caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Costiţe de viţel înrobate în bacon

de (28-10-2012)
16 ecouri

O posibila reteta pentru o ocazie festiva de toamna cu garnitura de cartofi si morcovi in rozmarin.

 Ingrediente

O bucata de costita de vitel de 2 kg

500 gr de carne de vita ori vitel (taiata in cuburi)

2 cepe mijlocii

5-6 catei de usturoi

3-4 foi de dafin

sare, piper, boia dulce

6-8 cartofi curatati, taiati, dati in clocot

3-4 morcovi curatati, taiati, dati in clocot

100 ml de vin alb

250 ml de supa strecurata(de vita)

cateva fire de patrunjel proaspat

1 lamaie

100 ml ulei

Metoda de preparare

1. Spalati bine carnea de vitel si o ungeti cu sucul de lamaie, cu sare, cu piper, cu jumatatea cantitatii de ulei, o puneti intr-un vas, turnati vinul peste costite, presarati o ceapa taiata in rondele si lasati intr-un vas la frigider cateva ore.

2. In cuptorul incins lasati carnea de vitel invelita in feliile de bacon timp de 2 ore. Dupa o ora adaugati in tava de friptura si bucatile de carne. Pentru a evita ca friptura sa se usuce adaugati cateva linguri de supa.

3. Separat caliti ceapa si usturoiul intr-un vas, peste care adaugati cartofii, morcovii si foile de dafin.

4. Presarati boiaua de ardei, sare. Adaugati supa, amestecati usor legumele sa nu se striveasca si lasati pana se evapora lichidul.

5. Inainte de servire presarati patrunjel peste garnitura de legume.

6. In loc de salata putem desface primele borcane de catraveti murati.

Dat fiind gustul dulceag al carnii de vitel sugerez un vin alb Pinot Gris, in combinatie cu apa minerala (Sprit).

Ecouri

  • Sfartz Pincu: (29-10-2012 la 01:51)

    Cantitatea de becon nu este mentionata la „ingrediente”, poate fi oricat?
    Se poate prepara si in doze mai mici (de catre cei cu pensii mai mici)?
    In loc de becon, se poate folosi slaninuta afumata?
    Multumesc pentru reteta! Este singura rubrica care „itzi lasa gura apa” !!

  • florin predescu: (29-10-2012 la 09:31)

    Multumesc frumos. Baconul poate fi optional, am uitat sa mentionez si ca atare as zice fiecare sa puna cate felii vrea. Cat sa acopere bucata de cane de vitel.

  • florin predescu: (29-10-2012 la 09:33)

    Da desigur. Se poate pune si slanina. Insa in cantitati mai mici. Atentie. E mai grasa.

  • Ana Manoliu: (29-10-2012 la 17:00)

    Pe mâncatorii de cadavre nu-i intereseaza suferinta vitelului înainte sa moara ? Ca are drepturi egale la viata ca si ei ?
    Exista atâtea si atâtea retete vegetariene sanatoase !

  • Maria Liana Florescu: (29-10-2012 la 17:04)

    Decind au animalele drepturi egale cu oamenii? ONU a luat aceasta decizie sau dv. in infinata dv. intelepciune?

    Este asa de simplu!!!!! Nu cititi retetele!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • florin predescu: (29-10-2012 la 17:38)

    Multumesc @ Maria Liana Florescu ! Doamna mancatoare de ierburi si de fan vine mereu sa citeasca retetele mele ca si cum ar fi dependenta de ele.
    I au sugerat si altii mai intelepti, mai cititi decat mine sa caute alte locuri de odihna, ori de delectare mentala.
    Ce pot sa spun ? Nu suntem o institutie yoga si nici nu cochetam cu bivolaru, nume predestinat taurilor comunali care numai vegetarieni nu sunt. Sa se adreseze acelui guru.

    Good Luck to this new Diva !

  • Alexandru Leibovici: (29-10-2012 la 19:22)

    Doamna Manoliu, trebuie să înţelegeţi că într-un stat de drept lucrurile se petrec în felul următor:

    – cei care reclamă drepturi pentru ei, se organizează,
    – aleg delegaţi care să-i reprezinte politic,
    – se conectează la procesul alegerii reprezentanţilor în organele legislative
    – şi încearcă acolo să adapteze legislaţia.

    Deci începeţi cu începutul: profitaţi de libertatea cuvântului şi de dreptul de asociere şi convingeţi pe cei care credeţi dv. că au drepturile pe care pretindeţi că le au, să şi le reclame pe calea normală. Lăsaţi-i să-şi exprime suferinţa de care vorbiţi şi să ceară reformele pe care EI le doresc.

    Dv. pretindeţi că-i reprezentaţi, dar v-au autorizat ei oare? V-au comunicat doleanţele lor? Poate că, dacă-i întrebaţi, o să vă spună că preferă să existe şi să se bucure un timp de viaţă, aşa cum este ea, iar apoi să fie sacrificaţi într-un mod relativ indolor, cum se întâmplă de regulă în sacrificarea industrială în ţările civilizate. Şi comparaţi acest gen de moarte cu ce se întâmplă în natură: este suficient să priviţi orice documentar despre viaţa animalelor în natură, de exemplu cum un leu prinde şi omoară o căprioară, sau cum mor animalele de foame. Ţineţi cont că la montaj cad părţile cele mai crude.

    Aşa că nu veniţi cu afirmaţii arbitrare, interesaţi-vă la sursă.

    @Maria Liana Florescu: „… ONU a luat această decizie?”

    Nu m-ar mira să vină şi ziua aceea… 😉

  • Sfartz Pincu: (30-10-2012 la 06:40)

    @ Doamna Manoliu
    Nevoia de proteine animale in alimentatia omului, este inscrisa in ADN, inca din epoca cand omul traia exclusiv din vanatoare ! Si cu ADN-ul nu te poti lupta 1
    Cu cruzimea,fata de animale, da, trebuie luptat, se lupta, sunt legi in toate statele civilizate.Atzi vazut sleidul, in care un chinez, jupoaie de viu un caine, pentruca altfel pielea cainelui nu e buna de facut rimpan de toba ?
    Cu asrfel de cruzimi,luptati-va ! dar nu cu cei care savureza o friptura bine facuta, cu un saslac ca lumea, cu frigarui a la turca,etc.Daca aanimalul este sacrificat corect, cu respectarea unor metode verificate, atunci nu este eugenie brutala,cum din pacate se mai intampla in Romania, cu sacrificarea de Craciun a porcilor, doar cu cutitul !
    @ Alex. leibovici
    „Nu se merita”, sa consumati atata rationament, pentru o cauza falsa, de protectie a animalelor !
    La urma urmelor, vegetarienii, nu sunt cumva si ei, criminali, ca consuma plante,uitand ca si plantele eu sensibilitatea lor, si merita acelasi tratament ca si oamenii?? Nu-i asa ,Stimata Doamna Ana Manoliu ?

  • Ana Manoliu: (30-10-2012 la 17:19)

    Redacţia ACUM: Nu mai publicăm comentariile „Anei Manoliu” pentru că nu răspunde la comentariile altora, ci reciclează aceleaşi slogane în diferite variante

  • Anton Constantinescu: (31-10-2012 la 11:53)

    Florine, eu as evita expresii ca „inrobate in bacon”.

    Exista si cuvinte romanesti pentru asa ceva.

    Asta imi aduce aminte de unele traduceri facute in Romania din piesele lui Shakespeare unde apareau expresii in „romaneste” de genul „paragonul vietii tale”.

  • Florin Predescu: (31-10-2012 la 12:33)

    Draga Anton, iti multumesc pentru interventie. Sa stii ca ma gasesc in impasul de a gasi termenii adecvati din engleza, si nu numai. Lucrez in gastronomie folosindu-ma de germana, engleza si franceza. M-am gandit la a folosi termenul „invelit”, „infasurat”, nu stiu. Desi sunt poet si termenii literari, de critica si beletristica i-am deprins bine, recunosc ca in limbajul de terminologie gastronomica in limba romana mai comit infractiuni. Accept remarca si ma voi stradui sa repun ideile in corset sintagmatic mai aproape de limba romana reala.
    Lost in Translation !

  • Rodica Grindea: (31-10-2012 la 13:58)

    Mare lucru la casa omului simțul ridicolului, d-nă Ana Manoliu! Din cât se vede, n-aveți, poate găsiți pe undeva, pe la „solduri” măcar, să vă cumpărați, cel puțin câteva grame, acolo! Cred că nici Brigitte Bardot n-ar fi de acord cu comentariul dvs. Mai ales că nu pierde nici un prilej să declare că dumneaei „nu-i chiar atât de smintită”, încât să lupte pentru ca întreaga planetă să devină vegetariană, ci militează doar pentru încetarea sacrificării animalelor pentru plăcerea și capriciile omului, nu pentru necesitățile sale nutritive! Iar eu îi dau pe deplin dreptate, mai ales că am văzut vreo câteva filmulețe îngrozitoare, chiar în ediții centrale de știri, cu sacrificarea într-un mod bestial, barbar, a animalelor pentru blănuri! Chiar de curând, când am fost la Madrid, mi s-a povestit că o parte din demonstrațiile care au avut loc acolo, înainte de venirea mea, au fost fiindcă s-a propus la Curtea Europeană legiferarea unei interdicții a corridelor! Deși este printre puținele lucruri care nu-mi plac în Spania, nici la spanioli, am măcar atâta minte să pricep că este o chestiune de cultură a acestei țări și că nu poate fi suprimată. Și asta, pe când nu m-aș duce la asemenea spectacol nici pentru „tot aurul din lume”! Mai ales că sunt o mare iubitoare de animale, dar și o… carnivoră jurată! Cred că voi încerca în curând rețeta d-lui Predescu, deși eu la bucătărie, dacă nu mă tai, mă frig, asta în cel mai bun caz, fiindcă în cel mai rău, pățesc și una și alta! Serios vorbind, chiar nu vă puteți exterioriza spiritul militant pentru o cauză mai rezonabilă? Nu știu unde locuiți, dar în toate locurile lumii, unde te-ntorci, dai cu nasul în firma sediului vreunei ONG!

  • Alexandru Leibovici: (31-10-2012 la 14:45)

    Dna Grindea, după cun se pote vedea din comentariul de mai sus al redacţiei ACUM, „Ana Manoliu” nu vă mai poate răspunde.

  • Maria Liana Florescu: (31-10-2012 la 19:43)

    Filipescu Traian si Ana Manoliu sunt unul(una) si aceeasi persoana.

    Trebuie sa mancati carne! Carnea ajuta la creier (in caz ca mai aveti creier).

  • Yo Mama: (12-5-2013 la 04:17)

    Doamne ce oameni! Ati gasit un site culinar unde sa va certati despre drepturile animalelor. E lantul trofic. Obisnuiti-va cu ideea!

  • George PETRINEANU: (12-5-2013 la 13:31)

    @YO Mama
    Lucrurile s-au agravat de atunci. Cind taranul Gheorghe l-a strigat peste gard pe Ion sa duca viteii la abator, Ion l-a pus la punct: ,,No, Gheo, da’ nu dai seile jos de pe ei!?”



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
22 iunie 1941. Partea II-a: Pe picior greşit…

Pe 22 iunie, de *ambele* părţi ale graniţei de vest a URSS (circa 1.000 de kilometri, de la Marea Baltică...

Închide
3.139.86.74