transformat in instinct. In societatea umana dominata de legi prin care omul incearca sa isi apere dreptul la viata, instinctul de supravietuire nu a disparut, decat actioneaza mult mai subtil si pervers.
Poate mai trebuie lucrat la partea de imobiliare a societatii ideale (de exemplu o bara pe care sa te cocoti la culcare) dar oferta mi se pare OK. Stie cineva unde se fac inscrieri?